Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Jak se nenechat "ochcat" :)

11. 7. 2021 19:27
Rubrika: Právo | Štítky: právo

Tenhle chlápek dává zajimavé rady:

Jan Tománek

 

July6at7:22AM ·

 

Nepřestává mě fascinovat, kolik lidí v tom horku ten hadr pořád v obchodech nosí - vlastně jsem vždycky jediný bez... 

😢

Bojí se lidé viru? Samozřejmě že ne! Kdyby zítra řekl Babiš, že je nosit nemusí, všichni ti agilní, i když by se fakticky nic nezměnilo, by je okamžitě sundali - jen hloupost, stádovost a poddanost!

.

Dovolte mi tedy pár rad:

Z obchodu, nebo ODKUDKOLI vás nemůže NIKDO vykázat! Na to neustále myslete - vše je jen o vaší DOBROVOLNOSTI tyto hlouposti dodržovat.

Pokud by se o to nějaký manažer pokusil, vysvětlete mu (pokud to neví a jen nehraje divadlo), že jeho diskriminační přečin by byl daleko vážnější, než vaše nenošení roušky, a že byste se postarali, aby přišel o své místo - a to si buďte jisti, že zvláště manažeři velkých řetězců si toto velice rozmyslí... 

😉

.

Typická debata, kterou zažívám je:

"Dobrý den - roušku, nemáte roušku."

"Děkuji, já vím..."

(Většina dál neřeší - občas ale pokračujeme)

"Ale to tu bez roušky nemůžete být."

"A představte si, že můžu." dodávám s úsměvem a dál nakupuji.

(Toto spolehlivě většinu odzbrojí a tím to končí - dál už se s dotyčným nebavím, protože absurdita situace je stejná, jako že mi prodavačka říká "ale vy nemáte v sandálech ponožky, to tu nesmíte být...")

Klidně dál nakupuji a prodavače neřeším - ať si povídají, co chtějí. S vysvětlovací fází jsem osobně už skončil.

Občas následuje mezifáze - "zavolám ochranku", ale tím se dostanete opět zase jen sem.

(Jakýkoli fyzický kontakt s vámi, kdyby se někdo pokusil, bych okamžitě nahlásil policii a naopak bych ji zavolal já)

.

Slyšel jsem dokonce, že někoho nechtěli obsloužit na kase - opět si zavolat manažera a vysvětlit mu bod 1 a pokud máte čas, zavolejte naopak na ně tu policii vy!

.

Vtipné je, že manažer ani kdokoli vás nemá právo JAKKOLI kontrolovat - tím, že vás kontroluje na sebe bere pravomoc, kterou má pouze hygiena - a toto je to trestný čin: "Přisvojení si pravomoci úřadu"

http://zakony.centrum.cz/.../cast-2-hlava-10-dil-1...

.

Tuhle jsem měl čas v jednom velkém sportovním řetězci na Zličíně a čekal, až děti nakoupí, tak jsem si udělal "test". Vystřídalo se u mě asi 6 prodavačů, pak ochranka - s dalšími už jsem se nebavil a jen říkal "Ano, vím, nemám a kolega už šel pro policii"

Byl jsem tam asi 30 minut a samozřejmě nikdo nepřišel a já pořád čekal a čekal...

.

Ale samozřejmě je to nepříjemné - člověk je v obchodě ve stresu, a cítí se jako zločinec, jako by dělal něco špatného. Ale on nic nedělá - prostě jen dýchá.

Ze začátku doporučuji nebýt sám - běžte s kamarádem, se ženou - ve dvou je to o tisíc procent lepší.

.

Kdyby - tak návod pro policii:

Prokázat totožnost, ale NEVYPOVÍDAT - cokoli neuvádět do protokolu a nechat si pouze zapsat přestupek do přestupkového řízení.

Vtipné je, že tím to končí, protože dál se to nikdy nedostane. Protože v přestupkovém řízení musí mít policie nějaké důkazy a ona je v tomto případě není oprávněna jakkoli zajišťovat - tedy pokud se nepřiznáte. Proto jak jsem psal - cokoli neuvádějte.

Více jsme o tom psali zde: http://www.zdraveforum.cz/zdrave-forum-faq-caste-dotazy.html

.

Ale toto je myslím opravdu krajní řešení, které zvlášť teď v létě nenastane - sám chodím rok bez roušky a nikdy jsem se k policii ještě nedostal - věřím, že jsou rozumní a opravdu mají na starosti jiné věci, než buzerování lidí.

.

Nemluvě o faktu, že většinu opatření vládě dávno shodil NSS (konkrétně 24 opatření - https://www.facebook.com/zdraveforum/posts/284510643465481 )

.

Zamyslete se nad tím - dokážete si představit, jak manažer obchodu opravdu volá na 158, že má člověka bez roušky a oni posílají výjezd? A to jste sám a co teprve až takových lidí budou v obchodě desítky...

Ne, nikdo to opravdu neudělá a vše je opravdu jen o našem strachu a vlastní "dobrovolnosti" nechat se buzerovat a buzerovat ještě jiné - z toho těží každá diktatura - jen z toho, že lidi jsou sračky a neozvou se!

.

‼️

Hlavně si vždy buďte jisti sami sebou a svými právy

‼️

.

(Pokračování textu a paragraf 328: https://www.facebook.com/754843881195058/posts/4415464991799577)

 

Zobrazeno 347×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz