Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Počet aktivně pracujících v ČR klesl

25. 6. 2021 10:31

Nedávno se ministrině práce a sociálních věcí chlubila s tím, jak nám klesla nezaměstnanost  na 3,9% (květen), přitom data z dubna ukazovaly 4,1%. Nadpis článku zněl "Práci si hledalo o 12 tisíc lidí méně" a mě by tedy zajímalo kolik lidí si práci nehledá nebo kolik lidí si neplatí zdravotní pojištění (to jsou ty lidi, se kterými oni nepočítají) a kolik lidí je bez domova. Nejprve jsem se ale díval kolik je v česku ekonomicky aktivních lidí, respektive zaměstnanců. Z následujícího grafu je jasně vidět propad, který nastal v důsledku restrikcí zavedených současnou vládou Ano:

 

zdroj: kurzy.cz

Nastal propad o 100.000 zaměstnanců, někdy až 130.000. Co by mě však ještě zajímalo je, jak se změnil poměr zaměstnanců na HPP a DPP/DPČ. Případně jestli v tomto číslu jsou zahrnuti i živnostníci a podnikatelé, kteří sami sebe zaměstnávají, to by mě taky zajímalo.

 

Tento článek bych chtěl ještě aktualizovat až dohledám další informace.

Tak dozvěděl jsem se, že

ale stále nevím kolik občanů si neplatí zdr. pojištění. V tomto článku se píše, že za ibšany platí stát: „Neplatič je ten, kdo nemůže prokázat svou totožnost občanským průkazem nebo trvalým bydlištěm v ČR. Všichni ostatní, kdo toto mohou prokázat, ale z nějakého důvodu neplatí zdravotní pojištění, jsou ze zákona pojištěni státem u VZP,“ takže z toho nevím jestli jim vzniká dluh zdlužné částky a dluh z úroků.

Zobrazeno 257×

Komentáře

radim24

Dromedare, věděl jsem, že se ozvete, abyste si rýpnul, ale nemyslím si, že je to vaše věc.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz