Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Kolik lidí přišlo k volbám 2021?

16. 10. 2021 17:51
Rubrika: Statistiky | Štítky: statistiky

Jednoduchá otázka na kterou jsem nedostal nikde odpověď. Po půl hodině hledání (přes Google) se mi ale povedlo najít následující. Dozvídám se tak konečně informace, které nebyly zřejmé ani z tiskové zprávy ČSÚ.

 

Zdroj ČT:

"Do volebního klání zasáhlo celkem 5 375 090 voličů, kteří odevzdali ve volbách platný hlas. Pětina z nich však propadla; celkem 1 069 359 hlasujících nebude mít na sněmovní politiku vliv. Voliči totiž v těchto případech dali hlasy stranám, které nepřekročily hranici nutnou pro přepočet hlasů na mandáty."

"V letošních volbách propadl více než milion hlasů. Znamená to, že preference milionu voličů nebude mít vliv na složení Poslanecké sněmovny. Propadlých hlasů je nejvíce za celou dobu samostatné České republiky." (Počet platných hlasů vychází 4 305 731)

 

Znamená to, že celá jedna pětina naivních věřících věřila tomu, že ta jejich strana se do voleb dostane. U ČSSD a KSČM to bylo jasné už dlouho, jejich voliči vymírají a přelívají se jinam. U vlasteneckých stran však nepochopím hloupost jejich voličů, protože průzkumy letos vyšly vyjmečně přesně co se týče odhadu malých stran a vlastenecké strany kromě SPD se tak do PS nedostaly. Je to vážně škoda, protože v době kdy šlo o hodně a mohli rozhodnout o tom zda chtějí zůstat pod diktátem Bruselu nebo zažít konec diktatury, se rozhodli dát svůj hlas stranám, které měly jen mizivou šanci na to, že se dostanou do PS. Teď jim nezbývá nic jiného než fňukat na Facebooku a nadávat na zk*****ý otrocký systém.

 

PS: Volební účast byla 65,43 %

Zobrazeno 433×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz