Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Kongresman Ralph Norman o požadavku k úřadu FDA na uvolnění dat Pfizeru

10. 12. 2021 14:51
Rubrika: Zdraví | Štítky: zdraví , COVID-19 , vakcíny , mRNA , rizika

Zdroj: 55 years? Ralph Norman, 

Překlad Google Translator

Některé dny mohu jen nevěřícně kroutit hlavou. Poslouchej tohle…

 

Letos v létě, krátce poté, co FDA (US Food & Drug Administration) schválil vakcínu Pfizer pro děti ve věku 16+, chtěla skupina asi 30 lékařů a odborníků z oblasti veřejného zdraví prozkoumat údaje a dokumentaci předloženou FDA týkající se tohoto rozhodnutí.

 

To se nezdá nerozumné, že? Jedná se o kvalifikované odborníky z míst jako Yale, Brown University, UCLA a dalších institucí, kteří se ve skutečnosti snaží poskytnout určitý náhled a ujištění pro segmenty široké veřejnosti, která je k vakcínám skeptická. Podali tedy velmi běžnou žádost FDA podle zákona o svobodném přístupu k informacím o tyto dokumenty.

 

Mysleli byste si, že FDA by uvítala takovou úroveň externí kontroly a rychle by tomuto požadavku vyhověla. No, ne tak rychle.

 

FDA odmítla urychlit jejich žádost o tyto údaje o vakcíně, takže skupina expertů podala k soudu žalobu na FDA. A pochopte toto: právníci zastupující FDA s přímou tváří požádali soud, aby do roku 2076 umožnil FDA plně uvolnit tyto dokumenty. Za padesát pět let!

Jak by řekl Joe Biden, no tak, člověče!

Abychom byli spravedliví, tento požadavek obsahuje mnoho stránek – ve skutečnosti přes 329 kB. Prakticky všechny jsou však elektronické. FDA má určitou odpovědnost za ochranu obchodních tajemství společnosti Pfizer, což znamená, že některé z těchto informací je třeba upravit. Ale 55 let na splnění tohoto požadavku FOIA? Opravdu?!

V každém případě jsem spolu s Rep. Thomasem Massiem (R-KY) podal zákon, který požaduje, aby FDA urychlila všechny žádosti o záznamy týkající se nouzového použití nebo licencování vakcíny COVID-19. Podle této legislativy by FDA dostal 100 dní na zveřejnění údajů. Mohou si najmout další zaměstnance, požádat o pomoc právníky farmaceutické společnosti – ať je to potřeba.

Koneckonců, FDA dokázala vzít v úvahu všech 329 000 stran dat a udělit nouzové schválení vakcíny Pfizer během pouhých 108 dnů. Je tedy těžké zdůvodnit, proč nyní potřebuje 55 let, než tyto informace uvolní externím odborníkům.

Doufejme, že by to mělo být rychlé, oboustranné. Uvidíme.

 

Přiložené soubory v angličtině

Stáhni .pdf
Zobrazeno 360×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz