Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Překlad z fr. - hledá se překladatel - dr. Astrid Stuckelberger dr. Manuel Schibler o PCR testech

20. 7. 2021 11:36
Rubrika: Zdraví

Pokus o přepis a překlad (rozpracováno).

https://www.astridstuckelberger.com/

 

Test efektivity; PCR - 26. říjen 2020
 

 

 

Francouzský automatický přepis z youtube, částečně opravený, ale potřebuji sehnat někoho kdo by udělal opravu. Přepis ve fr. zde: Přepis ve francouzštině - určené pro překlad - S dr. Astrid Stuckelberger dr. Manuel Schibler o PCR testech 

 

[Hudba] na prvním CQFD.

Děkuji vám za vaši věrnost prvnímu kanálu, který jste si vybrali toto pondělní ráno, třináct tě s radostí poznáváme, že žijeme v CQFD, abychom se zajímali o testy PCR používané k diagnostice COVID19 (???).

 

Ano, a pokud to uděláme, sleduje to zejména zásah ženevské osobnosti do určitých médií. Také v CQFD jde o doktorku Astrid Stuckelbergerovou o Vánocích (???), že testy PCR by byly příliš citlivé a udělaly by z mnoha pacientů pozitivní lidi, když by se v nich virus stěží vyskytoval, a proto by nemuseli být nutně nakažliví. Ve výsledku by bylo příliš mnoho lidí umístěno do karantény. Otázka, jak tyto testy PCR fungují, jak se vyvinuly během pandemie, a zejména to, co to znamená, je skutečně vytváření falešných pozitivit pro rozhovor o třech otázkách, které budeme podrobně rozvíjet, a zejména o dvou hostech. 

 

A mezi nimi Astrid Stuckelberger ahoj ...

Jste lékařem v oblasti mezinárodního veřejného zdraví, takže vám s ohledem na tyto testy rozumíme a pokusíme se vám určitým způsobem odpovědět, máme také Manuela Schiblera: Dobrý den, 

 

Dobrý den.

Pracujete ve virologické laboratoři ženevských univerzitních nemocnic, v HUG, jste lékař a virolog, zajišťujete správné používání testů PCR, zejména v HUG.

Jak to tady funguje, je přesně test PCR.

Takže PCR je zkratkou, je to anglická zkratka, což znamená "řetězová polymerační reakce"; jen pro informaci. A je to docela chytrá technika, která byla vyvinuta v 80-tých letech a kterou používáme v klinické virologii od 90. let, což umožňuje amplifikovat přesně definovanou oblast sekvence, kterou proto hledáme ve výskytu virové sekvence. Dobře, takže to zesilujeme, jakmile trochu zvýšíme přítomnost viru, tady je to jako v kopírce, víte, že to není jedna kopie najednou, to znamená, že v každém cyklu se množství virového genomu zdvojnásobí. Máme tedy exponenciální růst, to znamená velmi rychlý a velmi důležitý, a tento produkt zesílení lze poté detekovat.

 

(Mluví moderátorka)

Manuali Schiblere, takže přesně pro čas, kdy je rybář (lovec nebo hříšník) platný, musíte znát genom, proto je genetický materiál viru, o kterém víme, virus izolován a sekvenizován, je to tak? 

 

(Mluví Manuel Schibler)

Takže víme, že to bylo provedeno okamžitě. Jakmile byla epidemie rozpoznána ze vzorků plic od prvních pacientů (z Wuchanu (? p.p)), které dorazily poměrně rychle, měli jsme kompletní genom, tyto první virové kmeny izolované. Z těchto prvních izolovaných virových kmenů a právě na tomto základě byly vyvinuty první PCR testy. 

 

(Mluví moderátorka)

Tak to udělali fotokopie. Astrid Stuckelbergerová říkáte, že virus odpovědný za COVID-19 od začátku pandemie hodně mutoval? Proč to říkáš?

 

(Mluví Dr Astrid Stuckelberger)

Takže si kladu spoustu otázek, protože nejprve provedu výzkum a výzkum mě přivede k tomu, abych věděla, jak můžeme ověřit, zda existuje přítomnost viru granátového srdce (???) nebo ne, a co si všimnu, je, že ve skutečnosti opravdu nevíme, co používáme a že to bylo speciální, absolutně nejsou určeny k diagnostice infekce, které se dělají k provádění genomického výzkumu sekvencí, takže kdekoli jdeme, pokusíme se najít validaci tohoto testu, abychom řekli, že získáme přítomnost COVID, nejprve si všimnu, že s tím zcela nesouhlasím, že virus nebyl izolován v jeho úplné podobě, až dosud vědecky a poté mezinárodně schválen, tento virus nebyl nikdy izolován. Ve zprávě CDC bylo dokonce řečeno, že je stále něco autentického - strana 38 ze dne 13. července, že tento koronavirus - vůbec neznamená přítomnost infekčního viru, ať už je to COVID nebo jakýkoli jiný, a není to původcem klinického tome (???), kterému nemůžete věřit. Test spočívá v tom, že výkonnost tohoto testu nebyla stanovena pro monitorování léčby infekčních rizik.

 

(Mluví moderátorka)

Manuel Schibler virus, který byl izolován, kde jsme ho viděli, tento virus?

 

(Manuel Schibler)

Ano, samozřejmě, že to bylo izolováno mnohokrát, a to i v naší laboratoři, kde jsme a víme, která buněčná linie ji kultivovala. Je to něco virologického, protože děláme pro mnoho virů a nic zvláštního co by stálo za to zmiňovat. Znovu byl několikrát izolován spolupracovníky. Nejsem si jistý ..  

 

Odpovědět ... 

Tento virus je virus DNA (fr. ADN = DNA pp), jedná se o virus RNA. Takže když uděláme sekvenci, kde byl fragment sekvence poprvé viděn v análech, jsou mnohem nestabilnější a jednoduše nám dojde podvodná sekvence (myslí "podvržená" - uměle dosazená sekvence? p.p.), který vytvořil a který píše v logis ne (???), ale to není vůbec stejné je to mnohem komplikovanější a ve Francii a na klinikách existují laboratoře, které skutečně dělají to, co nazývají sekvenováním genomu - což není genom DNA, ale RNA - a proto můžete v tomto genomu vidět sekvence, které padají, které se mění, které mutují - a je to mutace, kterou vám mohu říci, že se jedná o studii, která byla provedena v nejlepší genetice na světě, což je země z Islandu 1, protože mají dokonce studii, která probíhá již dlouhou dobu na genomickém poolu populace - která před třemi měsíci (srpen 2020?) detekovala 290 mutací v tomto genomu, v této RNA.

 

(mluví moderátorka :)

Takže zkusím.. Manueli Schiblere ... Tento virus mutuje... Jak to víme, jak se nám ho vůbec podaří identifikovat?

 

(Mluví Manuel Schibler)

Takže to je naprosto správné, protože virus ca RNA, tento sob (???) má tendenci hodně mutovat, to je případ koronaviru, tohoto nového koronaviru, i když nemutuje tolik jako jiné viry, které „dobře známe jako virus chřipky nebo HIV ale nakonec je to přesné a mutující a my jsme povinni pravidelně sekvenovat a odebírat genomy tohoto viru pacientům, abychom zajistili, že naše testy PCR, které jsou přesně založeny na tomto genomu, stále fungují. Jedná se o nepřetržitou práci prováděnou nejen v naší metodě („ale“, pp) ve všech zemích schopných provádět tento typ genomického sledování viru.

 

(mluví moderátorka)

Takže po celou dobu víme, z čeho je RNA tohoto viru tvořena ... Aster Stuckelberger, nastolujete další otázku ohledně agresivity viru cirkulujícího dnes ... ve srovnání s tou, která byla identifikována v populaci v lednu, proč si kladete tuto otázku?

 

(mluví Aster Stuckelberger)

Kvůli cestovnímu ruchu (agitation? p.p) a skutečnosti, že virus cirkuluje stejně jako všechny viry chřipky, je také tento virus; znovu se skládá; během cesty se to znovu skládá a to bylo měřeno například v Marseille, kde jsou lodě, které přicházejí s novou mutací, nebo nové složení, s 23 lidmi, kteří například mají odlišné příznaky, které se liší, od existujících symptomů a pak nyní jeho pool (?) sekvenujeme čím dál méně na tomto testu PCR, který produkuje mnoho falešných pozitiv. Takže na klinické úrovni ... Ano, samozřejmě ... Existují věci, které se tam dějí, je virus a na jedné straně ten, který v dubnu existoval, se vůbec nezměnil; Takže nyní problém spočívá v tom, že u některých kmenů se snížil, u jiných dobře, se znovu předělal z viru chřipky a dalších těles nebyla ruská (???), máme V každém případě máme 4. Cirkulace ronaldo coct není nová, ale existuje několik cirkulujících, takže když provedeme sekvenování, bylo by dobré být transparentní, abyste viděli, na co se přesně díváme, ale nespoléhat se na PCR, který ve skutečnosti testuje pozitivní věci, které nejsou virovým granátem (?) vůbec a jsou dokonce neaktivní. Nepodařilo se nám zajistit materiál, který by provedl poněkud aktivní a neaktivní akci materiálu pomocí PCR. Bylo to velmi dobře dokumentováno pro největší jazyky a virology. 

, je to ronaldoův kaktus (???) není nový, ale existuje několik cirkulující, takže když provedeme sekvenování, bylo by dobré být transparentní, abychom viděli, na co přesně se díváme, ale nespoléhat se na PCR, který ve skutečnosti testuje pozitivní věci, které vůbec nejsou virovým granátem (?) a které jsou dokonce neaktivní, mít materiál udělat akci malý materiál aktivní a neaktivní s PCR to bylo opravdu velmi dobře zdokumentováno pro ty větší jazyk a virology (??? hrozný překlad.).

 

(Mluví moderátor)

Manueli Schiblere, které testy, které jsou podle vaší rady příliš nepřesné, je tedy virus, který dnes cirkuluje, protože se hodně mění a je ve skutečnosti méně agresivní? 

 

(mluví Manuel Schibler)

Ne, to nevíme. Je to opět možnost. Souhlasím s tím co řekla madam Stücklbergerová. Je to tím, že jde o virus, který mutuje, a je to něco zcela přirozeného pro virus a nejen pro tento koronavirus, ale pro všechny viry, o kterých víme, že se přizpůsobují, a proto není nemožné, že virus zmutuje, například že se přenese efektivněji, že člověk bude méně nemocný. Je to docela možné, ale v současné době to nemůžeme potvrdit. Právě to, co se jeví jako důležité pro objasnění těchto příběhů příliš citlivých a falešně pozitivních výsledků, musíte jen vědět, co znamená pozitivní test PCR. To neznamená nic jiného než ano - cílová sekvence byla zesílena a detekována; a dokonce můžeme v každém případě vědět, že semikvantitativním způsobem máme představu o počátečním množství genomu, tohoto viru, který byl přítomen ve vzorku, který jsme testovali. A je pravda, že se stává, že detekujeme genom v malém množství a v tu chvíli je na lékařích, aby tento výsledek interpretovali. A je pravda, že tento kus virového genomu dokážeme detekovat u někoho, kdo se již uzdravil a již není nemocný a kdo již není nakažlivý. Není to však falešně pozitivní test, sérový test (???) detekuje tento malý kousek virového genomu, je pravda, že to neznamená, že stále existuje infekční virus.

 

(mluví Moderátorka).

To znamená, že osoba byla ve styku s virem ve specifickém čase. 

 

(mluví Manuel Schibler)

A je to - Takže ostatní a pozorujeme jeden na začátku příznaků virové nálože, mluvíme o milionech nebo dokonce miliardách vaší detekované kopie, tedy několik dní nebo dokonce několik týdnů po infekci a detekujeme pouze stopy tohoto virového genomu.

 

(mluví moderátor)

A v těchto případech doktoři dokážou osobě říci, že je to v pořádku, pak nejste vůbec nakažliví, takže žijete normálně a nemusíte zůstat v karanténě.

 

(mluví Manuel Schibler)

Absolutně. 

 

(mluví moderátorka)

Protože ... další otázkou, která vyvstává, je často počet cyklů v PCR bez velkého počtu opakování těchto slavných fotokopií, které zesilují genetický materiál viru; z výtěru z nosu obecně; takže to může být 25 cyklů, 40 cyklů, někdy 45 cyklů ... ... 

 

(mluví Manuel Schibler)

(Ne ...)

Takže ne 25. U velké většiny PCR jdeme až na 46 cyklů zesílení a sleduje se v které chvíli, čili od kolikátého cyklu, je dosažen prah pozitivity ... Je to trochu složité to vysvětlit v několika minutách, ale sleduje se v kolikátém cyklu se test stane pozitivním. A čím nižší je tento počet prahových hodnot, tím vyšší bylo původní, čili iniciální virální dávka a naopak(vise versa). To znamená, že pokud máme pozitivní výsledek z 36. cyklu, znamená to, že množství bylo nízké. 

 

(mluví moderátorka)

Astrid Stuckelbergerová, myslíte si, že právě tento počet cyklů, který představuje problém, je v každém případě jedním z problémů?

 

(Astrid Stuckelberger)

Protože existují problémy i se strojem, který nebyl nikdy mezinárodně schválen k diagnostice infekce, ale přesně tam jsem měla problém s výzkumem, protože ... 

 

(přerušení s omluvou :) ... Střih! Protože se jedná o jeden z nejspolehlivějších testů, které používáme u infekčních nemocí, takže se samozřejmě jedná o test používaný několik desítek let na hudbu infekcí. 

 

(moderátorka)

Takže vynálezce, pan Kary Mullis, opakoval, že tento test nemůže být pro diagnostické účely, nemůže diagnostikovat nemoci, takže vás odkazuji na vynálezce a na toho, kdo popisuje stroj, který vynalezl.

 

(mluví Manuel Schibler)

Myslím, že došlo k nedorozumění. To znamená, že pozitivní test opět neznamená infekci organismu. Je starý 13 let. Znamená to, že jsme detekovali jeho genom, takže to vyžaduje interpretaci (lékařem, p.p.).

 

(Mluví Aster. S.)

Přesný. On a je tam - přesně tam jsem velmi rád, že to tak popisujete, protože je to přesně to, že když zesilujeme, je to jako lupa, chválíme to otevřením ještě více, jak to děláme, protože s vaším telefonem se zvětšíte a větší a od doby, kdy nám je 25, víme, že máme, že jsme skutečně zachytili patologické prakticky viry, když pokračujeme ve zvětšování až na 40, nebylo řečeno, že všichni vědci, jejichž profesor Beda Stadler (?) v největším mezinárodním imunologovi kdo řídil imunologický ústav na půl žerdi, že tato vrstva již není platná, protože je detekována a vy jste si řekli sami; pokud budeme pokračovat v tvorbě cílů, dokud nenajdeme virus, pár fragmentů, nejsou to ani fragmenty viru, které nejsou ani neaktivní od 40, víme, že najdeme mnohem aktivnějšího děkana ac V tom přesně spočívá problém, protože; od 30 let testujeme ... ( přerušení: rychle do konce, protože jsme tento program zahájili dobře) 

v pozitivním testu lidé, kteří nejsou ani nakažliví, ani nakažliví a přijímáme politická rozhodnutí, omezujeme každého na základě testů na 40 zesílení (Moderátor skáče do řeči a oslovuje Manuela S.: "Manuel Schibler") laboratoře (MS: jedna odpověď ) ansa (MS: za 10 sekund) (nesrozumitelný mix dvou hlasů). 

 

(Mluví Manuel Schibler)

Ne, v tomto bodě souhlasíme, řekli jsme to již několikrát během této rozpravy; proto čím vyšší je virová zátěž, tím více je pro aktivní infekci a čím nižší je zátěž, tím více zůstává stopa viru, ale tyto případy jsou také detekovány obecným směrem zdraví, jsou analyzovány a po ukončení jsou uzdraveny osoba, která není izolovaná.

 

Mluví moderátor - konec.

Tady to je, v každém případě vám mnohokrát děkuji za to, že jste dnes ráno naživo zmínil své klipy o této spolehlivosti. Budeme tam s vědomím, že bychom se neshodli na spolehlivosti testů PCR Manioli Blair virologické laboratoře HUG Stuckelberger doktor mezinárodního veřejného zdraví od 10:00 do 11:00 CQFD [Hudba]

Zobrazeno 585×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz