Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Přehled termínů kolem COVID-19 a jejich skutečný význam

6. 11. 2021 20:50
Rubrika: Zdraví | Štítky: zdraví , COVID-19

Tento příspěvek na Facebooku sdílela Božena Weitingerová snad autorka... Jsou to definice vzniklé ze zdravě kritického myšlení...

 

 

"SARS-CoV-2" je umělý virus vytvořený v USA jako potenciální biologická zbraň, jehož testování se kvůli vysokým rizikům přesunulo do Amerikou financovaných laboratoří v čínském Wu-chanu, odkud (řízeně nebo neřízeně) unikl.

 

"PCR TEST" je test na přítomnost viru nedokazující prakticky vůbec nic kromě holého faktu jeho přítomnosti (případně jeho částí). Nedokazuje ani nakažení ani onemocnění testovaného člověka.  Zrovna tak nulová je informace o tom, zdali je testovaná osoba infekční a může přenést virus na jiné lidi.

 

"PLOŠNÉ TESTOVÁNÍ" je naprosto zbytečné testování zcela zdravých lidí, u kterých případná zjištěná přítomnost viru nezpůsobuje nemoc ani rizika pro okolí.

 

"OČKOVÁNÍ PROTI COVID-19" je aplikace experimentálního a zcela nedostatečně otestovaného preparátu s naprosto nepředvídatelnými krátkodobými, natož dlouhodobými dopady na zdraví "očkovaného" člověka. 

 

"EFEKTIVITA VAKCÍNY" je velmi obtížně měřitelná veličina, která má ex post zdůvodnit její aplikaci. Jde o očekávání, 

- že vakcinovaný jedinec bude s nižší pravděpodobností v budoucnu COVID pozitivní,

- že vakcinovaný jedinec bude s nižší pravděpodobností šířit nákazu, 

- že vakcinovaný jedinec sám s nižší pravděpodobností onemocní, 

- že bude mít s nižší pravděpodobností těžší průběh choroby a 

- že na ni s nižší pravděpodobností zemře.

 

"POZITIVNÍ JEDINEC" je osoba, u které test zjistil přítomnost SARS-CoV-2, aniž by dotyčný musel mít příznaky a aniž by nutně musel být nebezpečný pro druhé.

 

"NEMOCNÝ JEDINEC" je osoba, u které byla zjištěna přítomnost SARS-CoV-2 a která vykazuje příznaky této nemoci.

 

"HOSPITALIZOVANÝ JEDINEC S KORONAVIREM"  je (zpravidla starší) osoba ležící v nemocnici s jakoukoli jinou diagnózou, u které byla navíc zjištěna přítomnost SARS-CoV-2, aniž by musela nutně komplikovat průběh jeho původní nemoci.

 

"ZEMŘELÝ S KORONAVIREM/NA KORONAVIRUS" (někdy též "OBĚŤ KORONAVIRU") je jedinec, který zemřel z jakýchkoli příčin a zároveň byl pozitivně testován na koronavirus.

 

"VYLÉČENÝ/UZDRAVENÝ JEDINEC" je osoba, která byla původně pozitivně a po nějaké době negativně testována na přítomnost SARS-CoV-2 a u které se vůbec nemusely projevit jakékoli příznaky onemocnění.

 

"DOBROVOLNOST OČKOVÁNÍ" je systém pozitivní a negativní motivace (planých slibů a naopak zcela reálných hrozeb), který má přimět maximum lidí nechat na sobě otestovat některý z experimentálních preparátů.

 

"PŘEOČKOVÁNÍ/REVAKCINACE"  je opakovaná dávka preparátu poté, co předchozí dávky nenaplnily původní očekávání.

 

"POSILUJÍCÍ DÁVKA" je třetí a další dávka vakcíny poté, co všechny předchozí prokazatelně selhaly.

 

"PŘIROZENÁ IMUNITA" je vrozená a postupně získávaná univerzální schopnost organismu čelit patogenům, s nimiž se setkává.

 

"UMĚLÁ IMUNITA" je imunita vůči jedné specifické hrozbě dodaná cíleným očkováním, tj. podáním silně oslabených či umrtvených mikroorganismů.

 

"OČKOVÁNÍ mRNA-VAKCÍNOU" je zcela nový princip vakcinace, který v minulosti ještě nikdy nebyl aplikován na lidech a který neprošel velkou většinou předepsaných testů.

 

"PRODĚLANÝ COVID-19" je stav pacienta, který překonal onemocnění a zpravidla si tak vytvořil přirozenou imunitu, která je mnohem širší (univerzálnější), silnější a trvalejší než imunita umělá.

 

"VAKCINACE OSOB, KTERÉ PRODĚLALY COVID-19"  je nahrazení široké, pevné a trvalé přirozené imunity imunitou umělou, která je úzce specifická, slabá a dočasná.

 

"COVID-PAS" je doklad o absolvovaném očkování nebo zdokladovaném prodělání této nemoci, který svému držiteli umožňuje pokračovat v relativně normálním životě. Nemá však absolutně nic společného s bezinfekčností svého majitele.

 

"BEZINFEKČNOST" je stav jedince neohrožujícího své okolí šířením nebezpečných mikroorganismů.

 

"PŘÍTOMNOST/MNOŽSTVÍ PROTILÁTEK PROTI COVID-19" je úřady neuznávaný, byť laboratorně potvrzený efekt prodělání nemoci, případně očkování.

 

"KARANTÉNA" je domácí vězení pro převážně zcela zdravé jedince, kteří byli pozitivně testováni na přítomnost SARS-CoV-2 nebo se někým takovým setkali.

 

"LOCKDOWN" je samoúčelná totální paralýza fungování společnosti pod záminkou ochrany populace před šířením nebezpečného viru.

 

"LOCKDOWN NEOČKOVANÝCH" je nezákonné diskriminační opatření namířené proti (fyzicky i psychicky) zdravým lidem, kteří se odmítli podřídit šílenému vládnímu nápadu proočkovat 100% populace experimentálními a zcela nedostatečně otestovanými preparáty.

 

"ANTIVAXER" je osoba, která si díky své schopnosti kritického myšlení odmítá nechat píchnout do těla nedostatečně otestovaný, tedy experimentální preparát.

 

"SMRTNOST" podíl dvou o ničem nevypovídajících čísel - počtu úmrtí osob s různými diagnózami, které byly v době své smrti pozitivně testované na přítomnost SARS-CoV-2, a počtu osob, u kterých byla pomocí velmi neprůkazného PCR testu zjištěna přítomnost SARS-CoV-2. Lze tedy mluvit o celkové úmrtnosti v kategorii COVID pozitivních.

 

"CELKOVÁ ÚMRTNOST" je počet osob, které v Republice zemřou za určité období.

 

"NADÚMRTNOST" je počet/procento osob, které zemřely z jakéhokoli důvodu nad rámec dlouhodobých průměrných hodnot.

 

"ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD" je instituce, která se zpožděním pěti týdnů zveřejňuje počty zemřelých. Toto zpoždění znemožňuje jakkoli operativně reagovat na vývoj úmrtnosti a případné změny.

Zobrazeno 282×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz