Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Varování od MUDr Thona

19. 1. 2022 22:21
Rubrika: Zdraví

 

zdroj: https://www.echo24.cz/a/izmTE/bez-mereni-protilatek-hazard-imunolog-thon-varuje-onkologicke-pacienty-pred-boostery

"Onkologičtí pacienti a lidé s roztroušenou sklerózou patřili k prvním „rizikovým“ skupinám, které se u nás mohly naočkovat. Konkrétně očkování lidí s rakovinou doporučuje v Česku onkologická i vakcinologická společnost. A ani ministerstvo zdravotnictví doposud tyto faktory v souvislosti s vakcinací nezohledňovalo. Mezi tzv. trvalé kontraindikace nepatří."

 

"O riziku spojeném s bezhlavým očkováním hovořil pro Echo24 imunolog Vojtěch Thon, který apeluje na individuální přístup. O nejvhodnějším postupu by podle něj měl rozhodnout v každém případě lékař, který zná pacienta nejlépe. Takovému doporučení by pak mělo předcházet změření hodnoty protilátek. Bez toho může jít o hazard se zdravím. „Když zjistíte, že člověk nemá v séru protilátky, a podáte vakcínu, tak víte, že mu nezpůsobíte nežádoucí účinek toho typu, že by zareagoval generalizovanou sérovou nemocí. Toto je bezpečný přístup,“ říká Thon.

 

Můj názor na to je ale ten, že mnoho lékařů je ve střetu zájmu a prostě jen prodávaj vakcíny nebo jiné výrobky pro Pfizer. Zrovna nedávno o tom mluvil jeden dietolog, který byl u jisté lékařky jako klient ta se podle jeho slov chovala naprosto arogantně a neprofesionálně (musel kvůli ní změnit lékaře), Bylo to na konci videa od Paralelní Lékařské Komory on to tam říkal naživo.

Zobrazeno 273×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz