Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Britská data (18.6.2021) a studie SIREN (PHE)

4. 8. 2021 21:04
Rubrika: Statistiky | Štítky: zdraví , COVID-19 , statistiky

Zdroj v angličtině: gov.uk pdf

Přináležející článek vysvětlující data: https://cz24.news/pravda-o-mutaci-delta-profesor-beran-manipuluji-s-vami-ve-spojenem-kralovstvi-ma-delta-mutace-smrtnost-jen-01-procenta-jde-tak-o-smrtnost-20x-nizsi-nez-je-smrtnost-dosavadni-mutace-alfa/ (tento web je některými považován za dezinformační, proto nevkládám odkaz, nicméně Dr. Beran je expert přes epidemiologii a vakcinologii). Já nemám v plánu šmahem odsoudit vše jako dezinformace a nálepkovat to jako dezinformační web, i když některé informace mohou být mylné. Politika a všeobecný mediální populismus sklouzává k tomu, nazívat každý odlišný název extrémistickým nebo dezinformačním a to je dost totalitářské, možná i fašistické.

 

Datum vydání: 18. června 2021 

 

Všimněte si nízké smrtnosti u delta varianty jen 0.1%!

 

Počet potvrzených ohnisek nebo klastrů SARS-CoV-2 na základních a středních školách (včetně speciálních nastavení vzdělávacích potřeb) podle typu varianty a epidemiologického týdne od 26. dubna do 13. června 2021  (Tj. asi za 7 týdnů. Překvapilo mě, že těch ohnisek není zas tak moc.).

 

Tabulka s detaily ke grafu 12.

 

Týdenní počet a podíl běžných expozičních událostí mezi sekvenovanými případy podle nastavení a varianty případy (pouze pro alfa a delta)  (První tři je oblast vzdělávání, modrá barva je zaměstnání, pastelově okrová jsou nákupy).

 

Tabulka 10. Účinnost vakcíny proti symptomatickému onemocnění u variant Alpha a Delta  Tabulka 11. Účinnost vakcíny proti hospitalizaci u variant Alpha a Delta 

 

Případy mutace delta v populaci, potvrzeno sekvenováním.

 

Studie SIREN

 

Imunita a reinfekce SARS-CoV-2 Vyhodnocení (studie SIREN) sledování kohorty Studie SIREN je kohortou zdravotnických pracovníků z National Health Service, včetně 135 pracovišť a 44 546 účastníků z Velké Británie, 35 710* v Anglii, kteří jsou nadále aktivně sledováni testováním PCR každé 2 týdny na COVID-19 pomocí PCR. Tato kohorta měla vysokou séropozitivitu při náboru (30% před druhou vlnou) a nyní je vysoce očkovaná (95%). Výskyt nových infekcí a potenciálních reinfekcí v SIREN je monitorován a dalo by se očekávat, že bude stoupat, pokud se nová varianta stane vysoce převládající a bude schopna uniknout převážně imunitě odvozené z vakcíny. Během doby, kdy se Delta stala převládající, nedošlo k celkovému nárůstu PCR pozitivních účastníků v kohortě SIREN (obrázek 9) a reinfekce zůstávají na velmi nízkých počtech u jedinců dříve buď PCR pozitivních nebo séropozitivních (obrázek 9). Z celkem 20 účastníků s novým PCR pozitivním od dubna 2021 v kohortě SIREN se 13 (65%) objevilo 14 a více dní po druhé dávce vakcíny. Obrázek 12 ukazuje měsíční frekvenci potenciálních reinfekčních událostí v rámci SIREN. *Počet nezahrnuje účastníky, kteří se stáhli ze studie a požádali o odstranění svých údajů a účastníky přijali do nemocnic v přenesené správě. 

 

Zobrazeno 326×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz