Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Vitamín K2, D a warfarin

18. 7. 2021 11:35
Rubrika: Zdraví | Štítky: vitamín K2 , zdraví , vitamín D , vápník

Někdo se mě ptal jestli se smí vitamín K2 brát zároveň s warfarinem. Nejsem doktor, ale odpověď je v níže uvedeném videu v čase ~9:48.

Vitamín K2 je bezpečný a níže uvedený doktor uvádí, že bere 90 mikrogramů a že je to bezpečné množství. Ale vitamín K2 může interferovat s koagulační terapií, pokud použijete více než 50 mikrogramů tohoto vitamínu. Takže pokud berete léky na ředění krve, tak si musíte ještě rozmyslet (či být opatrný) zda K2 budete brát. Také je třeba informovat svého lékaře o tom, že ho berete. Podle jiného lékaře Mobeen Syeda je pro vitamín K2 MK-7 dostačující dávka 60 mikrogramů, ale pokud berete vyšší dávky vitamínu D (což může být více než 1000 nebo více než 1200 IU D3), tak je dobré brát K2 MK-7 100 mikrogramů. Počítejte však také s účinky slunečného záření pokud nepoužíváte opalovací krém, takže v létě i když berete menší dávky vitamínu D, tak stále je dobré ten K2 brát.

K2 reguluje co se děje s vápníkem v krvi, aby se neusazoval v měkkých tkáních, v cévách, tepnách a ledvinách, kde by mohl napáchat ledvinové kameny... Každopádně, moje lékařka mě uklidnila, že i když si nechám udělat test v laboratoři (na cokoliv) tak těch hraničnícho hodnot se nemusím bát, pokud jsou v normě. Přitom ji ani nezneklidnili červené hodnoty, které byly mírně mimo rozsah. 

Já beru K2-MK7 100 mcg+400 IU D3 v jednom balení za 124 Kč (objednáno z internetového obchodu pro kulturisty). Cena výhodná, protože v lékarně za doplněk vitamínu K2 60 mcg bych dal asi 220 Kč.

Zobrazeno 261×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz