Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Lékaři, uzdrav se sám!

2. 4. 2020 15:37

Lukáš 4:23-30  Tehdy jim řekl: "Jistě mi řeknete toto podobenství: `Lékaři, uzdrav se sám! To, co jsme slyšeli, že se stalo v Kafarnaum, udělej i zde, ve své vlasti.´" Potom řekl: "Amen, říkám vám, že žádný prorok není ve své vlasti vítaný. A řeknu vám po pravdě, že za Eliášových dnů, když bylo nebe zavřené po tři roky a šest měsíců a když byl veliký hlad po celé zemi, bylo mnoho vdov v Izraeli, avšak Eliáš nebyl poslán k žádné z nich - jenom k jedné vdově do sidonské Sarepty. A za proroka Elizea bylo mnoho malomocných v Izraeli, avšak žádný z nich nebyl očištěn - jen syrský Náman."

A když to slyšeli, byli všichni v synagoze naplněni hněvem.  Povstali, vyhnali ho ven z města a dovedli ho až na okraj hory, na níž bylo jejich město postaveno, aby ho shodili dolů. On ale prošel jejich středem a šel dál.

... Ten příběh krásně ilustruje jak funguje povrchní náboženství v Katolické církvi a u jiných křesťanů.

Důvod, proč nikdo nebyl nasycen ani očištěn je ten, že všichni ti, kdo odpadli od živého Boha Izraele, zůstávali dál ve svých zlých cestách. Nikdo nepřestal konat zlo, dál uctívali svoje modly a dopouštěli se ničemností.

Stejně je tomu s kýmkoliv, kdo odmítá Ježíše Krista. Proto Ježíš neuzdravoval a neočišťoval každého, jenom toho, kdo o jeho pomoc opravdu stál a vyhledal ho. Stejně tak Bůh nevymítá démony z lidí ovládaných náboženským duchem, Bůh totiž své Slovo nikomu nevnucuje.

Kdo se nechce odvrátit od hříchů a nepojal lítost nad svým hříšným životem, nebude očištěn, ani uzdraven, ani osvobozen od svých démonů. Prostě proto že nechce a Bůh nikomu nic nevnucuje.

Bůh skrze proroka Jeremiáše řekl: Jr 29:11-14  Neboť to, co s vámi zamýšlím, znám jen já sám, je výrok Hospodinův, jsou to myšlenky o pokoji, nikoli o zlu: chci vám dát naději do budoucnosti. Budete mě volat a chodit ke mně, modlit se ke mně a já vás vyslyším. Budete mě hledat a naleznete mě, když se mne budete dotazovat celým svým srdcem. Dám se vám nalézt, je výrok Hospodinův, a změním váš úděl (...)"

Hledat ho budou a naleznou jenom ti, kdo se neuchylují k modloslužbě (uctívání Marie) a okultismu (modlitba růžence, vzývání andělů a různých patronů...).

"Ale všem, kteří ho přijali, dal moc stát se Božími dětmi, totiž těm, kteří věří v jeho jméno, kteří jsou zrozeni ne z krve, ani z vůle těla, ani z vůle muže, ale z Boha." Jan 1:12-13

Božími dětmi, jsou ti, kteří neodvozují svůj původ od krve a těla, tedy od příbuzenských vztahů. Spása a dědictví v Božím království se totiž nedá zdědit takto, nedá se ani odvodit od apoštola Petra předáváním moci, jak se někteří najivně domnívají. Tito uvažují podle těla a nechodí Duchem.

Zobrazeno 987×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz