Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Lékař Jan Pirk a jeho názor na covid

9. 5. 2021 13:44
Rubrika: Zdraví | Štítky: zdraví , imunita

Skvělý člověk. Myslím, že ho odvolali právě kvůli jeho názorům. Nemyslíte?

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3089693-pirk-o-koronaviru-vystrasili-jsme-dva-miliony-senioru-kalendarni-vek-ale-neni

 

Převzato z ČT:

Po prodělání nákazy COVID-19 se kardiochirurg Jan Pirk cítí podle vlastních slov báječně. Jestli má aktuálně protilátky, ale neví. „Protilátky můžete mít, ale když je nemáte, tak to neznamená, že jste bezbranný,“ řekl. „Dlouhodobá imunita je v lymfocytech, které dělají možná až doživotní imunitu,“ dodal. 

„My jsme vystrašili 2 miliony seniorů. A dnes víme, že kalendářní věk není důležitý. Důležitý je ten biologický. Senior sám o sobě není rizikovým faktorem,“ uvedl. Důležité je podle něj sportovat.

Sám jezdí na kole, a to bez roušky. „Myslím si, že sportovat v roušce není zdravé. Máte zvětšený mrtvý prostor. Dýcháte částečně už vydýchaný vzduch. Kdo to zkusil, tak ví, že to nejde,“ vysvětlil. 

Profesor Pirk byl zpočátku epidemie kritizován za zlehčování koronaviru. Označil ho za podobný chřipce. Za svým názorem si ale i po prodělání nemoci stojí. „Je to chřipka, ale je to virus se kterým jsme se nikdy nesetkali,“ uvedl. „U malých dětí, pokud nemají jiné onemocnění, to proběhne zcela bezpříznakovitě,“ řekl.

 

Zobrazeno 417×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz