Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Vakcína od Pfizeru prý není experimentální

17. 12. 2021 21:18
Rubrika: Zdraví | Štítky: zdraví , COVID-19 , vakcíny , mRNA

 

Na internetu se často setkávám s tvrzením, které je podle mého názoru manipulační. Tvrdí se, že vakcína od Pfizeru není experimentální.

 

Z tohoto webu jsem si vybral kousek textu:

 

(citace:)

Fáze klinického hodnocení 

Klinické hodnocení vakcíny probíhá ve čtyřech fázích, které prokazují bezpečnost, imunogenitu, reaktogenitu[5] a účinnost dané kandidátní vakcíny, přičemž fáze I-III jsou nutné pro registrační řízení a postupně v nich přibývá počet dobrovolníků, kteří se hodnocení účastní. (Konec citace)

 

Podle ClinicalTrials.gov, bude studie mRNA emulze of Pfizeru dokončena až 15.května 2023. U nás Comirnaty získala podmínečnou registraci dne 21.12.2020 a zatím mi není známo, že by získala definitivní potvrzení bezpečnosti.

 

Za naprosto skandální a nehoráznou lež považuji prohlášení některých tzv. expertů, kterým populistická média dávají prostor, je bohužel mezi nimi i CNN Prima News, kde ve hlavním zpravodajství (na které se ale obvykle nedívám) jsem zaznamenal dvakrát za sebou nějakého biochemika, který prohlašoval, že vakcína je absolutně bezpečná. Je to lež. Vedlejší účinky jsou už známé, zatím víme například o těch myokarditídách, ale ve reportech vážných vedlejších účinků se objevují i takové věci jako oslepnutí nebo ohluchnutí nebo horší věci jako ochrnutí. Ale toto se obvykle nedostane dále jako příčina, nedokáže se ta příčina prokázat, protože to svedou na něco jiného, např. genetické faktory. Okaté je však pokud někomu nastanou vážné zdravotní komplikace hned druhý den po vakcinaci nebo například oslepne a ono se dělá že se nic nestalo. Ano příčinu u infarktu asi lékař těžko prokáže, ale vyloučit to nelze. Protože ten člověk (45 let), jehož příběh jsem slyšel, mohl taky dostat infarkt v důsledku toho trápění, které měl poté co ztratil zrak. I když tam může mít genetické faktory, nějaké predispozice, tak ale pak by měli varovat, že právě takoví pacienti, by si tu vakcínu vzít neměli. A oni ji takhle cpou naprosto zdravým lidem, ze kterých pak jsou buď mrzáci, nebo churaví lidé, kteří se snadno unaví, snadno onemocní a budou samozřejmě zatěžovat sociální i zdravotní systém... A to už pak nejsou důsledky covidu, ale důsledky chybného řízení zdravotnictví, ale svede se to na covid, však ono se to tam někde v tom rozpočtu ztratí!

 

Zobrazeno 310×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz