Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Boj za právo, pravdivé informace na sociálních sítí vs. pro-ruští extrémisti

25. 3. 2022 20:26

V době, kdy se v českém prostředí masivně rozjel covidismus, vládní dezinformační kampaň ve vší síle, kdy vláda prodala medicínu farmaceutickým firmám a biochemickým laboratořím, jsem se hodně zajímal o lékařské témata spojené s onemocněním covid a šířením viru SARS-CoV-2 (jsou to dvě odlišné věci - virus vs. onemocnění). Sledoval jsem dezinformace v mainstreamu vs. fakta: odborné lékařské nebo vědecké časopisy, statistiky, prohlášení nebo reporty z britského PHE, a ameckého institutu pro kontrolu léčiv aj. Některé informace, které jsem našel díky facebooku, jsou ověřené a spolehlivé. Probíhal právní a boj o pravdivé informace u nás. Bylo vyhráno nespočet soudních sporů proti Ministerstvu Zdravotnictví jak u Ústavního Soudu tak u Nejvyššího Správního Soudu. Ukázalo se, že naše vlády lhaly od počátku až do konce a jejich lži nakonec vyšly ven a potvrdilo se, že veřejnost byla obelhána. Mainstreamová media však nepřestávají chrlit dezinformace, protože Válek jim to schvaluje. Dokonce připravil novou vyhlášku, která umožňuje svévolnou záměnu lékařských termínů a legalizuje zmatené využívání pojmů "onemocnění" tam, kde schází lékařský důkaz - lékařské vyšetření. To vše je OK. Ty informace byly dobré a mnohdy jsem na ně narazil právě díky těmto lidem z kruhů, o kterých chci teď mluvit. Ukázalo se, že nešlo o konspirační teorie jak mnozí tvrdili. Ale lži médií a kompromitace vlády nyní slouží jako argument dezinformátorům, kteří šíří pro ruskou propagandu a říkají: "Jsou to ty stejná media, která šířili dezinformace, nevěřte jim!" A mají pravdu! Vrcholní politici lhali asi všichni, nikdo z politiků se nepostavil lžím (snad kromě SPD) a nakonec tyto lži si dovolili sami připustit nebo dokonce legitimizovat, aniž by se omluvili. Omluvil se jeden jediný senátor, ale to ponechme stranou.

Když jsem po delší době začal pročítat jaká témata se probírají na sociálních sítích a co se tam šíří o Ukrajině, nestačil jsem se divit jak masivní je dezinformační a nenávistná kampaň podněcována pro-ruskými živly.

Zjistil jsem, že někteří hojně šíří dezinformace o tom, že Ukrajinci jsou fašisti, nacisti, banderovci apod. A ty věci - jako důkazy měli sloužit nějaké fotky. A my tu u nás žádné neonacisty nemáme? Psal jsem jim. Ale od nich jsem se setkal s takovou nenávistou a sprostou kampaní, dokonce mi někdo psal něco vulgárního do soukromé zprávy, nějaké výhrůžky. Ale já se tomu jen směju protože, já vím, že jsou to agenti Kremlu. Když jsem tedy zjistil, že jsou tito pro ruští agenti (já jim říkám "rusáci", bez ohledu na národnost), ve skupinách kde se dříve stavili za boj proti totalitě, za lidská práva, svobodu a demokracii, a mluvili o lásce, jednotě atd. bylo mi jasné, že jejich podíl v těchto skupinách by mohl být až 10%. Ve skupině, která má 35 tisíc členů (mohou tam být i slováci), se objevil dezinformační a nenávistný příspěvek o fašistech na Ukrajině a dále příspěvky o tom, které nazývají kohokoliv kdo projevuje solidaritu Ukrajině "ovcemi" atd. No nenávist, že je to fakt hnus. Tak je mi jasné, že tito jsou už dávno prorostlí těma pro-ruskýma idejema a nenávistí, která je rozežírá do morku kostí. Jsou odepsaní. S těmito lidmi nechci mít nic společného. Doufal jsem, že bych mohl udělat pokus a zkusit zablokovat tyto nenávistné trolly, tyto dezinformátory, kteří podporují rusko a jejich lži. Vzhledem k tomu, že vím, že Ukrajinská armáda do svých řad žádné fašisty nepouští, tak vím, že i ty lži o tom, že tam banderovci střílí civilisty do týlu atd. tak to jsou všechno lži. Takže jsem je začal identifikovat podle těchto jasných lží, protože v té skupině jsou hlavně neočkovaní. A bylo jasné kdo je skutečně nacista/fašista a kdo ne. Já prostě nemohu chodit do takové skupiny kde jsou fašisti, ale pochopil jsem to a začal si dělat seznamy těch lidí. Je jich tam několik stovek a postupně to blokuju. Jsem zvědav co z toho výjde. Ono to nejde zablokovat vše najednou, je to časově náročné. Ale nevím jestli to tedy má nějaký smysl a jestli snad v té skupině (vůbec) zůstane někdo, s kým se dá normálně mluvit a kdo podporuje pomoc Ukrajincům, jak humanitární, pomoc uuprchlíků, tak vojenskou. Toto téma je pro ty nacisty trnem v oku. Oni říkají: "Ne válce", ale ona není jiná cesta, kdo to nechápe, že už ve válce jsme, a musíme za svobodu bojovat, tak je ovlivněný těmi dezinformacemi (v této skupině) + nebo - pokud se i vyjadřuje nenávistně a šíří hlavně ty dezinformace o fašistech a banderovcích na Ukrajině - to jsou podle mě skuteční pro-fašisticky smíšlející lidi, kterým genocida na Ukrajině vůbec nevadí.

Mě ale vadí ta záplava dezinformací a špíny co se na mě valí. Takže je zkouším blokovat a uvidím, zda se to pročistí. Co myslíte? Přestane ta záplava dezinformací, když je všechny zablokuju? Možná jich je jen několik set. Nevím.

Zobrazeno 182×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz