Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Pfizer: Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích událostech po schválení

10. 12. 2021 3:38
Rubrika: Zdraví | Štítky: zdraví , COVID-19 , vakcíny , mRNA , rizika

Zdroj: https://phmpt.org/wp-content/uploads/2021/11/5.3.6-postmarketing-experience.pdf

Další data od Pfizeru ke stažení (aktualizuje se jednou za měsíc).

 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

  
   
 

5.3.6 KUMULATIVNÍ ANALÝZA HLÁŠENÍ O NEPŘÍZNIVÝCH UDÁLOSTÍCH PO AUTORIZACI PF-07302048 (BNT162B2) PŘIJATÉ DO 28. února 2021

 

 
   
 

Zprávu připravila: Worldwide Safety Pfizer

Informace obsažené v tomto dokumentu jsou chráněné a důvěrné. Jakékoli zpřístupnění, reprodukce, distribuce nebo jiné šíření těchto informací mimo společnost Pfizer, její přidružené společnosti, držitele licence nebo regulační agentury je přísně zakázáno. Pokud není písemně dohodnuto jinak, přijetím nebo přezkoumáním těchto materiálů souhlasíte s tím, že budete takové informace držet v tajnosti a nebudete je sdělovat ostatním (kromě případů, kdy to vyžaduje platný zákon), ani je nepoužijete k neoprávněným účelům.

 

 
   
 

DŮVĚRNÉ

 

Strana 1

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000054

 

 
   
   

 

   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení nežádoucích příhod po schválení _

 

 
   
 

SEZNAM TABULEK

 

Tabulka 1. Obecný přehled: Vybrané charakteristiky všech přijatých případů

Během intervalu hlášení ................................................ ...............7

 

Tabulka 2. Události hlášené ve více než 2 % případů................................................ .............................8

 

Tabulka 3.Bezpečnostní obavy ................................................ ............................................. 9

 

Tabulka 4. Důležité identifikované riziko................................................ .............................10

 

Tabulka 5. Důležité potenciální riziko................................................ ........................11

 

Tabulka 6. Popis chybějících informací................................................. .............12

 

Tabulka 7. Hodnocení AESI pro BNT162b2................................................. ...................16

 

Tabulka 8.ME PT podle závažnosti s nebo bez koasociace poškození

(do 28. února 2021) ................................................. ........................27

 

SEZNAM OBRÁZKŮ

 

Obrázek 1. Celkový počet 13vPnC AE podle tříd orgánových systémů a událostí

Vážnost................................................. ................................................8

 

 
   
 

PŘÍLOHY

 

PŘÍLOHA 1 SEZNAM NEŽÁDOUCÍCH UDÁLOSTÍ ZVLÁŠTNÍHO ZÁJMU............................30

 

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 3

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000056

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

SEZNAM ZKRATEK

 

 
   
 

Akronym

Období

AE

nežádoucí událost

AESI

nežádoucí událost zvláštního zájmu

před naším letopočtem

Brighton Collaboration

CDC

Centra pro kontrolu a prevenci nemocí

COVID-19

koronavirové onemocnění 2019

DLP

bod uzamčení dat

EUA

povolení k nouzovému použití

HLGT

(MedDRA) Termín na vysoké úrovni skupiny

HLT

(MedDRA) Termín na vysoké úrovni

MAH

držitel rozhodnutí o registraci

MedDRA

lékařský slovník pro regulační činnosti

MHRA

Agentura pro regulaci léčiv a zdravotnických produktů

PCR

Polymerázová řetězová reakce

PT

(MedDRA) Preferovaný termín

PVP

plán farmakovigilance

RT-PCR

Reverzní transkripce-polymerázová řetězová reakce

RSI

referenční bezpečnostní informace

TME

cílená lékařská událost

SARS-CoV-2

těžký akutní respirační syndrom koronavirus 2

SMQ

standardizovaný dotaz MedDRA

SOC

(MedDRA) Třída orgánových systémů

Spojené království

Spojené království

NÁS

Spojené státy

VAED

zvýšená nemoc spojená s vakcínou

VAERD

zvýšené respirační onemocnění spojené s vakcínou

VAERS

systém hlášení nežádoucích účinků vakcíny

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 4

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000057

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

1. ÚVOD

Odkazuje se na žádost o komentáře a rady předloženou dne 4. února 2021 týkající se návrhu společnosti Pfizer/BioNTech na balíček klinických a poregistračních bezpečnostních údajů pro žádost o biologickou licenci (BLA) pro naši zkoumanou vakcínu COVID-19 (BNT162b2). Dále se odkazuje na odpověď agentury na tuto žádost z 9. března 2021, konkrétně na následující žádost agentury.

"Měsíční zprávy o bezpečnosti se primárně zaměřují na události, ke kterým došlo během intervalu hlášení, a zahrnují informace, které nejsou relevantní pro podání BLA, jako jsou řádkové seznamy nežádoucích událostí podle zemí. Nejvíce nás zajímá kumulativní analýza poregistračních údajů o bezpečnosti, abychom podpořili vaše budoucí předložení BLA. Odešlete prosím integrovanou analýzu vašich kumulativních poregistračních bezpečnostních údajů, včetně amerických a zahraničních poregistračních zkušeností, v nadcházejícím BLA. Zahrňte prosím kumulativní analýzu důležitých identifikovaných rizik, důležitých potenciálních rizik a oblastí důležitých chybějících informací identifikovaných ve vašem farmakovigilančním plánu, jakož i nežádoucích příhod zvláštního zájmu a chyb při podávání vakcíny (ať už jsou či nejsou spojeny s nežádoucí příhodou). Uveďte také distribuční údaje a analýzu nejčastějších nežádoucích příhod. , předložte prosím svůj aktualizovaný plán farmakovigilance spolu se svým podáním BLA."

Tento dokument poskytuje integrovanou analýzu kumulativních poregistračních bezpečnostních údajů, včetně hlášení nežádoucích příhod po registraci v USA a zahraničí obdržených do 28. února 2021.

2.METODIKA

Společnost Pfizer je odpovědná za správu poregistračních bezpečnostních údajů jménem držitele rozhodnutí o registraci BioNTech v souladu s platnou dohodou o farmakovigilanci. Údaje z BioNTech jsou zahrnuty do zprávy, pokud jsou použitelné.

Bezpečnostní databáze společnosti Pfizer obsahuje případy nežádoucích účinků hlášených společnosti Pfizer spontánně, případy hlášené zdravotnickými orgány, případy publikované v lékařské literatuře, případy z marketingových programů sponzorovaných společností Pfizer, neintervenční studie a případy závažných nežádoucích účinků hlášené z klinických studií bez ohledu na posouzení kauzality.

Při interpretaci těchto údajů je třeba vzít v úvahu omezení hlášení nežádoucích účinků po uvedení na trh:

•Hlášení se předkládají dobrovolně a rozsah podhodnocení není znám. Některé z faktorů, které mohou ovlivnit, zda je událost hlášena, zahrnují: dobu od uvedení na trh, tržní podíl léku, publicitu o léku nebo nežádoucím účinku, závažnost reakce, regulační opatření, informovanost zdravotníků a spotřebitelů o nežádoucích účincích hlášení drogových událostí a soudní spory.

•Protože mnoho vnějších faktorů ovlivňuje to, zda je nebo není hlášena AE, systém spontánního hlášení poskytuje poměry hlášení, nikoli četnost výskytu. V důsledku toho není obecně vhodné provádět srovnávání mezi léky pomocí těchto údajů

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 5

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000058

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

proporce; systém spontánního hlášení by se měl používat spíše pro detekci signálu než pro testování hypotéz.

•V některých zprávách chybí nebo jsou neúplné klinické informace (jako je anamnéza, validace diagnózy, doba od užití drogy do začátku onemocnění, dávka a užívání souběžných léků) a informace o následných kontrolách nemusí být dostupné.

 

•Nahromadění hlášení nežádoucích účinků (AER) nemusí nutně znamenat, že konkrétní AE byl způsoben lékem; spíše může být tato událost způsobena základním onemocněním nebo nějakým jiným faktorem (faktory), jako je předchozí anamnéza nebo souběžná léčba.

• Mezi hlášeními o nežádoucích účincích přijatých do databáze bezpečnosti společnosti Pfizer během

kumulativní období, do měsíční SMSR jsou zahrnuty pouze ty, které mají úplný cyklus pracovního postupu v bezpečnostní databázi (to znamená, že postoupily do stavu Distribuce nebo Uzavřený pracovní postup). Tento přístup zabraňuje zahrnutí případů, které nejsou plně zpracovány, a proto přesně neodrážejí konečné informace. Vzhledem k velkému počtu zpráv o spontánních nežádoucích příhodách obdržených pro přípravek upřednostnil držitel rozhodnutí o registraci zpracování závažných případů, aby dodržel urychlené regulační lhůty pro hlášení a zajistil, že tato hlášení budou k dispozici pro detekci a vyhodnocení signálů. Zvýšený objem hlášení neovlivnil zpracování případů u závažných hlášení a metriky shody jsou nadále sledovány každý týden a podle potřeby jsou přijímána okamžitá opatření k udržení souladu s urychlenými oznamovacími povinnostmi. Nezávažné případy se zapisují do bezpečnostní databáze nejpozději do 4 kalendářních dnů od obdržení. Vstup do databáze zahrnuje kódování všech nežádoucích příhod; to umožňuje ruční kontrolu přijatých událostí, ale nemusí zahrnovat okamžité zpracování případu až do konce. Nezávažné případy jsou vyřizovány co nejdříve a nejpozději do 90 dnů od obdržení. Společnost Pfizer rovněž přijala řadu opatření, která mají pomoci zmírnit velký nárůst hlášení nežádoucích účinků. To zahrnuje významná technologická vylepšení a řešení procesů a pracovních toků, stejně jako zvýšení počtu kolegů v oblasti zadávání dat a zpracování případů. K dnešnímu dni společnost Pfizer přijala přibližně (b ' (4 ' další zaměstnanci na plný úvazek (FTE). Každý měsíc se připojují další s očekávaným celkovým počtem více než (^^^^ dalších zdrojů do konce června 2021).

3. VÝSLEDKY

3.1. Bezpečnostní databáze 3.1.1. Obecný přehled

Odhaduje se, že přibližně (b) (4) dávky BNT162b2 byly odeslány do celého světa od obdržení prvního dočasného povolení pro nouzové dodávky dne 1. prosince 2020 do 28. února 2021.

Kumulativně do 28. února 2021 bylo celkem 42 086 kazuistik (25 379 lékařsky potvrzených a 16 707 lékařsky nepotvrzených) obsahujících 158 893 událostí. Nejvíce případů (34 762) bylo obdrženo ze Spojených států (13 739), Spojeného království (13 404), Itálie (2 578), Německa (1913), Francie (1 506), Portugalska (866) a Španělska (756); zbývajících 7 324 bylo rozděleno mezi 56 dalších zemí.

 
   
 

DŮVĚRNÉ

 

Strana 6

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000059

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

Tabulka 1 níže uvádí hlavní charakteristiky celkových případů.

 

 
   
 Tabulka 1. Obecný přehled: Vybrané charakteristiky všech případů přijatých během intervalu hlášení 
   
 

Charakteristika

Relevantní případy (N=42086)

 

Rod:

ženský

29914

 

mužský

9182

 

Žádná data

2990

 

Věkové rozmezí (roky): 0,01 -107 let Průměr = 50,9 let n = 34952

<17 18-30

31-50

51-64 65-74

>75

Neznámý

175 a

 

4953 13886

 

7884 3098

 

5214 6876

 

Výsledek případu:

Obnoveno/Obnovení

19582

 

Obnoveno s následky

520

 

V době hlášení nebylo obnoveno

11361

 

Fatální

1223

 

Neznámý

9400

 

 
   
 

A. ve 46 případech byl hlášen věk <16 let a ve 34 případech <12 let.

Jak je znázorněno na obrázku 1, třídy orgánových systémů (SOC), které obsahovaly největší počet (>2 %) událostí v celkovém souboru dat, byly celkové poruchy a reakce v místě aplikace (51 335 AE), poruchy nervového systému (25 957), Poruchy svalové a kosterní soustavy a pojivové tkáně (17 283), Gastrointestinální poruchy (14 096), Poruchy kůže a podkoží (8 476), Poruchy dýchání, hrudníku a mediastina (8 848), Infekce a zamoření (4 610), Poranění, otravy a procedurální komplikace (5, a vyšetřování (3 693).

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 7

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000060

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 Obrázek 1. Celkový počet BNT162b2 AE podle tříd orgánových systémů a závažnosti události 
   
 
 
   
 

Tabulka 2 ukazuje nejčastěji (>2 %) hlášené MedDRA (v. 23.1) PT v celkovém

 

datový soubor (do 28. února 2021), tabulka 2. Události hlášené ve více než 2 % případů

 
   
 

 

 

Kumulativně do 28. února 2021

 

MedDRA SOC

MedDRA PT

AE (AERP %) N = 42086

 

Poruchy krve a lymfatického systému

 

 

Lymfadenopatie

1972 (4,7 %)

 

Srdeční poruchy

 

 

 

Tachykardie

1098 (2,6 %)

 

Gastrointestinální poruchy

 

 

Nevolnost

5182 (12,3 %)

 

 

Průjem

1880 (4,5 %)

 

 

Zvracení

1698 (4,0 %)

 

Celkové poruchy a reakce v místě aplikace

 

Pyrexie

7666 (18,2 %)

 

 

Únava

7338 (17,4 %)

 

 

Zimnice

5514 (13,1 %)

 

 

Bolest v místě očkování

5181 (12,3 %)

 

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 8

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000061

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

Tabulka 2. Události hlášené v >2% případů

 

 
   
 

 

 

Kumulativně do 28. února 2021

 

MedDRA SOC

 

MedDRA PT

AE (AERP %) N = 42086

 

 

Bolest

3691 (8,8 %)

 

 

Nevolnost

2897 (6,9 %)

 

 

astenie

2285 (5,4 %)

 

 

Droga neúčinná

2201 (5,2 %)

 

 

Erytém v místě očkování

930 (2,2 %)

 

 

Očkování stránek s Welling

913 (2,2 %)

 

 

Nemoc podobná chřipce

835 (2 %)

 

Infekce a zamoření

 

COVID-19

1927 (4,6 %)

 

Poranění, otravy a procedurální komplikace

 

Použití mimo štítek

880 (2,1 %)

 

 

Problém s používáním produktu

828 (2,0 %)

 

Poruchy pohybového aparátu a pojivové tkáně

 

Myalgie

4915 (11,7 %)

 

 

Bolest v končetině

3959 (9,4 %)

 

 

Artralgie

3525 (8,4 %)

 

Poruchy nervového systému

 

Bolest hlavy

10131 (24,1 %)

 

 

Závrať

3720 (8,8 %)

 

 

Parestézie

1500 (3,6 %)

 

 

Hypoestézie

999 (2,4 %)

 

Poruchy dýchání, hrudníku a mediastina

 

Dušnost

2057 (4,9 %)

 

 

Kašel

1146 (2,7 %)

 

 

Orofaryngeální bolest

948 (2,3 %)

 

Poruchy kůže a podkoží

 

Pruritus

1447 (3,4 %)

 

 

Vyrážka

1404 (3,3 %)

 

 

Erytém

1044 (2,5 %)

 

 

Hyperhidróza

900 (2,1 %)

 

 

Kopřivka

862 (2,1 %)

 

Celkový počet událostí

 

 

93473

 

 
   
 3.1.2. Shrnutí bezpečnostních obav v plánu farmakovigilance USA Tabulka 3. Bezpečnostní obavy 
   
 

Důležitá identifikovaná rizika

Anafylaxe

Důležitá potenciální rizika

Posílená nemoc spojená s vakcínou (VAED), včetně zesílené respirační nemoci související s vakcínou (VAERD)

Chybějící informace

Použití v těhotenství a při kojení

Použití u pediatrických jedinců mladších 12 let

Účinnost vakcíny

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 9

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000062

 

 
   
   
      
      
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

    
      
 

Tabulka 4.

 

Téma

 

Důležité identifikované riziko

 

   
 

Popis

 

    
      
 

Důležité identifikované riziko

 

Anafylaxe

 

Hodnocení případů po povolení (kumulativní k 28. únoru 2021) Celkový počet případů ve vykazovaném období (N=42086)

 

   
 Od prvního dočasného povolení k nouzovému zásobování podle nařízení 174 ve Spojeném království (1. prosince 2020) a do 28. února 2021 bylo z vyhledávací strategie SMQ (úzké a široké) anafylaktické reakce pomocí algoritmu MedDRA získáno 1833 potenciálně relevantních případů. Tyto případy byly individuálně přezkoumány a posouzeny podle definice Brighton Collaboration (BC) a úrovně diagnostické jistoty, jak je uvedeno v tabulce níže:    
      
  

Brighton Collaboration Level

Počet případů

před naším letopočtem 1

290

př. n. l. 2

311

př. n. l. 3

10

před naším letopočtem 4

391

př. n. l. 5

831

Celkový

1833

   
 

Úroveň 1 označuje případ s nejvyšší úrovní diagnostické jistoty anafylaxe, zatímco diagnostická jistota je nejnižší pro úroveň 3. Úroveň 4 je definována jako „nahlášená událost anafylaxe s nedostatečnými důkazy pro splnění definice případu“ a úroveň 5 jako ne případ anafylaxe.

Bylo 1 002 případů (54,0 % zjištěných potenciálně relevantních případů), 2 958 potenciálně relevantních událostí, od strategie vyhledávání SMQ (široká a úzká) anafylaktická reakce, splňující úroveň BC 1 až

4:

Země výskytu: Spojené království (261), USA (184), Mexiko (99), Itálie (82), Německo (67), Španělsko (38), Francie (36), Portugalsko (22), Dánsko (20), Finsko , Řecko (po 19), Švédsko (17), Česká republika, Nizozemsko (po 16), Belgie, Irsko (po 13), Polsko (12), Rakousko (11); zbývajících 57 případů pocházelo z 15 různých zemí.

Závažnost příslušné události: Vážná (2341), Nezávažná (617); Pohlaví: Ženy (876), Muži (106), Neznámé (20);

Věk (n=961) se pohyboval od 16 do 98 let (průměr = 54,8 let, medián = 42,5 let); Relevantní sudý výsledek a : fatální (9) b , vyřešeno/vyřešeno (1922), nevyřešeno (229), vyřešeno s následky (48), neznámé (754);

Nejčastěji hlášené relevantní PT (> 2 %) ze strategie vyhledávání Anafylaktická reakce SMQ (Broad and Narrow): Anafylaktická reakce (435), Dušnost (356), Vyrážka (190), Pruritus (175), Erytém (159), Kopřivka (133), Kašel (115), Respirační tíseň, Síla hrdla (97 každý), Oteklý jazyk (93), Anafylaktický šok (80), Hypotenze (72), Potíže na hrudi (71), Otok obličeje (70), Faryngální otok (68) a otok rtů (64).

Závěr: Hodnocení případů BC Úroveň 1 - 4 neodhalilo žádné významné nové bezpečnostní informace. Anafylaxe je vhodně popsána v označení produktu, stejně jako neanafylaktické případy přecitlivělosti. Sledování bude pokračovat.

    
      
 

aU události, která se u stejného jedince vyskytla více než jednou, může být hlášen rozdílný klinický výsledek.

bV hodnocení anafylaxe byli 4 jedinci, kteří zemřeli ve stejný den, kdy byli očkováni.

Přestože se u těchto pacientů vyskytly nežádoucí příhody (9), které jsou potenciálními příznaky anafylaxe, všichni měli vážné základní zdravotní stavy a jeden jedinec měl zřejmě také zápal plic COVID-19, který pravděpodobně přispěl k jejich úmrtí.

    
      
 

DŮVĚRNÉ

 

Strana 10

 

    
      
 

FDA-CBER-2021-5683-0000063

 

    
      
      
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

Tabulka 5.

Důležité potenciální riziko

Téma

Popis

Důležité potenciální riziko

Hodnocení případů po povolení (kumulativní k 28. únoru 2021) Celkový počet případů ve vykazovaném období (N=42086)

Posílená nemoc spojená s vakcínou (VAED), včetně zesílené respirační nemoci související s vakcínou

(VAERD)

Nebyly identifikovány žádné post-autorizované AE zprávy jako případy VAED/VAERD, proto v tuto chvíli nejsou k dispozici žádné pozorované údaje. Očekávanou míru VAED je obtížné stanovit, takže smysluplná pozorovaná/očekávaná analýza nemůže být v tomto okamžiku provedena na základě dostupných údajů. Proveditelnost provedení takové analýzy bude průběžně přehodnocována s tím, jak budou údaje o viru přibývat a údaje o bezpečnosti vakcíny budou dále přibývat.

Samotné vyhledávání použité k identifikaci potenciálních případů ze VAED pro tuto zprávu obsahuje PTS indikující nedostatek účinku vakcíny a PT by mohly naznačovat závažné nebo netypickou COVID-19 A .

Od prvního dočasného povolení k nouzovému zásobování podle nařízení 174 ve Spojeném království (1. prosince 2020) a do 28. února 2021 bylo získáno 138 případů [0,33 % z celkového souboru údajů o PM] s hlášením 317 potenciálně relevantních událostí:

 

Země výskytu: Spojené království (71), USA (25), Německo (14), Francie, Itálie, Mexiko, Španělsko (4 po 4), Dánsko (3); zbývajících 9 případů pocházelo z 9 různých zemí; Závažnost případů: 138;

Kritéria závažnosti pro celkových 138 případů: Zdravotně významný (71, z toho 8 vážných pro invaliditu), Nutná hospitalizace (nefatální/neohrožující život) (16, z toho 1 také závažný pro invaliditu), Život ohrožující (13 , z toho 7 vážných i pro hospitalizaci), Úmrtí (38). Pohlaví: Ženy (73), Muži (57), Neznámé (8);

Věk (n=132) se pohyboval od 21 do 100 let (průměr = 57,2 let, medián = 59,5);

Výsledek případu: fatální (38), vyřešeno/vyřešeno (26), nevyřešeno (65), vyřešeno s následky (1), neznámé

(8);

Z 317 relevantních příhod byly nejčastěji hlášené PT (>2 %): Léková neúčinnost (135), Dušnost (53), Průjem (30), COVID-19 pneumonie (23), Zvracení (20), Respirační selhání ( 8) a Záchvat (7).

 

 

Závěr: VAED se může projevovat jako závažné nebo neobvyklé klinické projevy COVID-19. Celkově bylo po jedné nebo obou dávkách vakcíny 37 subjektů s podezřením na COVID-19 a 101 subjektů s potvrzeným COVID-19; 75 ze 101 případů bylo závažných, což mělo za následek hospitalizaci, invaliditu, život ohrožující následky nebo smrt. Žádný ze 75 případů nemohl být definitivně považován za VAED/VAERD.

V tomto přehledu subjektů s COVID-19 po očkování na základě současných důkazů zůstává VAED/VAERD teoretickým rizikem pro vakcínu. Sledování bude pokračovat.

A. Kritéria vyhledávání: Standardní vyhledávání se sníženou terapeutickou odpovědí A PT Dyspnoe; tachypnoe; hypoxie; zápal plic COVID 19; Respirační selhání; Syndrom akutní dechové tísně; srdeční selhání; Kardiogenní šok; Akutní infarkt myokardu; arytmie; myokarditida; Zvracení; Průjem; Bolest břicha; Žloutenka; Akutní selhání jater; hluboká žilní trombóza; Plicní embolie; periferní ischemie; vaskulitida; Šokovat; Akutní poškození ledvin; Selhání ledvin; Změněný stav vědomí; Záchvat; encefalopatie; Meningitida; Cévní mozková příhoda; trombocytopenie; Diseminovaná intravaskulární koagulace; zimnice; Erythema multiforme; Syndrom dysfunkce více orgánů; Multisystémový zánětlivý syndrom u dětí.

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 11

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000064

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

Tabulka 6.

Popis chybějících informací

Téma

Popis

Chybějící informace

Hodnocení případů po povolení (kumulativní k 28. únoru 2021) Celkový počet případů ve vykazovaném období (N=42086)

Použití v těhotenství a při kojení

• •

 

Počet případů: 413 a (0,98 % z celkového datového souboru PM); 84 vážných a 329 nezávažných; Země výskytu: USA (205), Spojené království (64), Kanada (31), Německo (30), Polsko (13), Izrael (11); Itálie (9), Portugalsko (8), Mexiko (6), Estonsko, Maďarsko a Irsko (po 5), Rumunsko (4), Španělsko (3), Česká republika a Francie (po 2), zbývajících 10 případů bylo distribuován mezi 10 dalších zemí.

 

Těhotenské případy: 274 případů včetně:

 

• •

 

270 případů matek a 4 případy plodu/dítěte, což představuje 270 unikátních těhotenství (4 případy plodu/dítěte byly spojeny se 3 případy matek, 1 případ matky se týkal dvojčat). Výsledky těhotenství pro 270 těhotenství byly hlášeny jako spontánní potrat (23), výsledek čekající na vyřízení (5), předčasný porod s neonatální smrtí, spontánní potrat s intrauterinní smrtí (2 každé), spontánní potrat s neonatální smrtí a normální výsledek (1 každý). . Žádný výsledek nebyl poskytnut pro 238 těhotenství (všimněte si, že pro každé dvojče byly hlášeny 2 různé výsledky a oba byly započítány).

 

• •

 

 

146 nezávažných případů matek hlásilo expozici vakcíně in utero bez výskytu jakékoli klinické nežádoucí příhody. Expoziční PT kódované jako PT Expozice matky během těhotenství (111), expozice během těhotenství (29) a načasování expozice matky nespecifikováno (6). Trimestr expozice byl hlášen u 21 z těchto případů: 1. trimestr (15 případů), 2. trimestr (7) a 3. trimestr (2).

124 matek, 49 nezávažných a 75 závažných, hlášených klinických příhod, které se vyskytly u očkovaných matek. Události související s těhotenstvím hlášené v těchto případech kódované jako PT Spontánní potrat (25), Kontrakce dělohy během těhotenství, Předčasná ruptura blan, Potrat, Zmeškaný potrat a Smrt plodu (po 1). Další klinické příhody, které se vyskytly ve více než 5 případech, byly kódovány jako PT Bolesti hlavy (33), Bolest v místě vakcinace (24), Bolest končetin a únava (22), Myalgie a Pyrexie (po 16), Zimnice (13) Nevolnost ( 12), bolest (11), artralgie (9), lymfadenopatie a neúčinnost léků (po 7), bolest na hrudi, závrať a astenie (6), malátnost a COVID-19 (po 5). Trimestr expozice byl hlášen ve 22 z těchto případů: 1. trimestr (19 případů), 2. trimestr (1 případ), 3. trimestr (2 případy).

4 závažné případy plodu/dítěte uváděly expozici PT během těhotenství, omezení růstu plodu, expozici matky během těhotenství, předčasně narozené dítě (každé 2) a úmrtí novorozence (1). Trimestr expozice byl hlášen u 2 případů (dvojčata), ke kterým došlo během 1. trimestru.

 

Pouzdra na kojení dětí: 133, z toho:

 

• •

 

116 případů hlášeno vystavení vakcíně během kojení (PT Expozice prostřednictvím mateřského mléka) bez výskytu jakýchkoli klinických nežádoucích účinků;

17 případů, 3 vážné a 14 nezávažných, hlásilo následující klinické příhody, které se vyskytly u kojence/dítěte vystaveného vakcíně prostřednictvím kojení: Pyrexie (5), vyrážka (4), podrážděnost kojenců (3), zvracení kojenců, průjem, Nespavost a nemoc (po 2), Špatné krmení kojence, Letargie, Bolest v břiše, Zvracení, Alergie na vakcínu, Zvýšená chuť k jídlu, Úzkost, Pláč, Nekvalitní spánek, Eruktace, Agitovanost, Bolest a Kopřivka (po 1).

 

Případy kojících matek (6):

•1 závažný případ hlášeny 3 klinické příhody, které se vyskytly u matky během kojení (PT Expozice matky během kojení); tyto události kódovaly PT Chills, Malaise a Pyrexia

• 1 nezávažný případ hlášený s velmi omezenými informacemi a bez souvisejících AE.

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 12

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000065

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

Tabulka 6. Popis chybějících informací

Téma

Popis

Chybějící informace

Hodnocení případů po povolení (kumulativní k 28. únoru 2021) Celkový počet případů ve vykazovaném období (N=42086)

 

• Ve 4 případech (3 nezávažné; 1 závažná) se u kojících žen vyskytla potlačená laktace s následujícími souběžně hlášenými příhodami: Pyrexie (2), Paréza, Bolesti hlavy, Zimnice, Zvracení, Bolesti končetin, Artralgie, Bolesti prsů , Bolest jizvy, Nevolnost, Migréna, Myalgie, Únava a Změna barvy mateřského mléka (po 1).

Závěr: Z přehledu těchto případů použití v těhotenství a při kojení nevyplynuly žádné bezpečnostní signály.

Použití u pediatrických jedinců <12 let

Stáří

Pediatričtí jedinci do 12 let

•Počet případů: 34 d (0,1 % z celkového souboru dat PM), svědčící pro podání u pediatrických subjektů <12 let;

•Země výskytu: Spojené království (29), USA (3), Německo a Andorra (po 1);

•Závažnost případů: vážné (24), nezávažné (10);

•Pohlaví: Ženy (25), Muži (7), Neznámé (2);

•Věk (n=34) se pohyboval od 2 měsíců do 9 let, průměr = 3,7 roku, medián = 4,0;

•Výsledek případu: vyřešený/vyřešený (16), nevyřešený (13) a neznámý (5).

•Ze 132 hlášených příhod byly ty, které byly hlášeny více než jednou, následující: Produkt podaný pacientovi nepřiměřeného věku (27, viz Chyba při medikaci), Použití mimo označení (11), Pyrexie (6), Problém s používáním produktu (5), Únava, bolest hlavy a nevolnost (4 každý), bolest v místě očkování (3), bolest horní části břicha, COVID-19, ochrnutí obličeje, lymfadenopatie, malátnost, pruritus a otoky (2).

Závěr: Na základě přehledu těchto případů ve srovnání s nepediatrickou populací nebyly identifikovány žádné nové významné bezpečnostní informace.

Účinnost vakcíny

Konvence společnosti pro kódování případů svědčících o nedostatečné účinnosti:

Konvence kódování pro nedostatečnou účinnost v souvislosti s podáváním vakcíny COVID-19 byly revidovány dne 15. února 2021, jak je uvedeno níže:

•PT "Selhání očkování" je kódováno, když jsou splněna VŠECHNA z následujících kritérií:

o Subjekt dostal sérii dvou dávek podle dávkovacího režimu v místním značení.

o Od podání druhé dávky vakcíny uplynulo alespoň 7 dní. o Subjekt prodělá infekci SARS-CoV-2 (potvrzené laboratorní testy).

•PT „Droga neúčinná“ je kódována, pokud platí některá z následujících podmínek:

o Infekce není laboratorními testy potvrzena jako SARS-CoV-2

(bez ohledu na očkovací kalendář). To zahrnuje scénáře, kde je uvedeno nebo naznačeno LOE, např. „vakcína nefungovala“, „dostal jsem COVID-19“.

o Není známo:

■Zda subjekt dostal sérii dvou dávek podle dávkovacího režimu v místním značení;

■Kolik dní uplynulo od první dávky (včetně nespecifikovaného počtu dní jako „několik dní“, „několik dní“ atd.);

■Pokud od druhé dávky uplynulo 7 dní;

o Subjekt prodělá onemocnění, kterému lze předcházet vakcínou 14 dní po podání první dávky až do 6 dní po obdržení druhé dávky.

Poznámka: poté, co měl imunitní systém dostatek času (14 dní) na reakci na vakcínu, je hlášení COVID-19 považováno za potenciální nedostatečnou účinnost, i když očkovací schéma není dokončeno.

Shrnutí konvencí kódování pro nástup onemocnění, kterým lze předejít očkováním, versus datum očkování:

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 13

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000066

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

Tabulka 6. Popis chybějících informací

Téma

 

Popis

Chybějící informace

 

Hodnocení případů po povolení (kumulativní k 28. únoru 2021) Celkový počet případů ve vykazovaném období (N=42086)

 

 

1. dávka (den 1-13)

Ode dne 14 po 1. dávce do 6. dne po 2. dávce

Den 7 po 2. dávce

 

Kódujte pouze události popisující infekci SARS-CoV-2

Kód "Droga neúčinná"

Kód "Selhání očkování"

Scénář Nepovažuje se za LOE

Scénář považoval LOE za „neúčinný lék“

Scénář považoval LOE za „selhání očkování“

Nedostatek případů účinnosti

•Počet případů: 1665 b (3,9 % z celkového datového souboru PM), z toho 1100 lékařsky potvrzených a 565 lékařsky nepotvrzených;

•Počet případů nedostatečné účinnosti: 1665 [PT: Neúčinný lék (1646) a selhání očkování (19) f ].

•Země výskytu: USA (665), Spojené království (405), Německo (181), Francie (85), Itálie (58), Rumunsko (47), Belgie (33), Izrael (30), Polsko (28), Španělsko (21), Rakousko (18), Portugalsko (17), Řecko (15), Mexiko (13), Dánsko (8), Kanada (7), Maďarsko, Švédsko a Spojené arabské emiráty (po 5), Česká republika ( 4), Švýcarsko (3); zbývajících 12 případů pocházelo z 9 různých zemí.

•Infekce COVID-19 byla podezřelá u 155 případů, potvrzena u 228 případů, v 1 případě bylo hlášeno, že první dávka nebyla účinná (jiné informace nejsou).

•Výsledek infekce COVID-19 (podezřelý nebo potvrzený) byl v době hlášení hlášen jako vyřešený/vyřešený (165), nevyřešený (205) nebo neznámý (1230); bylo hlášeno 65 případů s fatálním následkem.

Případy neúčinnosti léků (1649)

•Závažnost lékově neúčinné události: závažná (1625), nezávažná (21) e ;

•Byl hlášen nedostatek termínu účinnosti:

o po 1. dávce v 788 případech o po 2. dávce ve 139 případech

o v 722 případech nebylo známo, po jaké dávce došlo k nedostatečné účinnosti.

•Latence nedostatečné účinnosti hlášená po první dávce byla známa u 176 případů:

o Do 9 dnů: 2 subjekty;

o Během 14 a 21 dnů: 154 subjektů;

o Během 22 a 50 dnů: 20 subjektů;

•Latence nedostatečné účinnosti hlášená po druhé dávce byla známa u 69 případů:

o Během 0 a 7 dnů: 42 subjektů; o Během 8 a 21 dnů: 22 subjektů; o Během 23 a 36 dnů: 5 subjektů.

•Latence nedostatečné účinnosti hlášená v případech, kdy nebyl uveden počet podaných dávek, byla známa u 409 případů:

o Během 0 a 7 dnů po očkování: 281 subjektů.

o Během 8 a 14 dnů po očkování: 89 subjektů.

o Během 15 a 44 dnů po očkování: 39 subjektů.

Podle RSI nemusí být jedinci plně chráněni do 7 dnů po druhé dávce vakcíny, proto u výše uvedených 1649 případů, kdy byla hlášena nedostatečná účinnost po první dávce nebo

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 14

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000067

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

Tabulka 6.

Popis chybějících informací

Téma

Popis

Chybějící informace

Hodnocení případů po povolení (kumulativní k 28. únoru 2021) Celkový počet případů ve vykazovaném období (N=42086)

 

2. dávka, hlášené události mohou spíše než neúčinnost vakcíny představovat známky a příznaky interkurentní nebo nediagnostikované infekce nebo infekce COVID-19 u jedince, který nebyl plně očkován.

 

Případy selhání očkování (16)

 

• Závažnost selhání očkování: vše závažné;

 

• Nedostatečný termín účinnosti byl hlášen ve všech případech po 2. dávce:

 

• Latence nedostatečné účinnosti byla známa u 14 případů:

 

o Do 7 a 13 dnů: 8 subjektů;

 

o Během 15 a 29 dnů: 6 subjektů.

 

COVID-19 (10) a asymptomatický COVID-19 (6) byly hlášené infekce, kterým bylo možné předejít očkováním, ke kterým došlo v těchto 16 případech.

 

Závěr: Na základě přehledu těchto případů se neobjevily žádné nové bezpečnostní signály nedostatečné účinnosti vakcíny.

a.Z celkového počtu 417 případů byly z analýzy vyloučeny 4 případy. Ve 3 případech byl držitel rozhodnutí o registraci informován, že těhotná žena ve věku 33 let a dvě těhotné pacientky nespecifikovaného věku měly dostávat bnt162b2 (PT hlásilo použití mimo označení a problém s používáním produktu ve 2 případech; Okolnosti nebo informace, které mohly vést k chybě v medikaci v jednom případě). Jeden případ hlásil PT Ranní nevolnost; těhotenství však v tomto případě potvrzeno nebylo.

b.558 dalších případů získaných v tomto souboru dat bylo z analýzy vyloučeno; po přezkoumání nelze 546 případů považovat za případy se skutečným nedostatkem účinnosti, protože PT Lék neúčinný byl kódován, ale u subjektů se vyvinula infekce SARS-CoV-2 během prvních dnů od první dávky (1. - 13. den); vakcína neměla dostatek času na stimulaci imunitního systému, a v důsledku toho se během této doby vývoj onemocnění, kterému lze předcházet vakcínou, nepovažuje za potenciální nedostatek účinku vakcíny; v 5 případech byl PT Lék neúčinný po bodu uzamčení dat (DLP) odstraněn, protože se u subjektů nerozvinula infekce COVID-19; v 1 případě hlásil selhání léčby a tranzitorní ischemickou ataku, PT Nedostatek účinnosti se nevztahovalo na vakcínu BNT162b2; 5 případů bylo v bezpečnostní databázi po DLP zrušeno; 1 případ byl vymazán z diskuse, protože PT hlášené rezistencí vůči patogenům a problém s přípravou produktu nenaznačovaly nedostatečnou účinnost. být eliminován.

c. Po přezkoumání bylo z analýzy vyloučeno 31 dalších případů, protože hlášené údaje (např. klinické detaily, výška, hmotnost atd.) nebyly v souladu s pediatrickými subjekty

d. Po přezkoumání bylo z analýzy vyloučeno 28 dalších případů, protože hlášené údaje (např. klinické údaje, výška, hmotnost atd.) nebyly v souladu s pediatrickými subjekty.

e.U události, která se u stejného jedince vyskytla více než jednou, mohou být hlášeny různé klinické výsledky

f.Ve 2 případech bylo selhání PT vakcinace nahrazeno lékem neúčinným po DLP. Další případ nebyl zahrnut do diskuse o případech selhání očkování, protože nelze potvrdit správné naplánování (21 dní mezi první a druhou dávkou).

 
   
 

DŮVĚRNÉ

 

Strana 15

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000068

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

3.1.3. Přehled nežádoucích příhod zvláštního zájmu (AESI)

Seznam AESI společnosti pro BNT162b2 naleznete v příloze 1.

Seznam AESI společnosti bere v úvahu seznamy AESI od následujících expertních skupin a regulačních orgánů: Brighton Collaboration (SPEAC), protokol ACCESS, US CDC (předběžný seznam AESI pro dohled VAERS), MHRA (nepublikovaná směrnice).

Termíny AESI jsou začleněny do seznamu TME a zahrnují události, které jsou zajímavé kvůli jejich spojení se závažným onemocněním COVID-19 a události zajímavé pro vakcíny obecně.

Seznam AESI se skládá z MedDRA PT, HLT, HLGT nebo MedDRA SMQ a lze jej podle potřeby změnit na základě vyvíjejícího se bezpečnostního profilu vakcíny.

 

Tabulka 7 poskytuje souhrnný přehled kumulativních případů v rámci kategorií AESI v bezpečnostní databázi Pfizer. To se liší od hodnocení bezpečnostních signálů, která jsou prováděna a podle potřeby zahrnuta do souhrnných měsíčních zpráv o bezpečnosti předkládaných pravidelně FDA a dalším zdravotnickým úřadům.

 
   
 

Tabulka 7. Hodnocení AESI pro BNT162b2

AESI je kategorie

Hodnocení případů po uvedení na trh b Celkový počet případů (N=42086)

Anafylaktické reakce

Kritéria vyhledávání: Anafylaktická reakce SMQ (úzká a široká, s použitým algoritmem), výběr relevantních případů podle kritérií BC

Viz „Anafylaxe“ rizika uvedená výše v tabulce 4.

Kardiovaskulární AESI

Kritéria vyhledávání: PTs Akutní infarkt myokardu; arytmie; Srdeční selhání; Akutní srdeční selhání; Kardiogenní šok; Ischemická choroba srdeční; Infarkt myokardu; syndrom posturální ortostatické tachykardie; stresová kardiomyopatie; Tachykardie

•Počet případů: 1403 (3,3 % z celkového datového souboru PM), z nichž 241 je lékařsky potvrzeno a 1162 není lékařsky potvrzeno;

•Země výskytu: Spojené království (268), USA (233), Mexiko (196), Itálie (141), Francie (128), Německo (102), Španělsko (46), Řecko (45), Portugalsko (37), Švédsko (20), Irsko (17), Polsko (16), Izrael (13), Rakousko, Rumunsko a Finsko (po 12), Nizozemsko (11), Belgie a Norsko (po 10), Česká republika (9), Maďarsko a Kanada (po 8), Chorvatsko a Dánsko (po 7), Island (5); zbývajících 30 případů bylo rozděleno mezi 13 dalších zemí;

•Pohlaví subjektů: žena (1076), muž (291) a neznámý (36);

•Věková skupina subjektů (n = 1346): Dospělý c (1078), Starší d (266) Dítě e a Dospívající f (1 každý);

•Počet relevantních událostí: 1441, z toho 946 závažných, 495 nezávažných; v případech hlášení relevantních závažných událostí;

•Hlášené relevantní PT: Tachykardie (1098), Arytmie (102), Infarkt myokardu (89), Srdeční selhání (80), Akutní infarkt myokardu (41), Akutní srdeční selhání (11), Kardiogenní šok a Syndrom posturální ortostatické tachykardie (7 každý) a onemocnění koronárních tepen (6);

•Latence nástupu relevantní události (n = 1209): Rozsah od <24 hodin do 21 dnů, medián <24 hodin;

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 16

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000069

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

Tabulka 7. Hodnocení AESI pro BNT162b2

AESI je kategorie

Hodnocení případů po uvedení na trh b Celkový počet případů (N=42086)

 

• Relevantní výsledek události g : fatální (136), vyřešený/vyřešený (767), vyřešený s následky (21), nevyřešený (140) a neznámý

(380);

Závěr: Tento souhrnný případový přezkum nevyvolává nové bezpečnostní problémy. Sledování bude pokračovat

COVID-19 AESI

Kritéria vyhledávání: Covid-19 SMQ (úzké a široké) NEBO PTs Ageusia; Anosmia

•Počet případů: 3067 (7,3 % z celkového datového souboru PM), z nichž 1013 je lékařsky potvrzeno a 2054 není lékařsky potvrzeno;

•Země výskytu: USA (1272), Spojené království (609), Německo (360), Francie (161), Itálie (94), Španělsko (69), Rumunsko (62), Portugalsko (51), Polsko (50), Mexiko (43), Belgie (42), Izrael (41), Švédsko (30), Rakousko (27), Řecko (24), Dánsko (18), Česká republika a Maďarsko (po 17), Kanada (12), Irsko (11), Slovensko (9), Lotyšsko a Spojené arabské emiráty (po 6); zbývajících 36 případů bylo rozděleno mezi 16 dalších různých zemí;

•Pohlaví subjektů: žena (1650), muž (844) a neznámý (573);

• subjektů věková skupina (n = 1880): pro dospělé (1315), věku (560), Kojenecká H a dospívající (2 každý), pro děti (1);

•Počet relevantních událostí: 3359, z toho 2585 závažných, 774 nezávažných;

•Nejčastěji hlášené relevantní PT (>1 výskyt): COVID-19 (1927), pozitivní test na SARS-CoV-2 (415), Podezření na COVID-19 (270), Ageusia (228), Anosmia (194), SARS- Test na protilátky CoV-2

negativní (83), Expozice SARS-CoV-2 (62), SARS-CoV-2

pozitivní test na protilátky (53), zápal plic COVID-19 (51), asymptomatický COVID-19 (31), infekce koronavirem (13), pracovní expozice SARS-CoV-2 (11), test SARS-CoV-2 falešně pozitivní ( 7), test na koronavirus pozitivní (6), test na SARS-CoV-2 negativní (3) test na protilátky SARS-CoV-2 (2);

•Latence nástupu relevantní události (n = 2070): Rozsah od <24 hodin do 374 dnů, medián 5 dnů;

•Výsledek relevantní události: fatální (136), nevyřešeno (547), vyřešeno/vyřešeno (558), vyřešeno s následky (9) a neznámé

(2110).

Závěr: Tento souhrnný případový přezkum nevyvolává nové bezpečnostní problémy. Sledování bude pokračovat

Dermatologické AESI

Kritéria vyhledávání: PT Chillblains; Multiformní erytém

•Počet případů: 20 případů (0,05 % z celkového datového souboru PM), z nichž 15 je lékařsky potvrzených a 5 lékařsky nepotvrzených;

•Země výskytu: Spojené království (8), Francie a Polsko (po 2) a zbývajících 8 případů bylo rozděleno mezi 8 dalších různých zemí;

•Pohlaví subjektů: žena (17) muž a neznámá (po 1);

•Věková skupina subjektů (n=19): Dospělí (18), Starší (1);

•Počet relevantních událostí: 20 událostí, 16 závažných, 4 nezávažné

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 17

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000070

 

 
   
   
    
    
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

  
    
  

Tabulka 7. Hodnocení AESI pro BNT162b2

AESI je kategorie

Hodnocení případů po uvedení na trh b Celkový počet případů (N=42086)

 

•Hlášené relevantní PT: Erythema multiforme (13) a zimnice

(7)

•Latence nástupu relevantní události (n = 18): Rozsah od <24 hodin do 17 dnů, medián 3 dny;

•Výsledek relevantní události: vyřešený/vyřešený (7), nevyřešený (8) a neznámý (6).

Závěr: Tento souhrnný případový přezkum nevyvolává nové bezpečnostní problémy. Sledování bude pokračovat.

Hematologické AESI

Kritéria vyhledávání: Leukopenie NEC (HLT) (primární cesta) NEBO Neutropenie (HLT) (primární cesta) NEBO PTs Imunitní trombocytopenie, trombocytopenie OR SMQ Termíny krvácení (kromě laboratorních termínů

•Počet případů: 932 (2,2 % z celkového datového souboru PM), z toho 524 lékařsky potvrzených a 408 nelékařsky potvrzených;

•Země výskytu: Spojené království (343), USA (308), Francie (50), Německo (43), Itálie (37), Španělsko (27), Mexiko a Polsko (po 13), Švédsko (10), Izrael ( 9), Nizozemsko (8), Dánsko, Finsko, Portugalsko a Irsko (po 7), Rakousko a Norsko (po 6), Chorvatsko (4), Řecko, Belgie, Maďarsko a Švýcarsko (po 3), Kypr, Lotyšsko a Srbsko (2 každý); zbývajících 9 případů pocházelo z 9 různých zemí;

•Pohlaví subjektů (n=898): žena (676) a muž (222);

•Věková skupina subjektů (n=837): Dospělý (543), Starší (293), Nemluvně

(1);

•Počet relevantních událostí: 1080, z toho 681 závažných, 399 nezávažných;

•Nejčastěji hlášené relevantní PT (>15 výskytů) zahrnují: Epistaxe (127), kontuze (112), modřiny v místě vakcinace (96), hemoragie v místě vakcinace (51), petechie (50), krvácení (42), hematochezie (34 ), trombocytopenie (33), hematom v místě očkování (32), spojivkové krvácení a vaginální krvácení (29 každý), hematom, hemoptýza a menoragie (27), hemateméza (25), oční krvácení (23), rektální krvácení (22) , imunitní trombocytopenie (20), přítomnost krve v moči (19), hematurie, neutropenie a purpura (po 16), hemoragický průjem (15);

•Latence nástupu relevantní události (n = 787): Rozsah od <24 hodin do 33 dnů, medián = 1 den;

•Relevantní výsledek události: fatální (34), vyřešený/vyřešený (393), vyřešený s následky (17), nevyřešený (267) a neznámý

(371).

Závěr: Tento souhrnný případový přezkum nevyvolává nové bezpečnostní problémy. Sledování bude pokračovat

Jaterní AESI

Kritéria vyhledávání: Vyšetření, příznaky a symptomy související s játry (SMQ) (úzké a široké) NEBO PT Poranění jater

•Počet případů: 70 případů (0,2 % z celkového souboru dat PM), z toho 54 lékařsky potvrzených a 16 nepotvrzených;

•Země výskytu: Spojené království (19), USA (14), Francie (7), Itálie (5), Německo (4), Belgie, Mexiko a Španělsko (3), Rakousko a Island (2); zbývajících 8 případů pocházelo z 8 různých zemí;

•Pohlaví subjektů: žena (43), muž (26) a neznámý (1);

•Věková skupina subjektů (n=64): Dospělí (37), Starší (27);

 
    
 

DŮVĚRNÉ Strana 18

 

  
    
 

FDA-CBER-2021-5683-0000071

 

  
    
    
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

Tabulka 7. Hodnocení AESI pro BNT162b2

AESI je kategorie

Hodnocení případů po uvedení na trh b Celkový počet případů (N=42086)

 

•Počet relevantních událostí: 94, z toho 53 závažných, 41 nezávažných;

•Nejčastěji hlášené relevantní PT (>3 výskyty) zahrnují: zvýšení alaninaminotransferázy (16), zvýšení transamináz a jaterní bolest (9 u každého), zvýšení jaterního testu (8), zvýšení aspartátaminotransferázy a abnormální jaterní test (po 7) , zvýšení gama-glutamyltransferázy a zvýšení jaterních enzymů (po 6), zvýšení alkalické fosfatázy v krvi a poškození jater (po 5), ascites, zvýšení bilirubinu v krvi a hypertransaminasémie (po 3);

•Latence nástupu relevantní události (n = 57): Rozsah od <24 hodin do 20 dnů, medián 3 dny;

•Výsledek relevantní události: fatální (5), vyřešený/vyřešený (27), vyřešený s následky (1), nevyřešený (14) a neznámý (47).

Závěr: Tento souhrnný případový přezkum nevyvolává nové bezpečnostní problémy. Sledování bude pokračovat

Obličejová paralýza

Kritéria vyhledávání: PTs Obličejová paralýza, Obličejová paréza

•Počet případů: 449 i (1,07 % z celkového datového souboru PM), 314 lékařsky potvrzených a 135 nepotvrzených;

•Země výskytu: USA (124), Spojené království (119), Itálie (40), Francie (27), Izrael (20), Španělsko (18), Německo (13), Švédsko (11), Irsko (9), Kypr (8), Rakousko (7), Finsko a Portugalsko (po 6), Maďarsko a Rumunsko (po 5), Chorvatsko a Mexiko (po 4), Kanada (3), Česká republika, Malta, Nizozemsko, Norsko, Polsko a Portoriko (každý 2); zbývajících 8 případů pocházelo z 8 různých zemí;

•Pohlaví subjektů: žena (295), muž (133), neznámé (21);

•Věková skupina subjektů (n=411): Dospělý (313), Starší (96), Kojenec j a Dítě (každý 1);

•Počet relevantních událostí k : 453, z toho 399 závažných, 54 nezávažných;

•Hlášené relevantní PT: Obličejová paralýza (401), Obličejová paréza (64);

•Latence nástupu relevantní události (n = 404): Rozsah od <24 hodin do 46 dnů, medián 2 dny;

•Výsledek relevantní události: vyřešený/vyřešený (184), vyřešený s následky (3), nevyřešený (183) a neznámý (97);

Celkový závěr: Tento souhrnný případový přezkum nevyvolává nové bezpečnostní problémy. Sledování bude pokračovat. Posouzení kauzality bude dále vyhodnoceno po dostupnosti dalších nezaslepených údajů z klinické studie C4591001, která bude odslepena pro konečnou analýzu přibližně v polovině dubna 2021. Kromě toho se očekává, že údaje zachytí neintervenční poregistrační studie bezpečnosti C4591011 a C4591012 na dostatečně velké očkované populaci k odhalení zvýšeného rizika Bellovy obrny u očkovaných jedinců. Časová osa pro provádění těchto analýz bude stanovena na základě velikosti očkované populace zachycené ve zdrojích dat studie v prvních průběžných zprávách (splatné do 30.

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 19

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000072

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

Tabulka 7. Hodnocení AESI pro BNT162b2

AESI je kategorie

Hodnocení případů po uvedení na trh b Celkový počet případů (N=42086)

 

2021). Studie C4591021, která čeká na schválení protokolu agenturou EMA, má také informovat o tomto riziku.

Imunitní/autoimunitní

AESI

Kritéria vyhledávání: Imunitně zprostředkované/autoimunitní poruchy (SMQ) (široké a úzké) NEBO Autoimunitní poruchy HLGT (primární cesta) NEBO PTs Syndrom uvolnění cytokinů; Cytokinová bouře; Přecitlivělost

•Počet případů: 1050 (2,5 % z celkového datového souboru PM), z toho 760 lékařsky potvrzených a 290 nelékařsky potvrzených;

•Země výskytu (>10 případů): Spojené království (267), USA (257), Itálie (70), Francie a Německo (po 69), Mexiko (36), Švédsko (35), Španělsko (32), Řecko ( 31), Izrael (21), Dánsko (18), Portugalsko (17), Rakousko a Česká republika (po 16), Kanada (12), Finsko (10). Zbývajících 74 případů bylo z 24 různých zemí.

•Pohlaví subjektů (n=682): žena (526), ​​muž (156).

•Věková skupina subjektů (n=944): Dospělí (746), Starší (196), Dospívající (2).

•Počet relevantních událostí: 1077, z toho 780 vážných, 297 nezávažných.

•Nejčastěji hlášené relevantní PT (>10 výskytů): hypersenzitivita (596), periferní neuropatie (49), perikarditida (32), myokarditida (25), dermatitida (24), diabetes mellitus a encefalitida (po 16), psoriáza (14 ), bulózní dermatitida (13), autoimunitní porucha a Raynaudův fenomén (po 11);

•Latence nástupu relevantní události (n = 807): Rozsah od <24 hodin do 30 dnů, medián <24 hodin.

•Výsledek relevantní události l : vyřešený/vyřešený (517), nevyřešený (215), fatální (12), vyřešený s následky (22) a neznámý (312).

Závěr: Tento souhrnný případový přezkum nevyvolává nové bezpečnostní problémy. Sledování bude pokračovat

Muskuloskeletální AESI

Kritéria vyhledávání: PTs Artralgie; Artritida; bakteriální artritida n ; syndrom chronické únavy; polyartritida; polyneuropatie; Postvirový únavový syndrom; Revmatoidní artritida

•Počet případů: 3600 (8,5 % z celkového datového souboru PM), z toho 2045 lékařsky potvrzených a 1555 nepotvrzených;

•Země výskytu: Spojené království (1406), USA (1004), Itálie (285), Mexiko (236), Německo (72), Portugalsko (70), Francie (48), Řecko a Polsko (46), Lotyšsko (33 ), Česká republika (32), Izrael a Španělsko (26), Švédsko (25), Rumunsko (24), Dánsko (23), Finsko a Irsko (po 19), Rakousko a Belgie (po 18), Kanada (16) , Nizozemsko (14), Bulharsko (12), Chorvatsko a Srbsko (po 9), Kypr a Maďarsko (po 8), Norsko (7), Estonsko a Portoriko (po 6), Island a Litva (po 4); zbývajících 21 případů pocházelo z 11 různých zemí;

•Pohlaví subjektů (n=3471): žena (2760), muž (711);

•Věková skupina subjektů (n=3372): Dospělý (2850), Starší (515), Dítě

(4), dospívající (2), nemluvně (1);

•Počet relevantních událostí: 3640, z toho 1614 závažných, 2026 nezávažných;

•Hlášené relevantní PT: Artralgie (3525), Artritida (70), Revmatoidní artritida (26), Polyartritida (5), Polyneuropatie, Postvirový únavový syndrom, Chronický únavový syndrom (4 každý), Bakteriální artritida (1);

•Latence nástupu relevantní události (n = 2968): Rozsah od <24 hodin do 32 dnů, medián 1 den;

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 20

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000073

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

Tabulka 7. Hodnocení AESI pro BNT162b2

AESI je kategorie

Hodnocení případů po uvedení na trh b Celkový počet případů (N=42086)

 

• Relevantní výsledek události: vyřešený/vyřešený (1801), nevyřešený (959), vyřešen s následky (49) a neznámý (853).

Závěr: Tento souhrnný případový přezkum nevyvolává nové bezpečnostní problémy. Sledování bude pokračovat.

Neurologické AESI (včetně demyelinizace)

Kritéria vyhledávání: Křeče (SMQ) (široké a úzké) NEBO demyelinizace (SMQ) (široké a úzké) NEBO PT ataxie; kataplexie; encefalopatie; fibromyalgie; Zvýšený intrakraniální tlak; Meningitida; aseptická meningitida; Narkolepsie

•Počet případů: 501 (1,2 % z celkového datového souboru PM), z toho 365 lékařsky potvrzených a 136 nelékařsky potvrzených.

•Země výskytu (>9 případů): Spojené království (157), USA (68), Německo (49), Mexiko (35), Itálie (31), Francie (25), Španělsko (18), Polsko (17), Nizozemsko a Izrael (po 15), Švédsko (9). Zbývajících 71 případů bylo z 22 různých zemí.

•Pohlaví subjektů (n=478): žena (328), muž (150).

•Věková skupina subjektů (n=478): Dospělí (329), Starší (149);

•Počet relevantních událostí: 542, z toho 515 závažných, 27 nezávažných.

•Nejčastěji hlášené relevantní PT (>2 výskyty) zahrnovaly: záchvat (204), epilepsii (83), generalizovaný tonicko-klonický záchvat (33), Guillain-Barreův syndrom (24), fibromyalgii a neuralgii trojklanného nervu (po 17), febrilie křeče (15), Status epilepticus (12), Aura a příčná myelitida (11 každý), Recidiva roztroušené sklerózy a optická neuritida (10 každý), Petit mal epilepsie a Tonické křeče (9 každý), Ataxie (8), Encefalopatie a Tonicko klonické pohyby (7 každý), pěna v ústech (5), roztroušená skleróza, narkolepsie a částečné záchvaty (4 každý), špatný pocit, demyelinizace, meningitida, postiktální stav, jev podobný záchvatům a kousání jazyka (3);

•Latence nástupu relevantní události (n = 423): Rozsah od <24 hodin do 48 dnů, medián 1 den;

•Výsledek relevantních příhod: fatální (16), vyřešený/vyřešený (265), vyřešený s následky (13), nevyřešený (89) a neznámý (161);

Závěr: Tento souhrnný případový přezkum nevyvolává nové bezpečnostní problémy. Sledování bude pokračovat

Ostatní AESI

Kritéria vyhledávání: Herpes virové infekce (HLT) (primární cesta) NEBO PT Nežádoucí účinky po imunizaci; Zánět; Problematika analytického testování ve výrobních laboratořích; Problematika výrobních materiálů; Problém výroby;

test MERS-CoV; MERS-CoV test

záporný; Test na MERS-CoV pozitivní; respirační syndrom na Středním východě; Syndrom dysfunkce více orgánů; Pracovní expozice přenosným nemocem; Trpěliví

•Počet případů: 8152 (19,4 % z celkového datového souboru PM), z toho 4977 lékařsky potvrzených a 3175 nelékařsky potvrzených;

•Země výskytu (> 20 výskytů): Spojené království (2715), USA (2421), Itálie (710), Mexiko (223), Portugalsko (210), Německo (207), Francie (186), Španělsko (183), Švédsko (133), Dánsko (127), Polsko (120), Řecko (95), Izrael (79), Česká republika (76), Rumunsko (57), Maďarsko (53), Finsko (52), Norsko (51) , Lotyšsko (49), Rakousko (47), Chorvatsko (42), Belgie (41), Kanada (39), Irsko (34), Srbsko (28), Island (25), Nizozemsko (22). Zbývajících 127 případů bylo z 21 různých zemí;

•Pohlaví subjektů (n=7829): žena (5969), muž (1860);

•Věková skupina subjektů (n=7479): Dospělý (6330), Starší (1125), Dospívající, Dítě (9 každý), Nemluvně (6);

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 21

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000074

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

Tabulka 7. Hodnocení AESI pro BNT162b2

AESI je kategorie

Hodnocení případů po uvedení na trh b Celkový počet případů (N=42086)

izolace; Problém s dostupností produktu; problém distribuce produktu; Problém s dodávkou produktu; Pyrexie; Karanténa; test SARS-CoV-1;

Test SARS-CoV-1 negativní; SARS-

Test na CoV-1 pozitivní

•Počet relevantních událostí: 8241, z toho 3674 vážných, 4568 nezávažných;

•Nejčastěji hlášené relevantní PT (>6 výskytů) zahrnovaly: Pyrexii (7666), Herpes zoster (259), Zánět (132), Orální herpes (80), Syndrom multiorgánové dysfunkce (18), Herpesvirová infekce (17), Herpes simplex (13), oční herpes zoster (10), reaktivace očního herpesu a herpes zoster (6 každý);

•Latence nástupu relevantní události (n =6836): Rozsah od <24 hodin do 61 dnů, medián 1 den;

•Výsledek relevantních příhod: fatální (96), vyřešený/vyřešený (5008), vyřešený s následky (84), nevyřešený (1429) a neznámý (1685).

Závěr: Tento souhrnný případový přezkum nevyvolává nové bezpečnostní problémy. Sledování bude pokračovat

AESI související s těhotenstvím

Kritéria vyhledávání: PTs Infekce amniotické dutiny; císařský řez; Vrozená anomálie; Smrt neonatální; eklampsie; syndrom fetální tísně; Dítě s nízkou porodní hmotností; Expozice matky během těhotenství; placenta praevia; preeklampsie; Předčasný porod; Mrtvé narození; Ruptura dělohy; Vasa praevia

Relevantní případy naleznete v tabulce 6, Popis chybějících informací, použití v těhotenství a při kojení

Renální AESI

Kritéria vyhledávání: PTs Akutní poškození ledvin; Selhání ledvin.

•Počet případů: 69 případů (0,17 % z celkového datového souboru PM), z toho 57 lékařsky potvrzených, 12 lékařsky nepotvrzených;

•Země výskytu: Německo (17), Francie a Spojené království (po 13), USA (6), Belgie, Itálie a Španělsko (po 4), Švédsko (2), Rakousko, Kanada, Dánsko, Finsko, Lucembursko a Norsko ( 1 každý);

•Pohlaví subjektů: žena (46), muž (23);

•Věková skupina subjektů (n=68): Dospělý (7), Starší (60), Nemluvně (1);

•Počet relevantních událostí: 70, všechny závažné;

•Hlášené relevantní PT: Akutní poškození ledvin (40) a selhání ledvin (30);

•Latence nástupu relevantní události (n = 42): Rozsah od <24 hodin do 15 dnů, medián 4 dny;

•Výsledek relevantní události: fatální (23), vyřešený/vyřešený (10), nevyřešený (15) a neznámý (22).

Závěr: Tento souhrnný případový přezkum nevyvolává nové bezpečnostní problémy. Sledování bude pokračovat.

Respirační AESI

Kritéria vyhledávání: Infekce dolních cest dýchacích NEC (HLT)

• Počet případů: 130 případů (0,3 % z celkového datového souboru PM), z toho 107 lékařsky potvrzených;

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 22

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000075

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

Tabulka 7. Hodnocení AESI pro BNT162b2

AESI je kategorie

Hodnocení případů po uvedení na trh b Celkový počet případů (N=42086)

(Primární cesta) NEBO Respirační selhání (kromě neonatálních) (HLT) (Primární cesta) NEBO Virové infekce dolních cest dýchacích (HLT) (Primární cesta) NEBO PT: Syndrom akutní respirační tísně; Endotracheální intubace; hypoxie; Plicní krvácení; Porucha dýchání; Vážný akutní syndrom dýchací soustavy

•Země výskytu: Spojené království (20), Francie (18), Spojené státy americké (16), Německo (14), Španělsko (13), Belgie a Itálie (9), Dánsko (8), Norsko (5), Česko republika, Island (každý 3); zbývajících 12 případů pocházelo z 8 různých zemí.

•Pohlaví subjektů (n=130): žena (72), muž (58).

•Věková skupina subjektů (n=126): Starší (78), Dospělí (47), Dospívající (1).

•Počet relevantních událostí: 137, z toho 126 závažných, 11 nezávažných;

•Hlášené relevantní PT: Respirační selhání (44), Hypoxie (42), Respirační porucha (36), Syndrom akutní respirační tísně (10), Chronický respirační syndrom (3), Těžký akutní respirační syndrom (2).

•Latence nástupu relevantní události (n=102): rozsah od < 24 hodin do 18 dnů, medián 1 den;

•Výsledek relevantních událostí: fatální (41), vyřešený/vyřešený (47), nevyléčený (18) a neznámý (31).

Závěr: Tento souhrnný případový přezkum nevyvolává nové bezpečnostní problémy. Sledování bude pokračovat.

Tromboembolické příhody

Kritéria vyhledávání: Embolismus a trombóza (HLGT) (Primary Path), s výjimkou PT hodnocených jako Stroke AESI, NEBO PT Hluboká žilní trombóza; Diseminovaná intravaskulární koagulace; Embolie; embolie žilní; Plicní embolie

•Počet případů: 151 (0,3 % z celkového datového souboru PM), z toho 111 lékařsky potvrzených a 40 nelékařsky potvrzených;

•Země výskytu: Spojené království (34), USA (31), Francie (20), Německo (15), Itálie a Španělsko (6 každý), Dánsko a Švédsko (5), Rakousko, Belgie a Izrael (3) , Kanada, Kypr, Nizozemsko a Portugalsko (po 2); zbývajících 12 případů pocházelo z 12 různých zemí;

•Pohlaví subjektů (n= 144): žena (89), muž (55);

•Věková skupina subjektů (n=136): Dospělí (66), Starší (70);

•Počet relevantních událostí: 168, z toho 165 závažných, 3 nezávažných;

•Nejčastěji hlášené relevantní PT (>1 výskyt) zahrnovaly: Plicní embolii (60), Trombóza (39), Hluboká žilní trombóza (35), Tromboflebitida povrchová (6), Venózní trombóza končetiny (4), Embolie, Mikroembolie, Tromboflebitida a Žilní trombóza (po 3) Syndrom modrého prstu (2);

•Latence nástupu relevantní události (n = 124): Rozsah od <24 hodin do 28 dnů, medián 4 dny;

•Relevantní výsledek události: fatální (18), vyřešený/vyřešený (54), vyřešený s následky (6), nevyřešený (49) a neznámý (42).

Závěr: Tento souhrnný případový přezkum nevyvolává nové bezpečnostní problémy. Sledování bude pokračovat.

Mrtvice

Kritéria vyhledávání: HLT Krvácení do centrálního nervového systému a cerebrovaskulární příhody

•Počet případů: 275 (0,6 % z celkového datového souboru PM), z toho 180 lékařsky potvrzených a 95 nepotvrzených;

•Země výskytu: Spojené království (81), USA (66), Francie (32), Německo (21), Norsko (14), Nizozemsko a Španělsko (po 11), Švédsko (9),

 
   
 

DŮVĚRNÉ

 

Strana 23

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000076

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

Tabulka 7. Hodnocení AESI pro BNT162b2

AESI je kategorie

Hodnocení případů po uvedení na trh b Celkový počet případů (N=42086)

(Primární cesta) NEBO HLT Cerebrovaskulární žilní a sinusová trombóza (Primární cesta)

Izrael (6), Itálie (5), Belgie (3), Dánsko, Finsko, Polsko a Švýcarsko (po 2); zbývajících 8 případů pocházelo z 8 různých zemí;

•Pohlaví subjektů (n= 273): žena (182), muž (91);

•Věková skupina subjektů (n=265): Dospělý (59), Starší (205), Dítě m

(1);

•Počet relevantních událostí: 300, všechny závažné;

•Nejčastěji hlášené relevantní PT (>1 výskyt) zahrnovaly:

o PT indikující ischemickou cévní mozkovou příhodu: cévní mozková příhoda (160), ischemická cévní mozková příhoda (41), mozkový infarkt (15), mozková ischemie, mozková trombóza, trombóza mozkových žilních dutin, ischemický mozkový infarkt a lakunální infarkt (po 3) cévní mozková příhoda bazálních ganglií, Mozečkový infarkt a trombotická mozková příhoda (každý 2);

o PT indikující hemoragickou cévní mozkovou příhodu: mozkové krvácení (26), hemoragická cévní mozková příhoda (11), nitrolební krvácení a subarachnoidální krvácení (5 každého), mozkový hematom (4), krvácení do bazálních ganglií a krvácení do mozečku (2);

•Latence nástupu relevantní události (n = 241): Rozsah od <24 hodin do 41 dnů, medián 2 dny;

•Výsledek relevantní události: fatální a vyřešený/vyřešený (každý 61), vyřešený s následky (10), nevyřešený (85) a neznámý (83).

Závěr: Tento souhrnný případový přezkum nevyvolává nové bezpečnostní problémy. Sledování bude pokračovat.

Vaskulitické události

Kritéria vyhledávání: Vaskulitida HLT

•Počet případů: 32 případů (0,08 % z celkového datového souboru PM), z toho 26 lékařsky potvrzených a 6 nelékařsky potvrzených;

•Země výskytu: Spojené království (13), Francie (4), Portugalsko, USA a Španělsko (3 po 3), Kypr, Německo, Maďarsko, Itálie a Slovensko a Kostarika (po 1);

•Pohlaví subjektů: žena (26), muž (6);

•Věková skupina subjektů (n=31): Dospělí (15), Starší (16);

•Počet relevantních událostí: 34, z toho 25 závažných, 9 nezávažných;

•Hlášené relevantní PT: vaskulitida (14), kožní vaskulitida a vaskulitická vyrážka (4 každé), (3), gigantrobuněčná arteritida a periferní ischemie (3 každý), Behcetův syndrom a hypersenzitivní vaskulitida (2 každý), hmatná purpura a Takayasuova arteritida (1 každý);

•Latence nástupu relevantní události (n = 25): Rozsah od <24 hodin do 19 dnů, medián 3 dny;

•Výsledek relevantní události: fatální (1), vyřešený/vyřešený (13), nevyřešený (12) a neznámý (8).

Závěr: Tento souhrnný případový přezkum nevyvolává nové bezpečnostní problémy. Sledování bude pokračovat

 
   
 

DŮVĚRNÉ

 

Strana 24

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000077

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

Tabulka 7. Hodnocení AESI pro BNT162b2

 

 
   
 

AESI a

Postmarketingové hodnocení případů b

Kategorie

Celkový počet případů (N=42086)

 
   
 

a.Úplný seznam AESI naleznete v příloze 5;

b. Vezměte prosím na vědomí, že to odpovídá důkazům ze zdrojů dat po vydání EUA/podmíněné registrace;

c. Subjekty ve věku od 18 do 64 let;

d. Subjekty s věkem rovným nebo vyšším než 65 let;

e.Věkové osoby ve věku od 2 do 11 let;

f. Subjekty ve věku od 12 do méně než 18 let;

g.V některých případech bylo hlášeno více epizod stejné příhody PT s odlišným klinickým výsledkem, proto součet výsledku příhod převyšuje celkový počet příhod PT;

h. Subjekty s věkem v rozmezí 1 (28 dní) až 23 měsíců;

i. Dvacet čtyři dalších případů bylo z analýzy vyloučeno, protože se nejednalo o případy obrny periferního lícního nervu, protože popisovaly jiné poruchy (mrtvice, mozkové krvácení nebo tranzitorní ischemická ataka); 1 případ byl z analýzy vyloučen, protože byl neplatný kvůli neidentifikovatelnému reportérovi;

j. Tato kazuistika ve Spojeném království obdržená od MHRA ve Spojeném království popisuje 1letého pacienta, který dostal vakcínu a trpěl bolestí levého postaurikulárního ucha, která progredovala do levostranné Bellovy obrny 1 den po očkování, která v době zprávy neustoupila ;

k. Pokud případ zahrnoval jak PT Parézu obličeje, tak PT Paralýzu obličeje, byla v popisech událostí zvažována pouze PT Paralýza obličeje, protože je klinicky nejdůležitější;

l. V některých případech bylo hlášeno více epizod stejné příhody PT s odlišným klinickým výsledkem, takže součet výsledku příhod převyšuje celkový počet příhod PT

m Tato kazuistika ze Spojeného království obdržená od MHRA ve Spojeném království popisuje 7letou ženu, která dostala vakcínu a měla mrtvici (neznámý výsledek); pro objasnění nejsou možné žádné následné kroky. n. Tento PT nezařazený do seznamu AESI/TME byl zahrnut do přezkumu jako relevantní pro kritéria protokolu ACCESS;

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 25

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000078

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

3.1.4. Chyba v medikaci

Případy potenciálně naznačující chyby v medikaci 1, které se kumulativně vyskytly, jsou shrnuty níže.

 

•Počet relevantních případů chybné medikace: 2056 2 (4,9 %), z nichž 1569 (3,7 %) je lékařsky potvrzeno.

•Počet relevantních událostí: 2792

• 10 zemí s nejčastějším výskytem:

USA (1201), Francie (171), Spojené království (138), Německo (88), Česká republika (87), Švédsko (49), Izrael (45), Itálie (42), Kanada (35), Rumunsko (33) , Finsko (21), Portugalsko (20), Norsko (14), Portoriko (13), Polsko (12), Rakousko a Španělsko (po 10).

 
   
 

Výsledky případu chyby medikace:

•Fatální (7) 3 ,

•Obnoveno/zotavení (354, z toho 4 vážné),

 

•Obnoveno s následky (8, z toho 3 vážné)

 
   
 

1 Termíny vyšší úrovně MedDRA (verze 23.1): Náhodné vystavení produktu; Chyby a problémy při administraci produktu; Chyby a problémy se záměnou produktu; Chyby a problémy při výdeji produktu; problémy se štítky produktu; Chyby a problémy při monitorování produktu; Chyby a problémy při přípravě produktu; chyby a problémy při výběru produktu; Chyby a problémy s ukládáním produktu v systému používání produktu; Chyby při přepisu produktu a problémy s komunikací NEBO Preferované výrazy: Náhodná otrava; Okolnost nebo informace, které mohou vést k chybě při používání zařízení; Okolnost nebo informace, které mohou vést k chybě při medikaci; Použité kontraindikované zařízení; Chyba při popisu; Chyba použití zařízení; chyba výpočtu dávky; Chyba titrace léku; Použité zařízení s prošlou platností; Expozice přímým kontaktem; Expozice prostřednictvím očního kontaktu; Expozice přes sliznici; Expozice prostřednictvím kontaktu s pokožkou; Selhání uzávěru produktu odolného proti otevření dětmi; Neadekvátní aseptická technika při používání produktu; Nesprávná likvidace produktu; Chyba zachycené medikace; Zachycená chyba předepisování produktu; Chyba v medikaci; Vícenásobné použití produktu na jedno použití; problém s reklamou na produkty; problém distribuce produktu; chyba předepisování produktu; Problém předepisování produktů; Chyba při záměně produktu; Problém s odchylkou teploty produktu; Použití produktu v neschváleném terapeutickém prostředí; poddávkování zářením; poddávkování; Neúmyslné odstranění lékařského zařízení; Neúmyslné použití pro neschválenou indikaci; Chyba očkování; Bylo použito nesprávné zařízení; Špatná léková forma; Nesprávná formulace dávkování; Špatná dávka; Špatný lék; Špatný pacient; Byl zakoupen nesprávný produkt; Nesprávně skladovaný produkt; Špatná sazba; Špatná trasa; Špatný rozvrh; Špatná síla; Špatná technika v procesu používání zařízení; Špatná technika v procesu použití produktu.

2 Třicet pět (35) případů bylo z analýzy vyloučeno, protože popisování chyb v medikaci vyskytující se u nespecifikovaného počtu jedinců nebo popisování chyb v medikaci, ke kterým došlo u spolupodezřelých, bylo určeno jako nepřispívající.

3 Všechny medikační chyby hlášené v těchto případech byly vyhodnoceny jako nezávažné události s neznámým výsledkem; na základě dostupných informací včetně příčin smrti je vztah mezi chybou v medikaci a úmrtím slabý. .

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 26

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000079

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

•Nenalezeno (189, z toho 84 vážných),

•Neznámý (1498, z toho 33 vážných).

1371 případů hlášeno pouze ME bez jakékoli související klinické nežádoucí příhody. Nejčastěji hlášené PT (>12 výskytů) byly: Nekvalitní podaný produkt (539), Problém s odchylkou teploty produktu (253), Nevhodný rozvrh podávání přípravku (225), Chyba při přípravě produktu (206), Poddávkování (202), Okolnosti nebo informace, které mohou vést k chybě v medikaci (120), Problém s přípravou produktu (119), Nesprávná technika v procesu použití produktu (76), Nesprávný způsob podání produktu (66), Náhodné předávkování (33), Produkt podán na nevhodném místě ( 27), nesprávná podaná dávka a náhodná expozice přípravku (25 každý), expozice prostřednictvím kontaktu s kůží (22), nesprávně podaný přípravek (17), neúplný průběh očkování a chyba podání přípravku (po 14) přípravek podaný pacientovi nevhodný věk (12).

V 685 případech byly společně hlášeny NÚ. Nejčastěji přidružené nežádoucí účinky (> 40 výskytů) byly: bolest hlavy (187), pyrexie (161), únava (135), zimnice (127), bolest (107), bolest v místě očkování (100), nevolnost (89) , myalgie (88), bolest končetin (85), artralgie (68), užívání mimo předpis (57), závratě (52), lymfadenopatie (47), astenie (46) a malátnost (41). Tyto případy jsou shrnuty v tabulce 8.

Tabulka 8. ME PT podle závažnosti s nebo bez přidružení poškození (do 28. února 2021)

 
   
 

 

Vážně

Neseriózní

ME PT

S Harmem

Bez újmy

S Harmem

Bez újmy

Náhodné vystavení produktu

0

0

0

5

Náhodné předávkování

4

1

9

6

Vynechaná posilovací dávka

0

0

0

1

Okolnost nebo informace, které mohou vést k chybě medikace

0

0

5

11

Kontraindikovaný přípravek podán

1

0

0

2

Produkt s prošlou dobou použitelnosti spravován

0

0

0

2

Expozice kontaktem s pokožkou

0

0

0

5

Nevhodný harmonogram administrace produktu

0

2

8

264

Podaná nesprávná dávka

1

1

0

0

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 27

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000080

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 Tabulka 8. ME PT podle závažnosti s nebo bez přidružení poškození (do 28. února 2021) 
   
 

 

Vážně

Neseriózní

ME PT

S Harmem

Bez újmy

S Harmem

Bez újmy

Nesprávný způsob podání přípravku

2

6

16

127

Nedostatek rotace vakcinačních míst

1

0

0

0

Chyba v medikaci

0

0

0

1

Nekvalitní administrace produktu

1

0

0

34

Produkt je spravován na nevhodném místě

2

1

13

29

Přípravek podávaný pacientovi nevhodného věku

0

4

0

40

Chyba administrace produktu

1

0

0

3

Problém s vynecháním dávky produktu

0

1

0

3

Chyba při přípravě produktu

1

0

4

11

Problém s přípravou produktu

1

1

0

14

 
   
 Celkově se vyskytlo 68 případů se souběžně hlášenými nežádoucími účinky hlásícími poškození a 599 případů se souběžně hlášenými nežádoucími účinky bez poškození. Kromě toho byly v 1 případě hlášeny chyby zachycené medikace (nevolnost PT, klinický výsledek neznámý) a potenciální chyby v medikaci byly hlášeny v 17 případech. 
   
 

4. DISKUZE

Společnost Pfizer provádí častou a přísnou detekci signálu na pouzdrech BNT162b2. Zjištění těchto analýz detekce signálu jsou v souladu se známým bezpečnostním profilem vakcíny. Tato kumulativní analýza na podporu žádosti o licenční biologiku pro BNT162b2 je integrovanou analýzou poregistračních bezpečnostních údajů z USA a zahraničních zkušeností, zaměřená na důležitá identifikovaná rizika, důležitá potenciální rizika a oblasti důležitých chybějících informací identifikovaných v plánu farmakovigilance , stejně jako nežádoucí příhody zvláštního zájmu a chyby při podávání vakcíny (ať už jsou spojeny s nežádoucí příhodou či nikoli). Údaje neodhalují žádné nové bezpečnostní obavy nebo rizika vyžadující změny štítku a podporují příznivý profil přínosů a rizik vakcíny BNT162b2.

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 28

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000081

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení

 

 
   
 

5. SHRNUTÍ A ZÁVĚR

Přehled dostupných dat pro tuto kumulativní zkušenost s PM potvrzuje příznivý přínos: vyváženost rizik pro BNT162b2.

Společnost Pfizer bude jménem společnosti BioNTech pokračovat v běžných činnostech v oblasti farmakovigilance v souladu s platnou dohodou o farmakovigilanci, aby byla zajištěna bezpečnost pacientů, a bude informovat agenturu, pokud vyhodnocení údajů o bezpečnosti přinese významné nové informace pro BNT162b2.

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 29

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000082

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

 

 
   
 5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení 
   
 

PŘÍLOHA 1. SEZNAM NEŽÁDOUCÍCH UDÁLOSTÍ ZVLÁŠTNÍHO ZÁJMU

syndrom delece 1p36; 2-hydroxyglutarová acidurie; zvýšená 5'nukleotidáza; Akustická neuritida; Získaný nedostatek inhibitoru C1; Získaná epidermolysis bullosa; Získaná epileptická afázie; Akutní kožní lupus erythematodes; Akutní diseminovaná encefalomyelitida; Akutní encefalitida s refrakterními, opakujícími se parciálními záchvaty; Akutní febrilní neutrofilní dermatóza; Akutní ochablá myelitida; Akutní hemoragická leukoencefalitida; Akutní hemoragický edém v dětství; Akutní poškození ledvin; Akutní makulární vnější retinopatie; Akutní motorická axonální neuropatie; Akutní motoricko-senzorická axonální neuropatie; Akutní infarkt myokardu; Syndrom akutní dechové tísně; Akutní respirační selhání; Addisonova choroba; trombóza v místě podání; vaskulitida v místě podání; Trombóza nadledvin; Nežádoucí příhoda po imunizaci; ageusia; agranulocytóza; vzduchová embolie; abnormální alaninaminotransferáza; alaninaminotransferáza zvýšená; Alkoholický záchvat; alergická bronchopulmonální mykóza; Alergický edém; aloimunitní hepatitida; alopecia areata; Alpersova choroba; Alveolární proteinóza; Abnormální amoniak; Amoniak se zvýšil; infekce amniotické dutiny; amygdalohippokampektomie; amyloidní artropatie; amyloidóza; senilní amyloidóza; Anafylaktická reakce; Anafylaktický šok; Anafylaktická transfuzní reakce; Anafylaktoidní reakce; Anafylaktoidní šok; Anafylaktoidní syndrom těhotenství; angioedém; angiopatická neuropatie; ankylozující spondylitida; anosmie; Antiacetylcholinový receptor pozitivní; Anti-aktin protilátka pozitivní; Anti-aquaporin-4 protilátka pozitivní; Protilátky proti bazálním gangliím pozitivní; Protilátka proti cyklickému citrulinovanému peptidu pozitivní; Antiepiteliální protilátka pozitivní; Anti-erytrocytární protilátky pozitivní; Anti-exosomový komplex protilátky pozitivní; Anti-GAD protilátka negativní; Anti-GAD protilátka pozitivní; Anti-gangliosidové protilátky pozitivní; Antigliadin protilátky pozitivní; Pozitivní protilátky proti glomerulární bazální membráně; antiglomerulární onemocnění bazální membrány; Pozitivní protilátka proti glycyl-tRNA syntetáze; Test na protilátky proti HLA pozitivní; Anti-IA2 protilátka pozitivní; Protilátka proti inzulínu

zvýšená; Pozitivní protilátky proti inzulínu; Protilátka proti inzulínovému receptoru zvýšená; Pozitivní protilátky proti inzulínovému receptoru; Anti-interferonová protilátka negativní; Protilátka proti interferonu

pozitivní; Pozitivní protilátky proti buňkám ostrůvků; Antimitochondriální protilátky pozitivní; Protilátka proti svalové specifické kináze pozitivní; Anti-myelin-asociované glykoproteinové protilátky pozitivní; polyneuropatie spojená s anti-myelinem asociovaným glykoproteinem; Antimyokardiální protilátky pozitivní; Anti-neuronální protilátky pozitivní; Antineutrofilní cytoplazmatická protilátka zvýšená; Antineutrofilní cytoplazmatické protilátky pozitivní; Anti-neutrofilní cytoplazmatický

vaskulitida pozitivní na protilátky; Anti-NMDA protilátka pozitivní; Antinukleární protilátka

zvýšená; Antinukleární protilátky pozitivní; Antifosfolipidové protilátky

pozitivní; antifosfolipidový syndrom; Antiagregační protilátky pozitivní; Anti-protrombinové protilátky pozitivní; Antiribozomální protilátka P pozitivní; Protilátka anti-RNA polymeráza III

pozitivní; Test na protilátky anti-saccharomyces cerevisiae pozitivní; Protilátka proti spermiím

pozitivní; Anti-SRP protilátka pozitivní; antisyntetázový syndrom; Protilátka proti štítné žláze

pozitivní; Protilátka proti transglutamináze zvýšená; Anti-VGCC protilátka pozitivní; Proti-

VGKC protilátka pozitivní; Anti-vimentin protilátky pozitivní; Antivirová profylaxe; Antivirová léčba; Protilátka proti transportéru zinku 8 pozitivní; aortální embolie; trombóza aorty; aortitida; Aplasia čistá červená krvinka; aplastická anémie; trombóza v místě aplikace; vaskulitida v místě aplikace; arytmie; Okluze arteriálního bypassu; trombóza arteriálního bypassu; Arteriální trombóza; trombóza arteriovenózní píštěle; Místo arteriovenózního štěpu

stenóza; trombóza arteriovenózního štěpu; arteritida; Arteritida

 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 1

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000083

Strana 30

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

 

 
   
 5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení 
   
 koronární; Artralgie; Artritida; enteropatická artritida; ascites; Aseptická trombóza kavernózního sinu; abnormální aspartátaminotransferáza; zvýšená aspartátaminotransferáza; nedostatek aspartát-glutamát-transportér; index poměru AST k krevním destičkám zvýšený; abnormální poměr AST/ALT; Astma; asymptomatický COVID-19; ataxie; atheroembolismus; Atonické záchvaty; Trombóza síní; atrofická tyreoiditida; Atypická benigní částečná epilepsie; Atypická pneumonie; Aura; Autoprotilátky pozitivní; autoimunitní anémie; Autoimunitní aplastická anémie; autoimunitní artritida; Autoimunitní puchýřnaté onemocnění; autoimunitní cholangitida; autoimunitní kolitida; autoimunitní demyelinizační onemocnění; autoimunitní dermatitida; autoimunitní porucha; autoimunitní encefalopatie; autoimunitní endokrinní porucha; autoimunitní enteropatie; autoimunitní oční porucha; autoimunitní hemolytická anémie; Autoimunitní heparinem indukovaná trombocytopenie; autoimunitní hepatitida; autoimunitní hyperlipidemie; Autoimunitní hypotyreóza; autoimunitní onemocnění vnitřního ucha; Autoimunitní onemocnění plic; autoimunitní lymfoproliferativní syndrom; autoimunitní myokarditida; autoimunitní myositida; autoimunitní nefritida; autoimunitní neuropatie; autoimunitní neutropenie; Autoimunitní pankreatitida; autoimunitní pancytopenie; autoimunitní perikarditida; autoimunitní retinopatie; Autoimunitní porucha štítné žlázy; autoimunitní tyreoiditida; autoimunitní uveitida; Autozánět s infantilní enterokolitidou; autozánětlivé onemocnění; Automatismus epileptický; Nerovnováha autonomního nervového systému; Autonomní záchvat; Axiální spondyloartritida; Trombóza axilární žíly; Axonální a demyelinizační polyneuropatie; axonální neuropatie; Bacterascites; baltská myoklonická epilepsie; Pocit kapely; Basedowova choroba; trombóza bazilární tepny; basophilopenie; aplazie B-buněk; Behcetův syndrom; benigní etnická neutropenie; Benigní familiární neonatální křeče; benigní familiární pemfigus; benigní rolandická epilepsie; Beta-2 glykoproteinová protilátka pozitivní; Bickerstaffova encefalitida; Abnormální výdej žluči; Výdej žluči snížený; Biliární ascites; Abnormální konjugovaný bilirubin; Konjugovaný bilirubin se zvýšil; přítomnost bilirubinu v moči; Abnormální biopsie jater; nedostatek biotinidázy; Birdshot chorioretinopathy; Abnormální hladina alkalické fosfatázy v krvi; zvýšená alkalická fosfatáza v krvi; Abnormální hladina bilirubinu v krvi; zvýšený bilirubin v krvi; Zvýšený nekonjugovaný bilirubin v krvi; Abnormální krevní cholinesteráza; Snížená krevní cholinesteráza; Snížil se krevní tlak; Diastolický krevní tlak snížen; Snížený krevní tlak; syndrom modrého prstu; trombóza brachiocefalické žíly; embolie mozkového kmene; Trombóza mozkového kmene; abnormální test bromosulfaleinu; Bronchiální edém; Bronchitida; Bronchitida mykoplazmatická; virová bronchitida; alergická na bronchopulmonální aspergilózu; bronchospasmus; Budd-Chiariho syndrom; Bulbární obrna; Motýlí vyrážka; C1q nefropatie; císařský řez; kalciová embolie; kapilaritida; Caplanův syndrom; srdeční amyloidóza; Srdeční zástava; Srdeční selhání; Akutní srdeční selhání; Srdeční sarkoidóza; Srdeční ventrikulární trombóza; Kardiogenní šok; Kardiolipin pozitivní protilátky; Kardiopulmonální selhání; Kardio-respirační zástava; Kardio-respirační potíže; Kardiovaskulární nedostatečnost; Karotická arteriální embolie; trombóza krční tepny; kataplexie; trombóza v místě katétru; vaskulitida v místě katetru; Trombóza kavernózního sinu; porucha nedostatku CDKL5; CEC syndrom; Cementová embolie; lupus centrálního nervového systému; vaskulitida centrálního nervového systému; trombóza cerebelární tepny; Cerebelární embolie; cerebrální amyloidní angiopatie; cerebrální arteritida; embolie mozkových tepen; Trombóza mozkových tepen; mozková plynová embolie; Mozková mikroembolie; Septický mozkový infarkt; Mozková trombóza; Trombóza mozkových žilních dutin; Trombóza mozkových žil; Cerebrospinální trombotické 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 2

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000084

Strana 31

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

 

 
   
 5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení 
   
 tamponáda; Cévní mozková příhoda; Změna v prezentaci záchvatů; nepohodlí na hrudi; Child-Pugh-Turcotte skóre abnormální; Child-Pugh-Turcotte skóre zvýšeno; zimnice; dušení; pocit dušení; cholangitida sklerotizující; chronická autoimunitní glomerulonefritida; Chronický kožní lupus erythematodes; syndrom chronické únavy; chronická gastritida; chronická zánětlivá demyelinizační polyradikuloneuropatie; Chronický lymfocytární zánět s pontinem perivaskulárním zesílením reagujícím na steroidy; chronická recidivující multifokální osteomyelitida; Chronické respirační selhání; Chronická spontánní kopřivka; Oběhový kolaps; Cirkumorální edém; Cirkumorální otok; Klinicky izolovaný syndrom; Klonické křeče; Celiakie; Coganův syndrom; Studené aglutininy pozitivní; hemolytická anémie studeného typu; kolitida; erozivní kolitida; herpes kolitida; mikroskopická kolitida; ulcerózní kolitida; porucha kolagenu; Kolagen-vaskulární onemocnění; Abnormální faktor komplementu; Faktor komplementu C1 snížen; Faktor komplementu C2 snížen; Faktor komplementu C3 snížen; Faktor komplementu C4 snížen; Faktor komplementu se snížil; abnormální počítačový tomogram jater; koncentrická skleróza; Vrozená anomálie; Vrozený bilaterální perisylvian syndrom; Vrozená infekce herpes simplex; Vrozený myastenický syndrom; Vrozená infekce planými neštovicemi; městnavá hepatopatie; Křeč v dětství; Křeče místní; Křečový práh snížen; Coombsova pozitivní hemolytická anémie; Ischemická choroba srdeční; embolie koronárních tepen; trombóza koronárních tepen; trombóza koronárního bypassu; Koronavirová infekce; test na koronavirus; Test na koronavirus negativní; test na koronavirus pozitivní; korpusová kalosotomie; Kašel; Varianta astmatu s kašlem; COVID-19; imunizace COVID-19; pneumonie COVID-19; profylaxe COVID-19; Léčba covid19; Porucha kraniálních nervů; Mnohočetné obrny hlavových nervů; Paralýza hlavových nervů; syndrom CREST; Crohnova nemoc; kryofibrinogenémie; kryoglobulinémie; přítomen oligoklonální pás CSF; CSWS syndrom; kožní amyloidóza; kožní lupus erythematodes; kožní sarkoidóza; kožní vaskulitida; cyanóza; cyklická neutropenie; intersticiální cystitida; syndrom uvolnění cytokinů; Cytokinová bouře; akutní zánětlivý syndrom spojený s de novo syntézou purinů; Smrt neonatální; hluboká žilní trombóza; Pooperační hluboká žilní trombóza; Nedostatek sekrece žluči; Deja vu; demyelinizační polyneuropatie; demyelinizace; dermatitida; Bulózní dermatitida; dermatitis herpetiformis; dermatomyositida; Embolizace zařízení; Trombóza související se zařízením; diabetes mellitus; diabetická ketoacidóza; diabetická mastopatie; Dialyzační amyloidóza; Dialyzační membránová reakce; diastolická hypotenze; difuzní vaskulitida; Digitální důlková jizva; Diseminovaná intravaskulární koagulace; Diseminovaná intravaskulární koagulace u novorozenců; Diseminovaný neonatální herpes simplex; Diseminovaná plané neštovice; Diseminovaná infekce virem varicella zoster vakcíny; Diseminovaná infekce virem varicella zoster; DNA protilátka pozitivní; syndrom dvojité mozkové kůry; Dvouřetězcová DNA protilátka pozitivní; Snový stav; Dresslerův syndrom; Drop útoky; Křeče z vysazení léku; dušnost; Časná dětská epileptická encefalopatie s burst-supresí; eklampsie; Ekzema herpeticum; Embolia cutis medicamentosa; embolický cerebelární infarkt; embolický mozkový infarkt; embolická pneumonie; embolická mrtvice; Embolie; Arteriální embolie; embolie žilní; encefalitida; Alergická encefalitida; autoimunitní encefalitida; encefalitida mozkový kmen; encefalitida hemoragická; encefalitida periaxialis diffusa; encefalitida po imunizaci; encefalomyelitida; encefalopatie; Endokrinní porucha; endokrinní oftalmopatie; Endotracheální intubace; enteritida; leukopenická enteritida; Enterobacter pneumonie; enterokolitida; Enteropatická spondylitida; eosinopenii; Eozinofilní 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 3

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000085

 

 
   
 

Strana 32

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

 

 
   
 5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení 
   
 fasciitis; Eozinofilní granulomatóza s polyangiitidou; eozinofilní ezofagitida; epidermolýza; Epilepsie; Chirurgie epilepsie; Epilepsie s myoklonicko-atonickými záchvaty; epileptická aura; epileptická psychóza; erytém; Erythema induratum; Erythema multiforme; Erythema nodosum; Evansův syndrom; Exanthema subitum; Rozšířené skóre na stupnici stavu postižení sníženo; Rozšířené skóre na stupnici stavu postižení zvýšeno; Vystavení přenosné nemoci; Expozice SARS-CoV-2; oční edém; Oční svědění; otok očí; edém očních víček; edém obličeje; Paralýza obličeje; Paréza obličeje; Faciobrachiální dystonický záchvat; tuková embolie; Febrilní křeče; febrilní syndrom epilepsie související s infekcí; febrilní neutropenie; Feltyho syndrom; embolie femorální tepny; Fibrilární glomerulonefritida; fibromyalgie; Proplachování; Pěna v ústech; fokální kortikální resekce; fokální dyskognitivní záchvaty; syndrom fetální tísně; Trombóza fetální placenty; Foetor hepaticus; Embolie cizího tělesa; epilepsie čelního laloku; Fulminantní diabetes mellitus 1. typu; Abnormální test kapacity eliminace galaktózy; Test eliminační kapacity galaktózy snížen; abnormální gama-glutamyltransferáza; zvýšená gama-glutamyltransferáza; Gastritida herpes; Gastrointestinální amyloidóza; gelastický záchvat; Generalizovaný začátek nemotorického záchvatu; Generalizovaný tonicko-klonický záchvat; Genitální opar; Genitální herpes simplex; Genitální herpes zoster; Obří buněčná arteritida; glomerulonefritida; glomerulonefritida membranoproliferativní; membranózní glomerulonefritida; Glomerulonefritida rychle progredující; paralýza glosofaryngeálního nervu; syndrom nedostatku glukózového transportéru typu 1; zvýšená glutamátdehydrogenáza; kyselina glykocholová zvýšená; GM2 gangliosidóza; Goodpastureův syndrom; trombóza štěpu; granulocytopenie; granulocytopenie neonatální; Granulomatóza s polyangiitidou; granulomatózní dermatitida; heterotopie šedé hmoty; Guanasa se zvýšila; Guillain-Barre syndrom; hemolytická anémie; hemofagocytární lymfohistiocytóza; Krvácení; Hemoragický ascites; hemoragická porucha; Hemoragická pneumonie; syndrom hemoragické varicelly; hemoragická vaskulitida; Hantavirová plicní infekce; Hashimotova encefalopatie; hashitoxikóza; hemimegalencefalie; Henochova-Schonleinova purpura; Henoch-Schonleinova purpurová nefritida; abnormální hepaplastin; Hepaplastin se snížil; Heparinem indukovaná trombocytopenie; jaterní amyloidóza; embolie jaterní tepny; Snížil se průtok jaterní tepnou; trombóza jaterní tepny; Abnormální jaterní enzymy; Snížený jaterní enzym; Zvýšený jaterní enzym; abnormální marker jaterní fibrózy; marker jaterní fibrózy zvýšený; abnormální funkce jater; jaterní hydrothorax; Hypertrofie jater; Jaterní hypoperfuze; Infiltrace jaterních lymfocytů; jaterní hmota; Bolest jater; jaterní sekvestrace; Zvýšená hepatální vaskulární rezistence; Trombóza jaterních cév; embolie jaterních žil; trombóza jaterních žil; Abnormální gradient jaterního žilního tlaku; Gradient jaterního žilního tlaku se zvýšil; hepatitida; abnormální hepatobiliární sken; hepatomegalie; hepatosplenomegalie; Hereditární angioedém s deficitem inhibitoru C1 esterázy; Herpes dermatitida; Herpes gestationis; Herpes ezofagitida; Herpes oftalmický; Herpes faryngitida; Herpes sepse; Herpes simplex; Herpes simplex cervicitida; Herpes simplex kolitida; Herpes simplex encefalitida; Herpes simplex gastritida; Herpes simplex hepatitida; Herpes simplex meningitida; Herpes simplex meningoencefalitida; Herpes simplex meningomyelitida; Herpes simplex nekrotizující retinopatie; Herpes simplex ezofagitida; Herpes simplex otitis externa; Herpes simplex faryngitida; Herpes simplex pneumonie; reaktivace herpes simplex; Herpes simplex sepse; viremie herpes simplex; Herpes simplex virus konjunktivitida neonatální; Herpes simplex viscerální; Herpes virus 
   
 

DŮVĚRNÉ

 

Strana 4

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000086

Strana 33

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

 

 
   
 5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení 
   
 infekce; pásový opar; Herpes zoster kožní diseminovaný; Neurologická infekce herpes zoster; Herpes zoster meningitida; Herpes zoster meningoencefalitida; Herpes zoster meningomyelitida; Herpes zoster meningoradikulitida; Herpes zoster nekrotizující retinopatie; Herpes zoster oticus; Herpes zoster faryngitida; reaktivace herpes zoster; herpetická radikulopatie; Histonová protilátka pozitivní; Hoigneův syndrom; encefalitida lidského herpesviru 6; infekce lidským herpesvirem 6; reaktivace infekce lidským herpesvirem 6; infekce lidským herpesvirem 7; infekce lidským herpesvirem 8; hyperamonémie; hyperbilirubinémie; hypercholie; Hypergamaglobulinémie benigní monoklonální; Hyperglykemický záchvat; přecitlivělost; hypersenzitivní vaskulitida; hypertyreóza; hypertransaminasémie; Hyperventilace; hypoalbuminémie; hypokalcemický záchvat; hypogamaglobulinémie; paralýza hypoglossálního nervu; paréza hypoglossálního nervu; hypoglykemický záchvat; hyponatremický záchvat; hypotenze; hypotenzní krize; hypothenar hammer syndrom; hypotyreóza; hypoxie; idiopatická CD4 lymfocytopenie; Idiopatická generalizovaná epilepsie; Idiopatická intersticiální pneumonie; idiopatická neutropenie; idiopatická plicní fibróza; IgA nefropatie; IgM nefropatie; paralýza III. nervu; paréza III. nervu; embolie ilické tepny; Imunitní trombocytopenie; Imunitně zprostředkovaná nežádoucí reakce; Imunitně zprostředkovaná cholangitida; Imunitně zprostředkovaná cholestáza; Imunitně zprostředkovaná cytopenie; Imunitně zprostředkovaná encefalitida; Imunitně zprostředkovaná encefalopatie; Imunitně zprostředkovaná endokrinopatie; enterokolitida zprostředkovaná imunitou; Imunitně zprostředkovaná gastritida; Imunitně zprostředkovaná porucha jater; Imunitně zprostředkovaná hepatitida; Imunitně zprostředkovaná hypertyreóza; Imunitně zprostředkovaná hypotyreóza; Imunitně zprostředkovaná myokarditida; Imunitně zprostředkovaná myositida; Imunitně zprostředkovaná nefritida; Imunitně zprostředkovaná neuropatie; Imunitně zprostředkovaná pankreatitida; Imunitně zprostředkovaná pneumonitida; Imunitně zprostředkovaná porucha ledvin; Imunitně zprostředkovaná tyreoiditida; Imunitně zprostředkovaná uveitida; onemocnění související s imunoglobulinem G4; abnormální imunoglobuliny; trombóza v místě implantátu; myositida s inkluzními tělísky; Infantilní genetická agranulocytóza; Kojenecké křeče; Infikovaná vaskulitida; Infekční trombóza; Zánět; zánětlivé onemocnění střev; trombóza v místě infuze; vaskulitida v místě infuze; trombóza v místě vpichu; kopřivka v místě vpichu; vaskulitida v místě vpichu; trombóza v místě instilace; Inzulínový autoimunitní syndrom; Intersticiální granulomatózní dermatitida; Intersticiální plicní onemocnění; intrakardiální hmota; intrakardiální trombus; Zvýšený intrakraniální tlak; intraperikardiální trombóza; Abnormální protilátky proti vnitřnímu faktoru; Pozitivní protilátky proti vnitřnímu faktoru; IPEX syndrom; Nepravidelné dýchání; syndrom IRVAN; IV. nervová paralýza; IV. nervová paréza; test na polyomavirus JC pozitivní; CSF test na virus JC pozitivní; Jeavonův syndrom; embolie jugulární žíly; trombóza jugulární žíly; juvenilní idiopatická artritida; juvenilní myoklonická epilepsie; juvenilní polymyositida; juvenilní psoriatická artritida; juvenilní spondyloartróza; syndrom zánětlivého cytokinu Kaposiho sarkomu; Kawasakiho nemoc; prsten Kayser-Fleischer; Keratoderma blenorrhagica; diabetes mellitus náchylný ke ketóze; Kounisův syndrom; Laforova myoklonická epilepsie; Lamblovy výměšky; laryngeální dyspnoe; laryngeální edém; laryngeální revmatoidní artritida; Laryngospasmus; Laryngotracheální edém; Latentní autoimunitní diabetes u dospělých; přítomny LE buňky; Lemierrův syndrom; Lennox-Gastautův syndrom; Leucin aminopeptidáza zvýšená; leukoencefalomyelitida; leukoencefalopatie; leukopenie; neonatální leukopenie; Lewis-Sumnerův syndrom; Lhermitteovo znamení; Lichen planopilaris; Lichen planus; Lichen sclerosus; limbická encefalitida; onemocnění lineárního IgA; edém rtů; otok rtů; Abnormální jaterní test; Test jaterních funkcí snížen; Test jaterních funkcí zvýšený; Indurace jater; Poranění jater; abnormální koncentrace železa v játrech; Koncentrace železa v játrech 
   
 

DŮVĚRNÉ

 

Strana 5

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000087

 

 
   
 

Strana 34

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

 

 
   
 5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení 
   
 zvýšená; opacita jater; Játra hmatatelná; sarkoidóza jater; Abnormální skenování jater; Citlivost jater; Dítě s nízkou porodní hmotností; Herpes infekce dolních cest dýchacích; Infekce dolních cest dýchacích; virové infekce dolních cest dýchacích; absces plic; lupoidní cirhóza jater; lupus cystitida; lupusová encefalitida; lupus endokarditida; lupus enteritida; lupusová hepatitida; lupus myokarditida; lupus myositis; lupusová nefritida; lupus pankreatitida; lupus pleurisy; lupus pneumonitida; lupusová vaskulitida; syndrom podobný lupusu; Lymfocytární hypofyzitida; novorozenecká lymfocytopenie; lymfopenie; MAGIC syndrom; abnormální jaterní zobrazování magnetickou rezonancí; Měření tukové frakce hustoty protonů magnetickou rezonancí; Mahlerův znak; Problematika analytického testování ve výrobních laboratořích; Problematika výrobních materiálů; Problém výroby; Marburgova varianta roztroušené sklerózy; Marchiafava-Bignamiho nemoc; Marine Lenhartův syndrom; mastocytární enterokolitida; Expozice matky během těhotenství; Trombóza v místě lékařského zařízení; vaskulitida v místě lékařského zařízení; MELAS syndrom; Meningitida; aseptická meningitida; herpes meningitidy; meningoencefalitida herpes simplex neonatální; herpetická meningoencefalitida; herpes meningomyelitidy; test MERS-CoV; Test na MERS-CoV negativní; Test na MERS-CoV pozitivní; mesangioproliferativní glomerulonefritida; embolie mezenterické tepny; Trombóza mezenterické tepny; Trombóza mezenterických žil; Metapneumovirová infekce; Metastatická kožní Crohnova choroba; Metastatická plicní embolie; mikroangiopatie; mikroembolie; mikroskopická polyangiitida; respirační syndrom na Středním východě; Záchvaty vyvolané migrénou; Miliární pneumonie; Miller Fisherův syndrom; zvýšená mitochondriální aspartátaminotransferáza; Smíšené onemocnění pojivové tkáně; Model pro abnormální skóre konečného stádia onemocnění jater; Model pro konečné stadium onemocnění jater se zvýšil; Molární poměr celkové aminokyseliny s rozvětveným řetězcem k tyrosinu; nedostatek molybdenového kofaktoru; monocytopenie; mononeuritida; mononeuropatie multiplex; Morphoea; Morvanův syndrom; otok úst; Moyamoyova nemoc; multifokální motorická neuropatie; Syndrom dysfunkce více orgánů; Roztroušená skleróza; relaps roztroušené sklerózy; profylaxe relapsu roztroušené sklerózy; Vícenásobná subpiální transekce; Multisystémový zánětlivý syndrom u dětí; Svalová sarkoidóza; myasthenia gravis; krize myasthenia gravis; myasthenia gravis neonatální; myastenický syndrom; myelitida; příčná myelitida; Infarkt myokardu; myokarditida; myokarditida po infekci; myoklonická epilepsie; myoklonická epilepsie a roztřepená červená vlákna; myokymii; myositida; narkolepsie; nosní herpes; Nosní obstrukce; nekrotizující herpetická retinopatie; neonatální Crohnova nemoc; Novorozenecký epileptický záchvat; neonatální lupus erythematodes; neonatální mukokutánní herpes simplex; neonatální pneumonie; Novorozenecký záchvat; zánět ledvin; nefrogenní systémová fibróza; neuralgická amyotrofie; neuritida; kraniální neuritida; pseudo relaps neuromyelitis optica; porucha spektra neuromyelitis optica; neuromyotonie; neuropatie; periferní neuropatie; Neuropatie, ataxie, syndrom retinitis pigmentosa; neuropsychiatrický lupus; Neurosarkoidóza; neutropenie; neonatální neutropenie; neutropenická kolitida; Neutropenická infekce; neutropenická sepse; Nodulární vyrážka; Nodulární vaskulitida; neinfekční myelitida; Neinfekční encefalitida; neinfekční encefalomyelitida; neinfekční ooforitida; Porodnická plicní embolie; Pracovní expozice přenosným nemocem; Pracovní expozice SARS-CoV-2; oční hyperémie; oční myastenie; oční pemfigoid; oční sarkoidóza; oční vaskulitida; okulofaciální paralýza; Otok; edémový puchýř; Edém způsobený onemocněním jater; Edém v ústech; achalázie jícnu; trombóza oftalmické tepny; oční herpes simplex; oční herpes zoster; Trombóza očních žil; optická neuritida; Optický 
   
 

DŮVĚRNÉ

 

Strana 6

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000088

Strana 35

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

 

 
   
 5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení 
   
 neuropatie; Optická perineuritida; Orální herpes; Orální lichen planus; orofaryngeální edém; orofaryngeální křeče; Orofaryngeální otok; syndrom osmotické demyelinizace; trombóza ovariálních žil; Překryv syndrom; Pediatrické autoimunitní neuropsychiatrické poruchy spojené se streptokokovou infekcí; Paget-Schroetterův syndrom; palindromický revmatismus; Palisadová neutrofilní granulomatózní dermatitida; Palmoplantární keratoderma; Hmatatelná purpura; pankreatitida; panencefalitida; papiloflebitida; Parakancerózní pneumonie; Paradoxní embolie; virová laryngotracheobronchitida parainfluenzae; paraneoplastická dermatomyositida; paraneoplastický pemfigus; paraneoplastická trombóza; Paréza hlavového nervu; Protilátky parietálních buněk pozitivní; Paroxysmální noční hemoglobinurie; Částečné záchvaty; Částečné záchvaty se sekundární generalizací; Izolace pacienta; Trombóza pánevních žil; pemfigoid; pemfigus; Trombóza žil penisu; Perikarditida; Perikarditida lupus; perihepatální nepohodlí; periorbitální edém; Periorbitální otok; Trombóza periferních tepen; periferní embolie; periferní ischemie; Extenze trombu periferních žil; periportální edém; Abnormální protein peritoneální tekutiny; Snížení proteinu peritoneální tekutiny; Zvýšený protein v peritoneální tekutině; peritonitida lupus; Perniciózní anémie; Petit mal epilepsie; faryngální edém; otok hltanu; Pityriasis lichenoides et varioliformis acuta; placenta praevia; pleuroparenchymální fibroelastóza; Pneumobilie; Zápal plic; adenovirová pneumonie; Pneumonie cytomegalovirová; Pneumonie herpes virová; Pneumonie chřipkové; Pneumonie spalničky; mykoplazmatická pneumonie; Pneumonie nekrotizující; Pneumonia parainfluenzae virová; Pneumonie respirační syncytiální virové; Pneumonie virová; POEMS syndrom; polyarteritis nodosa; polyartritida; polychondritida; polyglandulární autoimunitní syndrom typu I; Polyglandulární autoimunitní syndrom typu II; Polyglandulární autoimunitní syndrom typu III; polyglandulární porucha; Polymicrogyria; Polymyalgia rheumatica; polymyositida; polyneuropatie; Polyneuropatie idiopatická progresivní; portální pyémie; embolie portální žíly; Snížený průtok portální žilou; Zvýšený tlak v portální žíle; trombóza portální žíly; Portosplenomesenterická žilní trombóza; Postprocesní hypotenze; Postprocesní pneumonie; Postprocesní plicní embolie; epilepsie po mrtvici; Záchvat po mrtvici; posttrombotická retinopatie; posttrombotický syndrom; Postvirový únavový syndrom; Postiktální bolest hlavy; Postiktální paralýza; Postiktální psychóza; Postiktální stav; Pooperační respirační tíseň; Pooperační respirační selhání; Pooperační trombóza; Poporodní trombóza; Poporodní žilní trombóza; postperikardiotomický syndrom; posttraumatická epilepsie; syndrom posturální ortostatické tachykardie; Trombóza precerebrálních tepen; preeklampsie; Preiktální stav; Předčasný porod; Předčasná menopauza; primární amyloidóza; Primární biliární cholangitida; Primární progresivní roztroušená skleróza; Procedurální šok; Proctitis herpes; ulcerativní proktitida; Problém s dostupností produktu; problém distribuce produktu; Problém s dodávkou produktu; Progresivní hemiatrofie obličeje; Progresivní multifokální leukoencefalopatie; progresivní roztroušená skleróza; Progresivní recidivující roztroušená skleróza; trombóza protetické srdeční chlopně; pruritus; Alergické svědění; pseudovaskulitidu; psoriáza; psoriatická artropatie; Plicní amyloidóza; trombóza plicní tepny; Plicní embolie; Plicní fibróza; Plicní krvácení; Plicní mikroembolie; Plicní olejová mikroembolie; Plicní ledvinový syndrom; sarkoidóza plic; Plicní sepse; Plicní trombóza; trombotická mikroangiopatie plicního nádoru; Plicní vaskulitida; Plicní venookluzivní onemocnění; trombóza plicních žil; pyoderma gangrenosum; Pyostomatitis vegetans; Pyrexie; Karanténa; radiační leukopenie; Radikulitida 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 7

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000089

Strana 36

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

 

 
   
 5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení 
   
 brachiální; Radiologicky izolovaný syndrom; Vyrážka; Erytematózní vyrážka; Svědivá vyrážka; Rasmussenova encefalitida; Raynaudův fenomén; Reaktivní kapilární endoteliální proliferace; Recidivující roztroušená skleróza; Recidivující-remitující roztroušená skleróza; Renální amyloidóza; Renální arteritida; Trombóza renální arterie; Renální embolie; Selhání ledvin; Renální vaskulární trombóza; Renální vaskulitida; Embolie ledvinových žil; Trombóza ledvinových žil; Zástava dechu; Porucha dýchání; Dýchací obtíže; Respirační selhání; Respirační paralýza; bronchiolitida respiračního syncyciálního viru; bronchitida respiračního syncyciálního viru; embolie retinální tepny; okluze retinální tepny; Trombóza retinální tepny; Trombóza cév sítnice; retinální vaskulitida; okluze retinální žíly; Trombóza retinální žíly; Snížený protein vázající retinol; retinopatie; Retrográdní průtok portální žíly; retroperitoneální fibróza; Reverzibilní obstrukce dýchacích cest; Reynoldův syndrom; revmatické onemocnění mozku; revmatická porucha; Revmatoidní artritida; revmatoidní faktor zvýšený; Revmatoidní faktor pozitivní; Kvantitativní zvýšení revmatoidního faktoru; revmatoidní plíce; revmatoidní neutrofilní dermatóza; revmatoidní uzel; odstranění revmatoidního uzlu; revmatoidní skleritida; revmatoidní vaskulitida; Saccadický pohyb očí; SAPHO syndrom; sarkoidóza; test SARS-CoV-1; Test SARS-CoV-1 negativní; Test SARS-CoV-1 pozitivní; test na protilátky SARS-CoV-2; Test na protilátky SARS-CoV-2 negativní; Test na protilátky SARS-CoV-2 pozitivní; nosič SARS-CoV-2; sepse SARS-CoV-2; test SARS-CoV-2; Test SARS-CoV-2 falešně negativní; falešně pozitivní test na SARS-CoV-2; Test SARS-CoV-2 negativní; Test na SARS-CoV-2 pozitivní; virémie SARS-CoV-2; Satoyoshi syndrom; schizencefalie; skleritidy; sklerodaktylie; sklerodermie; vřed na prstech spojený se sklerodermií; renální krize sklerodermie; reakce podobná sklerodermii; sekundární amyloidóza; Sekundární cerebelární degenerace; Sekundární progresivní roztroušená skleróza; Segmentovaná hyalinizační vaskulitida; Záchvat; Záchvat anoxický; Shluk záchvatů; Jevy podobné záchvatům; Profylaxe záchvatů; Pocit cizího tělesa; Septická embolie; Septická plicní embolie; Vážný akutní syndrom dýchací soustavy; Těžká myoklonická epilepsie v dětství; Šokovat; Příznak šoku; Syndrom zmenšování plic; trombóza zkratu; Tichá tyreoiditida; Jednoduché částečné záchvaty; Sjogrenův syndrom; otok kůže; SLE artritida; Protilátky hladkého svalstva pozitivní; Kýchání; embolie páteřní tepny; Trombóza míšních tepen; trombóza slezinné tepny; embolie sleziny; trombóza sleziny; trombóza slezinné žíly; spondylitida; spondyloartropatii; syndrom spontánní trombocytopenie vyvolaný heparinem; Status epilepticus; Stevens-Johnsonův syndrom; syndrom ztuhlých nohou; syndrom ztuhlé osoby; Mrtvé narození; Stillova nemoc; trombóza v místě stomie; vaskulitida v místě stomie; stresová kardiomyopatie; Stridor; Subakutní kožní lupus erythematodes; Subakutní endokarditida; Subakutní zánětlivá demyelinizační polyneuropatie; embolie podklíčkové tepny; trombóza podklíčkové tepny; trombóza podklíčkové žíly; Náhlá nevysvětlitelná smrt při epilepsii; Trombóza horního sagitálního sinu; Susacův syndrom; Podezření na COVID-19; Otok; Otok obličeje; Otok očního víčka; Oteklý jazyk; Sympatická oftalmie; systémový lupus erythematodes; abnormální index aktivity onemocnění systémového lupus erythematodes; Index aktivity onemocnění systémového lupus erythematodes poklesl; index aktivity onemocnění systémového lupus erythematodes zvýšený; vyrážka systémového lupus erythematodes; systémová sklerodermie; Systémová plicní skleróza; tachykardie; tachypnoe; Takayasuova arteritida; epilepsie temporálního laloku; terminální ileitida; Testikulární autoimunita; Těsnost v krku; Tromboangiitis obliterans; trombocytopenie; trombocytopenická purpura; tromboflebitida; Thrombophlebitis migrans; Tromboflebitida 
   
 

DŮVĚRNÉ Strana 8

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000090

Strana 37

 

 
   
   
   
   
 

BNT162b2

 

 
   
 5.3.6 Kumulativní analýza hlášení o nežádoucích příhodách po schválení 
   
 novorozenecké; Septická tromboflebitida; Tromboflebitida povrchní; Pozitivní na tromboplastinové protilátky; Trombóza; Thrombosis corpora cavernosa; Trombóza v zařízení; Trombóza mezenterická céva; Trombotický mozkový infarkt; Trombotická mikroangiopatie; Trombotická mrtvice; Trombotická trombocytopenická purpura; porucha štítné žlázy; Imunoglobulin stimulující štítnou žlázu zvýšený; tyreoiditida; amyloidóza jazyka; Kousání do jazyka; edém jazyka; Tonicko-klonické pohyby; Tonické křeče; Tonické držení těla; topektomie; Celkové žlučové kyseliny se zvýšily; Toxická epidermální nekrolýza; toxická leukoencefalopatie; syndrom toxického oleje; Tracheální obstrukce; otok průdušnice; tracheobronchitida; mykoplazmatická tracheobronchitida; virová tracheobronchitida; Abnormální transaminázy; Transaminázy se zvýšily; aloimunitní neutropenie související s transfuzí; Přechodná epileptická amnézie; Trombóza příčného sinusu; paréza trigeminálního nervu; neuralgie trojklaného nervu; obrna trojklaného nervu; trombóza truncus coeliacus; komplex tuberózní sklerózy; syndrom tubulointersticiální nefritidy a uveitidy; Tumefaktivní roztroušená skleróza; nádorová embolie; nádorová trombóza; diabetes mellitus 1. typu; přecitlivělost typu I; reakce zprostředkovaná imunitním komplexem typu III; Uhthoffův fenomén; ulcerózní keratitida; Abnormální ultrazvuk jater; trombóza pupeční šňůry; Uncinate záchvaty; Nediferencované onemocnění pojivové tkáně; Obstrukce horních cest dýchacích; Zvýšený bilirubin v moči; Urobilinogen moč snížena; zvýšená moč dělalinogenu; kopřivka; papulární kopřivka; Urtikariální vaskulitida; Ruptura dělohy; uveitida; trombóza v místě očkování; vaskulitida v místě vakcinace; paralýza vagusového nervu; Plané neštovice; Varicella keratitida; Varicella po očkování; Varicella zoster gastritida; Varicella zoster ezofagitida; varicella zoster pneumonie; varicella zoster sepse; infekce virem varicella zoster; Vasa praevia; trombóza cévního štěpu; trombóza vaskulárního pseudoaneuryzmatu; Cévní purpura; Trombóza cévního stentu; Vaskulitická vyrážka; Vaskulitický vřed; vaskulitida; Gastrointestinální vaskulitida; nekrotizující vaskulitidu; embolie duté žíly; trombóza duté žíly; Venózní intravazace; Žilní rekanalizace; Žilní trombóza; Žilní trombóza v těhotenství; Žilní trombóza končetiny; Žilní trombóza neonatální; trombóza vertebrální tepny; Trombóza v místě vpichu cévy; Viscerální žilní trombóza; VI. nervová paralýza; VI. nervová paréza; vitiligo; Paralýza hlasivek; paréza hlasivek; Vogt-Koyanagi-Harada nemoc; Hemolytická anémie teplého typu; sípání; Bílý znak bradavky; XI. nervová paralýza; abnormální rentgenové hepatobiliární; Youngův syndrom; Syndrom Guillain Barre spojený s virem Zika. 
   
 

DŮVĚRNÉ

 

Strana 9

 

 
   
 

FDA-CBER-2021-5683-0000091

Strana 38

 

 

 

Zobrazeno 782×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz