Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Hel a jeho sněhuláci (Angelika Bazálová)

29. 1. 2022 20:55
Rubrika: Zdraví | Štítky: zdraví , COVID-19 , dezinformace

Z Facebooku. Zřejmě reakce na konferenci lékařů, která nedávno proběhla a vystupovali tam vědci i právníci. Text prošel drobnou korekturou ohledně překlepů.

Angelika Bazalová

10h ·

Hel dostal od lidí strašnou čočku. V diskusi na idnesu neni na jeho vyzývání k zásahu proti nepohodlným vědcům snad ani jeden souhlasný názor. To je pro něj nová situace Takže napsal nový status ve stylu "jen jste mě špatné pochopili". Neopomněl ovšem nechat zlou slinu aspoň na některých účastnícich konference, aniž by napsal jediný argument. Řeknu vám co si o tom myslím já. Dva roky tady mají lidé z vědecké obce problém prezentovat svoje stanoviska na oficiální úrovni, jsou cenzurováni, hlavní média jejich názory ignorují, případně je prezentují jako ukázku vědeckých podivínů. A zbytek se bojí. Spousta vědců se raději zašila do svých laboratoří a myslí si svoje. Nehodlají totiž riskovat, že přijdou o granty, když budou říkat něco, co by se mohlo vymykat oficiální linii. Tu nastolila hned na začátku skupina "správných odborníků" a parta Helových sněhuláků mezi ně patří, i když tam moc odborníků není. Jejich hlavní činnost spočívá v přesvědčování veřejnosti, že stanoviska CDC jsou zjevená pravda. Když už se dostal ven nějaký názor, který nekonvenoval s jejich linii, zesměšnili ho. Vzpomeňte třeba na to, jak se vysmíval Hořejší Thonovi za to, že řekl, že sraženiny ženám způsobuje Astra Zeneca. Po každém takovém článku následoval hnojomet, telefonáty do redakci, a dokonce i vyhrožování na pracovišti. To nebyla žádná náhoda. To byla systematická práce, kterou vykonávali sněhuláci na poli veřejném. Hel se tady z ničeho nic objevil a ač zaměstnán v Alabamě, zůstal skoro rok ve své domovině a "makal".... Dneska píše, že on přece říkat názory nikomu nebrání. Dělal to se svými sněhuláky celou dobu. A já jsem přesvědčena, že kvůli tomu tady byl.

 

* * *

Konec citace. Ještě dodávám komentáře ke konferenci:

Kateřina Klimešová

Pro mne to byl pozoruhodný balzam ! Lidé, co by se nikdy nesesli a neměli možnost se potkat, klasičtí vědci, lidé ze soukromé medicíny, lékaři alternativní medicíny, a vyložení etozerici, investigativní novináři , politici - a všichni sedí v sále a poslouchají věci, kterým kolikrát míč nerozumí nebo nesdileji společný myšlenkový svět - všichni jsou spolu a respektuji se. Zavan nad- normslity , něco jako Charta... Díky panu Vachlerovi

 

Ludmila Cerna

Tak o tom, že poté, co vznikla Barringtonská deklarace (jakýsi protinázor John Snow Memorandum(, přikázal Anthony Fauci Barrington zdiskreditovat, se ví. Viz např.https://www.dailymail.co.uk/.../Emails-reveal-Fauci-head..

 

Magda Myšková

IDNES - "úžasná" novinářská práce: twitterové kompilace, jsem zvědavá, co bude zítra v Newsroomu, reportér Petr Bohuš z bývalých Klekánic už analyzuje skladbu reportáží... už je těch jiných pohledů a názorů více..., cesta je zanalyzovat jisté testovací firmy a toky, politické neziskovky, nezávislé kluby žurnalistiky, influencery - řada těch věcí už v médiích probíhá - některých, řada Sněhuláků a Messesáků má zajímavý psychologický profil spasitelů, dramatický hlas, pozitivistické vidění světa a do toho se projektuje jejich společenská zodpovědnost...

Jana Kališová

Tak jsem se dneska také podívala na zeď p.Hela a čočku dostal i tam. Zaslouženě.

Petr Bílek

Pokud budou participovat na grantech dojdou k nazoru, ze mohou prijmout nazor, ze urcita skupina obyvatel by moha byt eliminovana. A grant by mohl vec vyresit. Tudiz bychom mohli pochopit, ze oznaceni vedec neznamena..svetec.

Jana Antosova

Ja si to myslim taky. Napadlo me to hned, kdyz jsem ho zaznamenala poprve. V zivote o nem tady nikdo neslysel a najednou prijel z Uesá a byl ve vsech mediich. Pry prijel pomoci

Petr Steinbauer

Komentář k jedné z velkých dezinformací doktora Zdeňka Hela ze dne 13. 1. 2020:

https://www.facebook.com/104346600923663/posts/694696348555349/?d=n

 

„Další z dezinformací, které, podle mého mínění a určitých okolností, možný agent (či jen spolupracovník určitých zahraničních skupin) Hel publikuje. Co je konkrétně na této zarážející, je velmi nízká kvalita, průhlednost. V tom nevidím záměr, spíš chybu, nezkušenost. Nadřízení jej za to nepochválí, a svou pověst u veřejnosti tím nezlepšuje.”

—-

 

Situace vypadá, že Velký Reset Klause Schwaba, zájmových skupin a lidí, stojícím za ním, se velmi nedaří, a asi nepovede.

 

Vidím tedy značnou slabinu v odhadu Zdeňka Hela, kdy ještě sám nezměnil strategii, a dosud ani nezačal převlékat kabát, jako někteří ostatní. Čím později s tím přijde, tím to bude mít obtížnější, ne-li nemožné.

 

Jeho činnost vidím ve skrze jako velmi pozitivní a přínosnou. Takto okatě a průhledně jako on, v současné třetí hybridní světové válce a psychologické operaci asi málokdo pracuje. Demaskuje tak nejen sebe a své spolupracovníky, ale i operaci jako takovou. Teoreticky je možné, že bude z toho důvodu časem svými nadřízenými odstaven, nebo aspoň převelen, nebo odeslán do ústraní.

 

Pokud tomu tak nebude, a zůstane-li v jeho současném nasazení, pro nás jen dobře. Jeho další práce uspíší vyjití pravdy na povrch. I z hlediska válčící strany, kterou zastupuje, mi připadá, že nyní už jí přináší víc škody, než užitku.

Petr Steinbauer

Chce to jistý odstup. Podívat se na to třeba z pohledu teorie her. Berte to třeba tak, že se díváte na vojáka Klause Schwaba a studujte to z odborného a psychologického pohledu. Čím víc informací nám o sobě dají, tím líp.

Byť v této válce padne a zbytečně zemře mnoho lidí, to je prostě život.

Petr Steinbauer

Rozhodujte se na základě vědeckých principů…

 

Ty jsou, jak naznačuje ve svém tweetu doktor Zdeněk Hel, cenzura, dehonestace názorových oponentů, házení všech, kdo by měli odborný oponentní názor, do jednoho pytle, jejich označení za dezinformátory.

 

Názory, hypotézy, argumenty, data, pokud jakkoliv ohrožují propagandu, nesmí vyjít na povrch nebo musejí být znevěrohodněny.

 

Standardní damage control? Nebo jen nová věda v novém normálu? Co by na to řekl Jan Tleskač? A co by na to řekl Klaus Schwab?

 

The New Science in The New Normal.

 

May be an image of 1 person and text

Tomáš Kunst

Koukl jsem se na jeho Twitter. Nahlásil ho pro pomluvy a šíření nenávisti a zablokoval - co s takovým zmetkem, ať se roztahuje doma v Americe a neprudí slušný lidi u nás.

Petr Sedláček

Hela jsem si zařadil po shlédnutí prvního rozhovoru v Reflexu. Už tehdy jsem prohlásil, že mluví jako kniha, ale neříká nic. A jsem rád, že jsem se nemýlil, je to prostě sráč.

Ditri Charron

Ja na nej byl hodny. Zkousim cestu smireni. Myslim, ze vedce proti sobe postvala spolecnost. A tim jak jsou vedci, ze jim spousta veci a spolecenskych otazek nedochazi. Proste tunelove videni, hlava zaborena cely zivot v mikrokosmu. Co s tim to nevim. Ale zacina mi to pripadat, ze vedecke elity neselhaly. Selhaly elity spolecenske ktere nedokazaly nastavit vedcum ramec (rici ne povinnemu ockovani - napriklad) a i ty selhaly v urcite naivite toho - ze dobro jde pachat jednoduse statusem na socialni siti. Mozna jsem mimo. Tak freevax, ze jo 

😉

nepatrim nikam...dal si tam celkem fajn diskuzi s Kovarikem a to si cenim. Holt je to slozite vsechno.

Lukáš Pollert

 

To jsou lidé zcela bez výčitek. Mužeme být rádi, že jsou hezky vidět. Dávat si pozor na sněhuláky a mesesáky.

Romana Havrdová

Zdenek Hel neumi argumentovat, jen nalepkuje, vysmiva se a BLOKUJE.

Erika Duchanova

Někde na you tube jsem viděla sestřih jak se Ratuv kamarád, tajtrlik, prezident clk Kubek baví s panem profesorem Beranem. Bylo mi z toho zle. Sklanim se před Beranovou důstojnosti a schopnosti se ovládat zoči voči takovému “ničemu”

Josef Stastna

Patří k typům lidí, kteří odmítnou dát rozhovor, že jim vyjadřování pro novináře nepřinese peníze. pak do té redakce volají a ptají se, proč dostal prostor Thon či Zelená...

Miroslav Srb

Tak mám obavu, že na tohle pana présora nenachytáte. Už včera se točil na tom, že to tak vůbec neřekl. A jestliže si to srovnáte např. právě s oním příspěvkem na Idnes, tak mu bohužel musíte dát za pravdu. Že ovšem své rozhořčení a upozornění presentuje pouze na svém profilu, je věc jiná. Každopádně si nechal, jako ostatně vždy, otevřená zadní vrátka.

Zuzana Krátká

Jak je mozne, ze Snih ovladl vsechny ministry i temer vsechny politiky? Uplne jedno bylo, z jake byli strany...

Miroslav Srb to uzana Krátká Myšlení bolí?

 

Ilona Ivanová to Zuzana Krátká za vším hledej peníze a moc

 

Lubomír Šmuk

Angelika Bazalová poté, co jsem ho kritizoval na Fb, okamžitě si mě zablokoval. Veřejně jsem ho vyzval k slovní konfrontaci, ale pochybuji, že se vzmuží. Je to zbabělý panák.

May be an image of text

 

Zuzana Krátká

Angeliko, mozna jen doplneni. Vsichni z Meses a Snih meli moznost kdykoliv cokoliv ihned okomentovat v mainstreamu. Zesmesnit kohokoliv z minuty na minutu. A lidem, kteri meli opacny nazor se jen obcas trosku pustil prostor. Ale mozna jen proto, aby se pritahli ctenari. Necekejme jakukoliv fer debatu. S Meses se fer diskutovat neda.

Ludmila Vlčková to Zuzana Krátká Když je cinklej rozhodčí, tak nedá.

🙁

Právní stát šel do kopru.

 

Klára Peštová

Nedá. A Smejkal je extrémní nevzdelanec. Přesto teď už cíleně sleduju jeho rozhovory či preavidelna vystoupení na rádiu Blaník, protože jsem naprosto fascinovana, že takového populistické a vědecký nepodložené blekotani je tak mediálně podporované. A o jeho retorickych schopnostech ani nemluvě, nad jeho češtinou se mi chce brečet....

 

Helena Šandorová

Bingo! Ošklivým konspirátorům tohle došlo už před dvěma lety, k jakému účelu jsou dosazeny tyto partičky ,, odborníků "po celém světě ve stejný čas a pořád ještě v tom někdo hledá vědu. Není tam, věda je podvod.

,, Podej to dostatečně vědecky a lidé tomu uvěří".

Martin Štros

Na kazdej Snih prijde jednou obleva.

Martina Hlavničková

Je to k placi, ale je to presne. Plus si myslim, ze se vytvorila silna predstava, ze se neockuji lide, kteri veri na cipy a volici Volneho bloku. Vidim to sama na komentarich, kdyz lide zjisti, ze jsem z AV CR. Prekvapeni. Vedci jsou bohuzel taky jen lidi. Urcite nemaji vyssi moralni kredit, nez ostatni. A pridat se jako vedec ke skupine verici na cipy, to uz je velmi odvazne

😒

 

Dada Hrdova to Martina Hlavničková Co není může být a ani to nemusí dlouho trvat. To, co bylo před rokem konspiraci je dnes krutá realita a čipy? Vážně myslite, že je to pouze utopie?

 

https://cnn.iprima.cz/covid-pasy-pod-kuzi-ve-svedsku...

 

Nikola Hejzlarová

Vždyť, kdo z vědců argumentuje tak, že ostatní označí za dezinformátora, nebo k vědci s několika tituli a akreditacemi řekne, že by ho vyhodil ze zkoušky z imunologie ... jedině ten, který dialogu není schopen a za každou cenu chce prosadit svůj názor a udělá to jedině manipulativně ... SOUHLAS! U Hořejšího si myslím, že prostě jen věří očkování a sám sobě, ale Hel, tam je něco víc, smrdí to amerikou.

Jiří Rolf Randula

Hel by možná měl včas využít svou velkou šanci, spočívající v tom, že lidé u nás znají spíš Flegra, Kubka, Smejkala a Hořejšího než jeho, po anglicku zmizet a nechat na sebe zapomenout. Pokud tedy jedná jen za sebe a neplní nějaký úkol.

Misha Julišová

VELMI doporučuji tento rozhovor. Vše podstatné, co se děje a proč se do děje, je zde velmi precisně vysvětleno.

 

PROČ lidé nadále věří narativu, který se ukazuje, jako naprosto absurdní a očividně mylný. Je to rituál, na kterém se lidé podílí, aby ukázali, že patří do skupiny. Čím jsou rituály absurdnější, tím efektivněji

působí.

 

https://otevrisvoumysl.cz/mattias-desmet-proc-tolik.../...

Marie Bradacova

Nezapomínat na tyhle věci! Vrácením našich životů zpět tenhle boj neskončí. Tyhle zmetky je třeba hnát k odpovědnosti a postarat se o to, aby jeden každý z nich dostal za všechno to svinstvo a zlo, co napáchal, spavedlivou odměnu.

 

Zobrazeno 469×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz