Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Ruská armáda unesla tři izraelské občany v Melitopolu - Izrael zůstává nečinný

21. 3. 2022 21:06
Rubrika: Co se děje ve světě | Štítky: válka , Ukrajina , Izrael

Smutné zprávy o únosů dalších občanů Ukrajiny. Izrael nechce naštvat židovské oligarchy z Ruska. Zdroj Ukrainform.net. Překlad google translator.

 


Ruská armáda unesla tři izraelské občany v Melitopolu - Vereščuku

Ruská armáda unesla tři izraelské občany v Melitopolu - Vereščuku

21.03.2022 21:43

V Melitopolu ruští útočníci unesli tři izraelské občany: Tatianu Kumok a její rodiče, Veru a Michaila Kumoka.

Napsala na Facebooku místopředsedkyně vlády - ministryně pro dočasně okupovaná území Ukrajiny Iryna Vereshchuk , uvádí Ukrinform.

"Proto chci vzít na vědomí Izrael. Přímo a jednoduše, Izrael se nechce hádat s Rusy. Kvůli tomu vlastně pozastavili bezvízový styk s Ukrajinou a ve skutečnosti nepodporují protiputinovské sankce. Izraelci" pokus o usmíření nás s Rusy je spíše pokusem přesvědčit nás, abychom nás čestně kapitulovali. Samozřejmě, že na takové pozici v politické elitě Izraele mohou být jejich geopolitické a ekonomické názory jisté. Ukazuje se ale, že Izraelci stále dobře neznají Ukrajince, včetně ukrajinských Židů. Nikdy neklečíme!" napsal Vereščuk.

Zdůraznila, že vždy věřila, že Izraelcům nebude muset vysvětlovat co je to válka: když jsou bombardovány obytné čtvrti, když jsou ostřelovány humanitární kolony, když v obležených městech není voda a léky, nebo když jsou civilisté prostě unášeni jako v případ s izraelskou rodinou v Melitopolu.

„Není co skrývat: Ukrajinští Židé a další Ukrajinci jsou zklamáni postojem a tonalitou Izraele ve věci ukrajinsko-ruské války. Jsem si jistá, že Izraelci jsou na straně Ukrajiny. Myslím, že v izraelském politickém establishmentu je ještě čas dostat se na správnou stranu, protože s největší pravděpodobností stát uprostřed nakonec selže,“ napsala.

Zobrazeno 204×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz