Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Úřad FDA nařídil zveřejnění utajených dokumentů Pfizeru

8. 12. 2021 12:51
Rubrika: Zdraví | Štítky: zdraví , COVID-19 , vakcíny , mRNA , rizika

Dokumenty budou uvolňovány postupně, přibližně 500 stránek za měsíc.

https://www.reuters.com/legal/government/wait-what-fda-wants-55-years-process-foia-request-over-vaccine-data-2021-11-18/

 

Uvolněné dokumenty zde:

https://phmpt.org/pfizers-documents/

 

Z toho odtajněný dokument - následky očkování zde:

https://phmpt.org/wp-content/uploads/2021/11/5.3.6-postmarketing-experience.pdf

 

Kousek přeloženého článku z Reuters:

zdroj: reuters

 

Právníci ministerstva spravedlnosti zastupující FDA v soudních dokumentech uvádějí, že žalobci požadují obrovské množství materiálů souvisejících s vakcínami – asi 329 000 stran.

Žalobci, skupina více než 30 profesorů a vědců z univerzit včetně Yale, Harvardu, UCLA a Brown, podali v září žalobu u amerického okresního soudu pro severní okres Texasu, aby usilovali o urychlený přístup k záznamům. Tvrdí, že zveřejnění těchto informací by mohlo pomoci ujistit skeptiky vakcíny, že injekce je skutečně „bezpečná a účinná, a tedy zvýšit důvěru ve vakcínu Pfizer“.

Ale FDA nemůže jednoduše obrátit dokumenty velkoobchodně. Záznamy musí být přezkoumány, aby bylo možné zrevidovat „důvěrné obchodní a obchodní tajné informace společností Pfizer nebo BioNTech a osobní údaje o soukromí pacientů, kteří se účastnili klinických studií,“ napsali právníci ministerstva spravedlnosti ve společné zprávě o stavu podané v pondělí.

FDA navrhuje vydávat 500 stránek měsíčně na průběžné bázi s tím, že pobočka, která by se zabývala kontrolou, má pouze 10 zaměstnanců a v současnosti zpracovává asi 400 dalších žádostí o FOIA.

 

„Zpracováním a prováděním prozatímních odpovědí na základě 500stránkových přírůstků bude FDA schopna poskytnout více stránek více žadatelům, čímž se vyhne systému, kde několik velkých požadavků monopolizuje omezené zdroje zpracování a kde se plní méně požadavků žadatelů,“ Právníci ministerstva spravedlnosti napsali a poukázali na další soudní rozhodnutí, kde byl dodržen harmonogram 500 stránek za měsíc.

 

Zobrazeno 685×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz