Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Devatenáctiletý vysokoškolský nováček umřel na srdeční potíže jeden měsíc po druhé dávce

18. 7. 2021 19:28
Rubrika: Zdraví | Štítky: zdraví , COVID-19 , SARS-CoV-2 , vakcíny , mRNA , moderna

Devatenáctiletý vysokoškolský nováček umřel na srdeční potíže jeden měsíc po druhé dávce vakcíny Moderna

Simone Scott podstoupila transplantaci srdce jeden měsíc poté, co po druhé dávce přípravku Moderna vyvinula to, co její lékaři považují za myokarditidu. Druhou vakcínu dostala 1. května a zemřela 11. června.

Autor článku: Megan Redshaw, childrenshealthdefense.org

Originální název: "19-Year-Old College Freshman Dies From Heart Problem One Month After Second Dose of Moderna Vaccine"

Zdroj: childrenshealthdefense.org

Překlad: Google Translator

 

15. 6. 2021

Ochránce prožívá cenzuru na mnoha sociálních kanálech. Přihlaste se k odběru našich nejdůležitějších zpráv dne a zůstaňte v kontaktu se zprávami, na kterých záleží. Je to zdarma.

 

Simone Scott, 19letá nováčka na Northwestern University v Evanstonu ve státě Illinois, zemřela 11. června na komplikace po transplantaci srdce, které podstoupila poté, co vyvinula to, co její lékaři považují za myokarditidu po druhé dávce vakcíny Moderna COVID.

Scott obdržela druhou dávku přípravku Moderna 1. května, uvádí WLWT 5. Když absolventka Mason High School v roce 2020 a viceprezidentka vyšší třídy absolvovala překvapivou návštěvu svých rodičů na Den matek, 9. května, její matka řekla, že si všimla, že se Scott necítí dobře.

"Všimla jsem si, že byla trochu dusná, takže její hlas nebyl úplně stejný," řekla Valerie Kraimerová.

Scott se vrátila do areálu 11. května, kde se i po návštěvě lékaře její stav zhoršil. Kraimer uvedl, že několik testů se ukázalo negativních, včetně testu COVID-19.

"V neděli ráno [16. května] poslala SMS zprávu svému otci a řekla:‚ Tati, cítím závratě. ' Nemohu vstát z postele 'a tehdy odtud všechno začalo,” řekl Kraimer.

Scottovi rodiče byli stovky kilometrů daleko, takže její otec zavolal policii kampusu, aby ji někdo zkontroloval.

"Dozvěděli jsme se, že lékař jí musel skočit na hruď a dát jí KPR, protože byla tak špatná, a pak došlo k celé kaskádě událostí," řekl Kraimer. "Museli ji intubovat a uvědomili si, že ji selhalo srdce."

Po několika intervencích, včetně připojení Scott k přístroji ECMO, který odráží funkci srdce, aby její srdce mohlo odpočívat, lékaři zjistili, že potřebuje náhradu srdce. Její lékaři plně nepotvrdili příčinu její smrti, ale řekli, že se zdá, že Scott trpěla myokarditidou.

Myokarditida je zánět srdečního svalu, který může vést k srdeční arytmii a smrti. Podle vědců z Národní organizace pro vzácné poruchy může být myokarditida výsledkem infekcí, ale „častěji je myokarditida výsledkem imunitní reakce těla na počáteční poškození srdce“.

Univerzita řekla studentům, že Scott zemřela na komplikace po transplantaci srdce. "Scottina smrt přišla týdny po květnové komplikaci srdce, která vedla k transplantaci srdce," uvedl Daily Northwestern.

Bývalý reportér New York Times Alex Berenson uvedl ve svém příspěvku zveřejněném 14. června, že studentka severozápadní žurnalistiky „utrpěla v neděli 16. května případ zjevného srdečního selhání vyvolaného myokarditidou. I přes mimořádná opatření na její záchranu, včetně transplantace srdce, zemřela V pátek ráno v Northwestern Memorial Hospital v Chicagu.“

"Zdá se, že lékaři opakovaně přehlídli signály, protože Scottín stav se zhoršil během dvou týdnů po její druhé dávce - než náhle zkolabovala," řekl Berenson.

Scott dostala vakcínu COVID z vlastní vůle, ale její univerzita nyní nařizuje studentům úplné očkování před návratem do areálu, uvedla College Fix.

"Stále mám pocit, že je tady, i když vím, že není, a připadá mi to jako takové promrhání příležitosti (zachránit život)," řekl Kraimer.

Scottiny rodiče stále čekají na několik testů na svém srdci, aby se vrátili v naději, že se dozví, proč tak náhle ztratili svou dceru.

Jak uvedl Ochránce 11. června, Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) svolá na 18. června mimořádnou schůzku svých poradců, aby projednali zprávy o zánětu srdce po dávkách vakcín Pfizer a Moderna COVID nad očekávání.

CDC uvedla, že během zasedání Poradního výboru pro vakcíny a příbuzné biologické produkty (FDA) amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) agentura identifikovala 226 hlášení o zánětu srdce, která by mohla splnit „definici pracovního případu“ myokarditidy a perikarditidy po aplikaci vakcíny „uvedl Ochránce minulý týden.

Podle CDC bylo zaznamenáno celkem 475 případů myokarditidy nebo perikarditidy u pacientů ve věku 30 let a mladších, kteří dostali vakcínu mRNA. Střední věk lidí s myokarditidou nebo perikarditidou po první dávce byl 30 let a po druhé dávce 24 let.

Systém hlášení nežádoucích účinků vakcín CDC (VAERS) odhalil 900 případů myokarditidy a perikarditidy u všech věkových skupin hlášených v USA po očkování proti COVID v období od 14. prosince 2020 do 4. června 2021. Z hlášených 900 případů bylo 533 případů připsáno společnosti Pfizer, 331 případů vakcíně Moderna a 32 případů vakcíně J & J COVID (nevíme nic o tom kolik lidí bylo naočkováno těmi vakcínami, v tomto období, p.p.).

Dr. Tom Shimabukuro, zástupce ředitele Úřadu pro imunizaci v CDC, uvedl během slyšení FDA z 10. června, že došlo k vyššímu než očekávanému počtu případů zánětu srdce u mladých lidí, kteří byli nedávno očkováni druhou dávkou vakcíny mRNA.

Údaje CDC ukázaly 196 hlášení o myokarditidě a perikarditidě u osob ve věku 18 až 24 let do 31. května ve srovnání s očekávanou mírou mezi osmi a 83 případy.

U osob ve věku 16 až 17 let bylo do 31. května hlášeno 79 případů myokarditidy a perikarditidy. Očekávaná míra u lidí v této věkové skupině je mezi dvěma a 19 případy, uvedl během své prezentace Shimabukuro.

Shimabukuro uvedl, že nálezy CDC jsou „většinou v souladu“ se zprávami o vzácných případech zánětu srdce, které byly studovány v Izraeli a které na začátku letošního roku oznámilo americké ministerstvo obrany.

Ochrana zdraví dětí žádá každého, kdo zažil nežádoucí reakci na jakoukoli vakcínu, aby podal hlášení podle těchto tří kroků.

Zobrazeno 389×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz