Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Pokuty udělené hostům či restauracím od 11/2021 byly uděleny protiprávně, rozhodl nejvyšší správní soud.

2. 2. 2022 19:38
Rubrika: Právo | Štítky: právo , zdraví , COVID-19 , restrikce

Právník JUDr Jindřich Rajchl na svém profilu informuje o rozsudku NSS.

 

"Ať žije nejvyšší správní soud! Všechny pokuty udělené hostům či restauracím za minulé měsíce je nutné nyní považovat za protiprávní. Musí být státem vráceny.

Jen další důkaz toho, že pandemický zákon je paskvil, který umožňuje ministrům vydávat zcela nezákonná omezení.

Vyzývám poslance a senátory, ať tuhle komedii skončí a platnost tohoto zákona neprodlužují!"

 

Seznam informuje o případu zde.

"Stát podle rozhodnutí soudu nesmí zakazovat lidem bez očkování navštěvovat tato zařízení ve chvíli, kdy je vakcinace dobrovolná, nikoli povinná. Válek ale před poslanci opatření hájil, označil ho za rozumné."

 

„To opatření začalo platit v půlce listopadu, správní soud napadá to, že v pandemickém zákonu není dostatečné zdůvodnění. Rozhodnutí správního soudu je přesně ten důvod k tomu, proč je potřeba novelizovat pandemický zákon. Kdyby dneska platil, tak toto opatření, které je bezesporu správné, by bylo nenapadnutelné,“ uvedl ministr udravotnictví Válek.

 

Ministr zdravotnictví nám tím vzkazuje, že je vpořádku obcházet zákony a legalizovat protiprávní jednání, legalizovat porušování lidských práv garantované listinou základních práv a svobod, Ústavou ČR i mezinárodními mluvami. Jak Tomio Okamura trefně ukazoval na totalitní manýry vládní koalice, strany nechtějí komunikovat s opozicí a chtějí bránit řádnému projednávání návrhu novely zákona, to jsou totalitní manýry. Všechny tyto věci co se dějí jasně ukazují, že máme co do činění s organizovaným zločinem na nejvyšších politických úrovních, protože tam kromě SPD tuším není nikdo, kdo by vyslyšel Okamurovy připomínky. Okamura totiž četl analýzu Institutu práv a svobod Prolibertate. Na nedávné (nedělní) demonstraci na Václavském náměstí zdravotní sestra Adriana Čipižáková, četla z předvolebního (?) programu politických stran, které se tvrdí, že jsou demokratické a chtějí usilovat o zachování práv a svobod jednotlivce. Přitom jejich kroky jsou přesně opačné a svým argoantním jednáním dávají jasně najevo, že cíleně a systematicky chtějí lidkvidovat právní a demokratický stát. V demokratickém státě je normální, že politické strany v poslanecké sněmovně spolu komunikují. Místo toho se tady SPD a jiní neoprávněně očerňují ministry vnitra jako extrémistické, jenom proto, že SPD jsou proti válce v Rusku. Toto je opravdu znak totalitního, diktatorského myšlení a jednání a je to zlo. Toto jste si zvolili voliči KDU-ČSL, ODS, TOP-09 atd. Jsou to zrádcové národa a fašisti.

 

Zobrazeno 295×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz