Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Studie: Načasování očkování proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám a autismus mezi mladými afroamerickými chlapci: opětovná analýza dat CDC (díl 2. diskuse, zdroje)

6. 8. 2021 12:17

zdroj: https://translationalneurodegeneration.biomedcentral.com/articles/10.1186/2047-9158-3-16 (primární) a (reference) https://globalpossibilities.org/obama-grants-immunity-to-cdc-whistleblower-on-measles-vaccine-link-to-autism/

Autor: Brian S. Hooker

zveřejněno: 27. srpen 2014

překlad: Google Translator

díl 2.

 

Díl 1

Studie: Načasování očkování proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám a autismus mezi mladými afroamerickými chlapci: opětovná analýza dat CDC (díl 1.) 

Diskuse

Výsledky ukazují silný vztah mezi dětským věkem při podání první MMR a výskytem autismu výhradně u afroamerických chlapců, což by mohlo naznačovat roli vakcíny v etiologii autismu v rámci této skupiny populace. Tato konkrétní analýza nebyla v původních Destefano et al. [ 14] (CDC) studie. Ačkoli předchozí studie uvažovala o načasování MMR a Afroameričanů obecně, nebyl pozorován žádný statisticky významný účinek. To je v kontrastu s naším výsledkem pro Afroameričany obecně, protože studie CDC omezila celkovou afroamerickou kohortu tak, aby zahrnovala pouze ty jedince, kteří měli platný rodný list státu Georgia, což snížilo statistickou sílu jejich analýzy. Ačkoli byl statistický významný vztah mezi prvním věkem MMR a výskytem autismu pozorován v obecné populaci (všech ras) v dřívějším Destefano et al. [14] studie, spoluautoři interpretovali tento výsledek jako artefakt „chování při hledání zdravotní péče“ a citovali, že autistické děti dostanou své vakcíny dříve, aby se mohly přihlásit do programů včasné intervence ve státě Georgia. Je však vysoce nepravděpodobné, že by se tento typ chování vyskytoval výhradně u afroamerických mužů, a proto je třeba prozkoumat alternativní hypotézy, včetně možnosti, že vakcína MMR může být u afroamerických mužů kauzálně spojena s autismem.

Je třeba poznamenat, že nedávná publikace ukázala, že prevalence autismu u afroameričanů je téměř o 25% vyšší než u bílých [15]. Tato hodnota byla získána, když byla data CDC vhodně analyzována na základě socioekonomického stavu. Důvodem mohou být problémy týkající se stavu vitaminu D u afroameričanů, protože se odhaduje, že dostatek vitaminu D mezi bílými se pohybuje mezi 30–60%, ale mezi afroameričany je pouze 5–10% [16]. Patrick a kol. [17] nedávno navrhli mechanismus vazby mezi stavem vitaminu D a autismem prostřednictvím selektivní produkce serotoninu v mozku. Narušení serotonergního systému je velmi konzistentní pozorování u autismu [18] jako serotonin podporuje prosociální chování a správné hodnocení emocionálních sociálních podnětů [19].

Vitamín D má řadu dalších fyziologických funkcí in vivo. Receptor vitaminu D byl nalezen v mnoha různých tkáních, včetně tenkého střeva, tlustého střeva, osteoblastů, aktivovaných T a B lymfocytů, buněk ostrůvků a většiny orgánů v těle [20]. Vitamín D se také podílí na mnoha důležitých fyziologických procesech, včetně modulace aktivovaných funkcí T a B lymfocytů [21, 22] a prevenci zánětlivého onemocnění střev [23]. Nižší stav vitaminu D Afroamerické ženy jsou náchylnější k lupusu [24]. Titry protilátek proti viru Epstein-Barr jsou také výrazně vyšší u afroamerické mládeže ve srovnání s bílou mládeží [25], což může být důsledek nedostatku vitaminu D. Také protivenství v dětství, které by mohlo být častější u afroamerických chlapců, může mít trvalé imunitní důsledky [26].

Gallagher a kol. [27] již dříve informovali o vakcíně proti hepatitidě B a autismu u novorozenců, konkrétně v období 1997 až 2002, kdy tato řada vakcín stále obsahovala thimerosal. Pokud jde o jiné než bílé, v abstraktu konkrétně uvedli: „Ne-bílí chlapci nesli větší riziko“ obdržení diagnózy autismu, pokud dostali Hep B jako novorozenci. Data uvedená v tomto článku ukazují statisticky významný poměr rizika 5,53 (p = 0,019) u černých chlapců na rozdíl od bílých chlapců, kteří měli riziko 1,87 (p = 0,171), což nebylo statisticky významné, když se podíváme na autismus u těchto chlapců kojenců, kteří dostali první vakcínu proti hepatitidě B během prvního měsíce života.

Silnou stránkou současné studie je, že data MADDSP byla shromážděna nezávisle na designu použitém v analýze. Tyto údaje byly shromážděny jako součást diagnóz, které jednotlivci obdrželi v rámci své účasti ve speciálním vzdělávacím programu, a poskytovatelé zdravotní péče tedy v žádném případě nepřemýšleli o potenciálním spojení mezi expozicemi očkovacím látkám a potenciálními zdravotními výsledky. Současná studie také kontrolovala možnou souvislost mezi jedinci s nízkou porodní hmotností a autismem, jako v konečné analýze afroamerické kohorty, všechny děti s porodní hmotností nižší než 2500 gramů byly z kohorty vyřazeny. Přestože se ukázalo, že nízká porodní hmotnost (LBW) je spojena se zvýšeným rizikem autismu [28], ve studované populaci neexistovaly dostatečné informace k posouzení účinku LBW na incidenci autismu nebo jakoukoli interakci mezi načasováním LBW a MMR.

Slabé stránky současné studie zahrnují věkové skupiny vybrané pro případy autismu a kontroly v původním souboru dat. Průměrný věk pro získání diagnózy autismu byl hlášen (pomocí CDC's Vaccine Safety Datalink) mezi 3,7 [29] a 4,2 let [30]]. Datový soubor CDC však zahrnoval kontroly již ve věku 3 let, které mohly být „příliš mladé“ na diagnózu autismu. V souladu s tím existuje více než 50% pravděpodobnost, že některé z kontrol mohly později obdržet autistické diagnózy, čímž se analýza posouvá k nulové hypotéze („bez účinku“). Když však byla analýza doplněna pomocí kontrol, které byly šest let nebo starší, byly získány velmi podobné výsledky (data nejsou uvedena). CDC také nezveřejnila informace o načasování jiných dětských vakcín, a proto nebylo možné tento faktor v současné analýze kontrolovat. V současné analýze navíc nebyly hodnoceny socioekonomické faktory. Jakékoli rozdíly v „chování při hledání zdravotní péče“ mezi jednotlivci očkovanými včas a proti opožděně tedy nebylo možné posoudit.

Závěry

Tato studie poskytuje nový důkaz statisticky významného vztahu mezi načasováním první MMR vakcíny a výskytem autismu u afroamerických mužů. Pomocí přímočaré Pearsonovy chí-kvadrát analýzy kohorty použité v Destefano et al. [14] (CDC) studie, načasování první MMR vakcíny před a po 24 měsících věku a 36 měsíců věku ukázalo relativní rizika pro autistické diagnózy 1,73, respektive 3,36. Měly by být dokončeny budoucí studie, které by dále vyhodnotily vztah prvního načasování MMR a onemocnění neurového vývoje, včetně autismu, zejména u populací s nedostatkem služeb.

Rutinní očkování dětí je považováno za důležitý nástroj veřejného zdraví při snižování chorobnosti a úmrtnosti spojené s infekčními chorobami. Je však třeba vzít v úvahu současný plán očkování v USA pro genetické subpopulace, které mohou být spojeny s nežádoucími účinky očkování. K lepšímu pochopení vztahu mezi expozicí MMR a autismem u afroamerických mužů je nutný další výzkum.

Zkratky

CDC:  Centra pro kontrolu a prevenci nemocí

CI:  Interval spolehlivosti

Hep B:  Vakcína proti hepatitidě B.

MADDSP:  Program dohledu nad vývojovými vadami metropolitní Atlanty

MMR:  vakcína proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám

RR:  Relativní risk.

Reference

  1. 1.

Geier DA, Kern JK, Geier MR: Srovnání kontrolního seznamu pro hodnocení léčby autismu (ATEC) a škály hodnocení dětského autismu (CARS) pro kvantitativní hodnocení autismu. J Ment Health Res Intellect Disabil 2013, 6: 255-267. 10.1080/19315864.2012.681340

PubMed Central  Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 2.

Boyle CA, Boulet S, Schieve LA, Cohen RA, Blumberg SJ, Yeargin-Allsopp M, Visser S, Kogan MD: Trendy v prevalenci vývojových postižení u amerických dětí, 1997–2008. Pediatrics 2011, 127: 1034-1042. 10,1542/peds.2010-2989

Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 3.

Sledování sítě monitorování vývojových postižení Rok Principal I: Prevalence poruchy autistického spektra u dětí ve věku 8 let - síť pro sledování autismu a vývojových postižení, 11 pracovišť, Spojené státy, 2010. Morb Mortal Wkly Rep Surveill Summ 2014, 63 Suppl 2: 1-21 .

Google Scholar

  1. 4.

Geier DA, Kern JK, Geier MR: Prospektivní průřezové kohortní hodnocení zdravotních, fyzických a behaviorálních problémů při poruchách autistického spektra. Maedica 2012, 7: 193-200.

PubMed Central  PubMed  Google Scholar

  1. 5.

Kern JK, Geier DA, Sykes LK, Geier MR: Důkaz neurodegenerace při poruše autistického spektra. Transl Neurodegeneration 2013, 2: 17. 10.1186/2047-9158-2-17

Článek  Google Scholar

  1. 6.

Davidovitch M, Glick L, Holtzman G, Tirosh E, Safir MP: Vývojová regrese v autismu: mateřské vnímání. J Autism Dev Disord 2000, 30: 113-119. 10.1023/A: 1005403421141

CAS  Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 7.

Wakefield AJ, Montgomery SM: Autismus, virová infekce a očkování proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám. Isr Med Assoc J 1999, 1: 183-187.

CAS  PubMed  Google Scholar

  1. 8.

Geier DA, Geier MR: Srovnávací hodnocení účinků imunizace MMR a dávek rtuti z dětských vakcín obsahujících thimerosal na populační prevalenci autismu. Med Sci Monit 2004, 10: PI33-39.

CAS  PubMed  Google Scholar

  1. 9.

Geier DA, Geier MR: Bezpečnost očkování dětí MMR. Int Pediatr 2003, 18: 108-113.

Google Scholar

  1. 10.

Madsen KM, Hviid A, Vestergaard M, Schendel D, Wohlfahrt J, Thorsen P, Olsen J, Melbye M: Populační studie očkování a autismu proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám. N Engl J Med 2002, 347: 1477-1482. 10.1056/NEJMoa021134

Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 11.

Uno Y, Uchiyama T, Kurosawa M, Aleksic B, Ozaki N: Kombinované vakcíny proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám a celkový počet vakcín nesouvisejí s vývojem poruchy autistického spektra: první studie případu a kontroly v Asii. Vaccine 2012, 30: 4292-4298. 10.1016/j.vakcine.2012.01.093

Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 12.

Mrozek-Budzyn D, Kieltyka A, Majewska R: Nedostatek asociace mezi očkováním proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám a autismu u dětí: případová kontrolní studie. Pediatr Infect Dis J 2010, 29: 397-400. 10.1097/INF.0b013e3181c40a8a

Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 13.

Fombonne E, Zakarian R, Bennett A, Meng L, McLean-Heywood D: Pervazivní vývojové poruchy v Montrealu, Quebec, Kanada: prevalence a souvislosti s imunizacemi. Pediatrics 2006, 118: e139-150. 10,1542/peds.2005-2993

Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 14.

DeStefano F, Bhasin TK, Thompson WW, Yeargin-Allsopp M, Boyle C: Věk při prvním očkování proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám u dětí s autismem a školních kontrolních subjektů: populační studie v metropolitní Atlantě. Pediatrics 2004, 113: 259-266. 10,1542/peds.113.2.259

Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 15.

Durkin MS, Maenner MJ, Meaney FJ, Levy SE, DiGuiseppi C, Nicholas JS, Kirby RS, Pinto-Martin JA, Schieve LA: Socioekonomická nerovnost v prevalenci poruchy autistického spektra: důkaz z americké průřezové studie. PLoS One 2010, 5: e11551. 10.1371/journal.pone.0011551

PubMed Central  Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 16.

Ginde AA, Liu MC, Camargo CA Jr: Demografické rozdíly a trendy nedostatečnosti vitaminu D v populaci USA, 1988–2004. Arch Intern Med 2009, 169: 626-632. 10.1001/archinternmed.2008.604

PubMed Central  CAS  Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 17.

Patrick RP, Ames BN: Hormon vitaminu D reguluje syntézu serotoninu. Část 1: Relevance pro autismus. Časopis FASEB: oficiální publikace Federace amerických společností pro experimentální biologii 2014, 28: 2398-2413. 10.1096/fj.13-246546

CAS  Článek  Google Scholar

  1. 18.

Zafeiriou DI, Ververi A, Vargiami E: Serotonergní systém: jeho role v patogenezi a rané vývojové léčbě autismu. Curr Neuropharmacol 2009, 7: 150-157. 10.2174/157015909788848848

PubMed Central  CAS  Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 19.

Crockett MJ: Neurochemie férovosti: vyjasnění vazby mezi serotoninem a prosociálním chováním. Ann NY Acad Sci 2009, 1167: 76-86. 10.1111/j.1749-6632.2009.04506.x

CAS  Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 20.

Holick MF: Sluneční světlo a vitamín D pro zdraví kostí a prevenci autoimunitních onemocnění, rakoviny a kardiovaskulárních chorob. Am J Clin Nutr 2004, 80: 1678S-1688S.

CAS  PubMed  Google Scholar

  1. 21.

Tsoukas CD, Provvedini DM, Manolagas SC: 1,25-dihydroxyvitamin D3: nový imunoregulační hormon. Science 1984, 224: 1438-1440. 10,1126/věda.6427926

CAS  Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 22.

Bhalla AK, Amento EP, Clemens TL, Holick MF, Krane SM: Specifické receptory s vysokou afinitou pro 1,25-dihydroxyvitamin D3 v mononukleárních buňkách lidské periferní krve: přítomnost v monocytech a indukce v T lymfocytech po aktivaci. J Clin Endocrinol Metab 1983, 57: 1308-1310. 10,1210/jcem-57-6-1308

CAS  Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 23.

Cantorna MT, Munsick C, Bemiss C, Mahon BD: 1,25-dihydroxycholekalciferol předchází a zlepšuje příznaky experimentálních myších zánětlivých onemocnění střev. J Nutr 2000, 130: 2648-2652.

CAS  PubMed  Google Scholar

  1. 24.

Hoffecker BM, Raffield LM, Kamen DL, Nowling TK: Systemický lupus erythematosus a nedostatek vitaminu D jsou u afroameričanů spojeny s kratší délkou telomer: případová kontrolní studie. PLoS One 2013, 8: e63725. 10.1371/journal.pone.0063725

PubMed Central  CAS  Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 25.

Ford JL, Stowe RP: Rasově-etnické rozdíly v titrech protilátek proti viru Epstein-Barrové u amerických dětí a dospívajících. Ann Epidemiol 2013, 23: 275-280.

Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 26.

Fagundes CP, Glaser R, Hwang BS, Malarkey WB, Kiecolt-Glaser JK: Depresivní symptomy zvyšují stresem indukované zánětlivé reakce. Brain Behav Immun 2013, 31: 172-176.

PubMed Central  CAS  Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 27.

Gallagher CM, Goodman MS: Očkování novorozenců a diagnostika autismu proti hepatitidě B, NHIS 1997–2002. J Toxic Environ Health A 2010, 73: 1665-1677. 10.1080/15287394.2010.519317

CAS  Článek  Google Scholar

  1. 28.

Singh GK, Kenney MK, Ghandour RM, Kogan MD, Lu MC: Výsledky duševního zdraví u dětí a dospívajících v USA narozených předčasně nebo s nízkou porodní váhou. Depression Res Treat 2013, 2013: 570743.

Google Scholar

  1. 29.

Verstraeten T, Davis RL, DeStefano F, Lieu TA, Rhodes PH, Black SB, Shinefield H, Chen RT: Vaccine Safety Datalink T: Bezpečnost vakcín obsahujících thimerosal: dvoufázová studie počítačových databází organizací údržby zdraví. Pediatrics 2003, 112: 1039-1048.

Článek  PubMed  Google Scholar

  1. 30.

Geier DA, Hooker BS, Kern JK, King PG, Sykes LK, Geier MR: Dvoufázová studie hodnotící vztah mezi podáním vakcíny obsahující Thimerosal a rizikem diagnostiky poruchy autistického spektra ve Spojených státech. Transl Neurodegeneration 2013, 2: 25. 10,1186/2047-9158-2-25

Článek  Google Scholar

Stáhněte si reference 

Poděkování

Financování tohoto výzkumu bylo zajištěno z grantu společnosti Focus Autism, Inc. Data pro případové a kontrolní děti poskytla Centra pro kontrolu a prevenci nemocí v neidentifikované podobě.

Informace o autorovi

Přidružení

Univerzita Simpson, Redding, CA, USA

Brian S Hooker

Odpovídající autor

Korespondence Brianovi S. Hookerovi .

Dodatečné informace

Konkurenční zájmy

Dr. Hooker se podílel na soudních sporech týkajících se očkování/biologie.

Příspěvky autorů

BH byl hlavní autor rukopisů a počítačový programátor.

Poznámky k odvolání tohoto článku lze nalézt online na adrese http://dx.doi.org/10.1186/2047-9158-3-22 .

Erratum k tomuto článku je dostupné na http://dx.doi.org/10.1186/2047-9158-3-22 .

Práva a oprávnění

Tento článek je publikován pod licencí společnosti BioMed Central Ltd. Toto je článek s otevřeným přístupem distribuovaný podle licenčních podmínek Creative Commons Attribution License ( http://creativecommons.org/licenses/by/4.0 ), která umožňuje neomezené používání, distribuci, a reprodukce v jakémkoli médiu za předpokladu, že je původní dílo řádně připsáno. Pokud není uvedeno jinak, na údaje zpřístupněné v tomto článku se vztahuje výjimka z vyhrazení veřejné domény Creative Commons ( http://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/ ).

Dotisky a oprávnění

Autor

Hooker, BS očkování proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám a autismus mezi mladými afroamerickými chlapci: opětovná analýza dat CDC. Transl Neurodegener 3, 16 (2014). https://doi.org/10.1186/2047-9158-3-16

Zobrazeno 255×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz