Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Odborníci předložili pět důkazů o tom, že SARS-CoV-2 vznikl v laboratoři

19. 7. 2021 12:20
Rubrika: Zdraví | Štítky: zdraví , COVID-19 , SARS-CoV-2 , mRNA

 

zdroj: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2021/07/17/expert-scientists-testify-on-virus-origin.aspx

author: Dr. Joseph Mercola ... mercola.com, translation by google

 

Odborní vědci svědčí o původu virů

 

Analýza Dr. Josepha Mercoly      Fakt zkontrolován ^

 

 

PŘÍBĚH PŘEHLEDU -

  1. Odborné svědectví dvou vědců přispívá k důkazům, které objasňují původ COVID-19, o kterém se domnívají, že unikl z laboratoře v čínském Wu-chanu v důsledku kontroverzního výzkumu zisků z funkce (GOF) (Gain of Function research, p.p.)
  2. Neexistují důkazy podporující teorii, že SARS-CoV-2 se vynořil z mokrého trhu v Číně a nebyl nalezen žádný hostitel na zvíře ani rozšířený přenos z člověka na člověka
  3. SARS-CoV-2 má na povrchu jedinečný spouštěč, který se nazývá místo štěpení furinem, a jedinečný kód v genech pro toto místo, který se nazývá dimer CGG-CGG; tyto markery neexistují v přírodních koronavirech, ale je známo, že byly použity ve výzkumu GOF
  4. SARS-CoV-2 byl předem připraven pro optimální přenos z člověka na člověka, což je další známka výzkumu GOF

Dva vědci byli předvoláni jako svědci na slyšení podvýboru pro dohled nad domem a reformy o krizi vybraných koronavirů (House Oversight and Reform Subcommittee on Select Coronavirus Crisis, angl. p.p.), které se konalo 29. června 2021. 1 Jejich svědectví přidává důkazy objasňující původ COVID-19, o kterém se domnívají, že uniklo z laboratoře v čínském Wuhanu v důsledku kontroverzního výzkumu zisků z funkce (GOF).

 

Mnozí uvedli, že nikdy nebudeme skutečně vědět, odkud pocházejí, bez toho, že by se Čína přiznala nebo by se ozval oznamovatel . Ale jako Richard Muller, emeritní profesor fyziky Kalifornské univerzitě v Berkeley během svého svědectví prohlásil: „Máme informátora, samotný virus.“ 2

 

Muller, který pracoval na vědeckých snahách, které získaly Nobelovu cenu, uvádí, že virus, který vycházel z Číny, s sebou přinesl genetické informace o svém původu.

 

„Podle mého názoru existuje pět přesvědčivých souborů vědeckých důkazů, které nám umožňují dosáhnout tohoto velmi silného závěru, že ano, šlo o únik v laboratoři,“ řekl Muller. Dr. Steven Quay, první vědec, který vydal svědectví, dospěl ke stejnému závěru, že COVID-19 má laboratorní původ, na základě „šesti nesporných faktů, které podporují tuto hypotézu“.

 

Následuje shrnutí důkazů, které podrobně zkoumají ve videu výše, v naději, že odhalením skutečného původu COVID-19 můžeme pomoci předcházet budoucím pandemím a souvisejícím ztrátám na životech.

 

"Mohli přijít z naší laboratoře?"

 

Quay je lékař a vědec s působivým pozadím, včetně stovek publikovaných článků, které byly citovány více než 10 000 krát. Quay je držitelem 87 patentů ve 22 různých oborech medicíny, vynalezl sedm léčivých přípravků schválených FDA - a věří, že SARS-CoV-2 pochází z čínské laboratoře.

 

Nedávno jsem udělal rozhovor s Dr. Quayem a brzy to zveřejníme. Ve svém výzkumném příspěvku o 140 stránkách, který je spíše knihou, však silně argumentuje, že neexistuje prakticky žádná šance, že virus SARS-CoV-2 pochází z přírody. Jak nepravděpodobné? Představte si všechny atomy ve vesmíru a pak si představte, že se pokusíte najít stejný atom dvakrát. To by bylo mnohem pravděpodobnější než virus pocházející z přírody.

 

Již 30. prosince 2019 se objevily náznaky. To byl den, kdy Shi Zhengli, Ph.D., ředitelce Centra pro vznikající infekční nemoci Wuhan Institute of Virology (WIV), známé také jako „netopýří žena“, řekl o novém koronaviru, který způsobil vypuknutí případ; penumonie blízké WIV.

„Mohli přijít z naší laboratoře?“ Shi, která studovala viry přenášené netopýry od roku 2004, včetně koronavirů podobných SARS, se divila. 3 Od té doby se stále hromadily důkazy o tom, že se COVID-19 (autor článku myslí SARS-CoV-2, p.p.) pravděpodobně vynořil z čínské laboratoře poté, co podstoupil nějaký druh manipulace na podporu infekčnosti a patologie u lidí, známý jako výzkum zisků z funkce (GOF) . Podle Quay: 4

 

„Za posledních 18 měsíců jsme se velmi mnoho dozvěděli o původu pandemie, ale jedna z mých frustrací je, že virologové a autoři vědy po celém světě zřejmě chtějí ignorovat to, co jsme se naučili, a nevyhnutelný závěr, který odhaluje.

 

Jakkoli je to nepohodlné, domnívám se, že důkazy přesvědčivě prokazují, že pandemie COVID nebyla přirozeným procesem, ale pocházela z laboratoře ve Wuhan v Číně a že má otisky genetické manipulace pro proces zvaný zisk funkčního výzkumu."

Quay: Šest nesporných skutečností naznačuje, že COVID unikl z laboratoře 

Quay uvedl, že šest nesporných skutečností podporuje hypotézu, že SARS-CoV-2 unikl z laboratoře. 5

 

1. COVID nezačal na trhu s mořskými plody - V počátcích vypuknutí Čína řekla světu, že pandemie COVID-19 začala na Hunan Seafood Market, mokrém trhu ve Wu-chanu, protože polovina původních případů byla spojena s tímto umístěním. To připomíná další ohniska koronaviru, včetně SARS-Cov-1 (SARS) a respiračního syndromu na Středním východě (MERS), které začaly na zvířecích trzích.

 

„Avšak po 18 měsících víme, že [COVID-19] nezačal na trhu ve Wu-chanu ze tří důvodů,“ řekl Quay. Za prvé, žádný z prvních pacientů s COVID z trhu Hunan nebyl infikován nejranější verzí viru, což znamená, že když přišli na trh, byli již infikováni.

„Čtyři pacienti s nejranější verzí viru měli jednu věc společnou,“ řekl Quay. „Žádný nebyl vystaven trhu.“ Zadruhé, žádný ze vzorků životního prostředí odebraných z trhu neobsahoval ani nejranější virus, což znamená, že také přišly na trh již infikované.

 

Kromě toho bylo testováno 457 zvířat z trhu Hunan a všechna byla negativní na COVID. Bylo také testováno dalších 616 zvířat od dodavatelů na trh Hunan a všechna byla negativní. Divoká zvířata z jižní Číny - 1 864 z nich, typ nalezený na trhu Hunan - byla také testována a byla shledána negativními na virus.

2. Virus nebyl nalezen u zvířecího hostitele - Vědci testovali 80 000 vzorků od 209 různých druhů, ale virus SARS-CoV-2 nebyl nalezen v jediném vzorku. „Pravděpodobnost této infekce získávané komunitou je asi 1 ku milionu,“ řekl Quay. „To je to, co byste očekávali od laboratorně získané infekce.“

3. Před 29. prosincem nebyly ve vzorcích krve zjištěny žádné případy COVID - pokud virus se přirozeně objevil z divokého zvířete, malý počet případů by pravděpodobně již byl v oběhu. Ale „po testování 9 952 uložených vzorků lidské krve z wuhanských nemocnic před 29. prosincem nebyl v žádném vzorku ani jeden případ COVID,“ řekl Quay.

 

Očekávalo se, že mezi 100 a 400 bude pozitivní. Pravděpodobnost této infekce získávané komunitou je také asi 1 ku milionu, ale to je to, co byste očekávali od infekce získané v laboratoři.“ 6

 

4. Žádné důkazy o vícenásobném přenosu ze zvířete na člověka - S předchozími ohnisky koronaviru, jako jsou SARS a MERS, bylo 50% až 90% časných případů jasně zpětně spojeno s různými infekcemi mezi zvířaty. U SARS-Cov-2 bylo geneticky vyšetřeno 249 časných případů COVID-19 a všechny byly přenosem z člověka na člověka .

 

Kvůli komunitně získané infekci Quay řekl: „To je pravděpodobnost, že hodíte minci 249-krát a budete mít pokaždé hlavu. To je však to, co byste očekávali při laboratorně získané infekci.“

 

5. SARS-CoV-2 má dva jedinečné faktory, které poukazují na GOF - SARS-CoV-2 má na povrchu jedinečný spouštěč, který se nazývá místo štěpení furinem, a jedinečný kód v genech pro toto místo, který se nazývá dimer CGG-CGG. „To jsou dvě nezávislé úrovně jedinečnosti,“ poznamenal Quay. Furin je gen kódující protein, který aktivuje určité proteiny odříznutím určitých sekcí.

 

Chcete-li získat vstup do vašich buněk, musí se virus nejprve vázat na receptor ACE2 nebo CD147 v buňce. Dále musí být proteinová podjednotka S2 spike proteolyticky štěpena (rozříznuta). Bez tohoto štěpení proteinem by se virus jednoduše připojil k receptoru a nedostal by se dále. „Furinové místo je důvodem, proč je virus tak přenosný a proč napadá srdce, mozek a cévy,“ vysvětlil Quay.7

 

Zatímco místa štěpení furinem existují u jiných virů, jako je Ebola, HIV, zika a žlutá zimnice, přirozeně se nenacházejí v koronavirech, což je jeden z důvodů, proč vědci nazývají místo štěpení furinem „kouřící pistolí“, které dokazuje, že SARS-CoV-2 byl vytvořen v laboratoři. Celá skupina koronavirů, do které SARS-CoV-2 patří, neobsahuje jediný příklad místa štěpení furinem nebo CGG-CGG kódu, řekl Quay.

 

Quayova Bayesianova analýza původu SARS-CoV-2 odhalila, že nalezení kodonového páru CGG-CGG ve furinovém místě SARS-CoV-2 je „vysoce nepravděpodobná událost“, a to lze použít k úpravě pravděpodobnosti, že SARS-CoV -2 je zoonotického původu pouze na 0,5%, zatímco pravděpodobnost laboratorního původu je 99,5%.8

 

Dále od roku 1992 - WIV a další laboratoře po celém světě opakovaně vkládaly furinová místa do virů jako součást experimentů GOF. „Je to jediná jistá metoda, která vždy funguje a vždy je činí infekčnějšími,“ řekl Quay. WIV byl také známý pro své široké použití kodonových párů CGG-CGG.

 

Quay ve své analýze napsal: Vědci z Virologického institutu ve Wuhanu poskytli vědecké komunitě technický bulletin o tom, jak připravit genetické vložky do koronavirů, a navrhli použít samotný nástroj, který by vložil tento kodon CGGCGG.9

 

6. SARS-CoV-2 optimalizovaný pro přenos z člověka - Quayův poslední bod zaměřený na to, že SARS-CoV-2 je předem připraven pro přenos z člověka na člověka. „Konkrétně,“ řekl, „byla část viru, která interaguje s lidskými buňkami, optimalizována na 99,5%. Když Sars-1 poprvé skočil na člověka, měl pouze 17% změn potřebných k vyvolání epidemie.“ Jak byl SARS-CoV-2 „učen“ tak účinně infikovat lidi v laboratoři?

 

Běžně používanou metodou GOF k optimalizaci SARS-CoV-2, vysvětlil Quay, by byl sériový průchod v laboratoři na humanizované myši k rozvoji pneumonie podobné člověku. Stručně řečeno, vědci infikují humanizovanou myš virem, počkejte týden a poté obnovte virus z nejchudší myši. Tento virus se poté použije k infikování více myší a postup se opakuje, dokud se neobjeví virus, který může zabít všechny myši.

 

Úkolem je na prvním místě vytvořit humanizované myši, aby zahájily proces, ale je známo, že část výzkumu GOF společnosti WIV zahrnovala použití humanizovaných myší pro experimenty k určení, které koronaviry mohou infikovat člověka, stejně jako výzkum výroby virů, které nedokážou infikovat lidi.10

 

Další zprávy také tvrdily, že WIV prováděla v roce 2019 výzkum infikování humanizovaných myší novými netopýry SARS koronaviry a před lety bylo vydáno video ukazující vědce WIV, kteří při práci se živými viry pracují s malým nebo žádným ochranným zařízením.11

 

A co víc, podle Quaye WIV uznal, že pracuje s humanizovanými myšmi, vyvinutými Ralphem Baricem , Ph.D., z University of North Carolina v Chapel Hill, na náklady amerických daňových poplatníků.12

 

Pět dalších známek, které ukazují na laboratorní původ

 

Muller do značné míry souhlasil s Quayovým svědectvím a přidal pět vlastních bodů, což dále upevňuje vysokou pravděpodobnost, že COVID-19 pochází z laboratoře.13

1. Absence prepandemických infekcí - Stejně jako Quay, i Muller shledal absenci prepandemických infekcí u více než 9 000 vzorků odebraných ve Wuhanu vysoce podezřelým. „Je to bezprecedentní,“ řekl. „Nestalo se to s MERS nebo SARS.“

2. Absence hostitelského zvířete - Muller předložil dopis Lancetu z února 2020,14 ve kterém skupina 27 vědců, včetně Petera Daszaka, který má úzké vazby na WIV, odsoudila „konspirační teorie naznačující, že COVID-19 nemá přirozený původ.“ (Muller zpochybnil objektivitu prohlášení těchto vědců z důvodu podjatosti, p.p.)

Pokud se podíváte na dopis The Lancet, řekl Muller, říkají, že můžete zavrhnout laboratorní původ, protože Čína identifikovala hostitelské zvíře a dokonce zašla tak daleko, že chválila Čínu za její otevřenost. „Tento dokument vyšlý v The Lancet, se nečte dobře, když se na něj podíváme o 16 měsíců později,“ řekl Muller s tím, že hostitelské zvíře nebylo nalezeno.

3. Bezprecedentní genetická čistota - Echoing Quay, Muller také uvedl, že jedinečná genetická stopa SARS-CoV-2 je na rozdíl od jiných koronavirů jako MERS a SARS, stejně jako u jiných typů přírodních virů. Ale řekl: „Je to přesně to, co byste očekávali, kdyby to prošlo výzkumem GOF.“

4. Spikeova mutace - Muller také zdůraznil jedinečné mutace v spike proteinu SARS-CoV-2. „Skutečnost, že neexistuje žádný známý způsob, jak se tam tato špičková mutace dostat, kromě vložení genu do laboratoře, je velmi silným argumentem,“ řekl Muller.

5. Virus byl optimalizován tak, aby napadl člověka - to je něco, co se nikdy nestalo při přirozeném uvolňování viru, řekl Muller, „ale stane se to, pokud jej spustíte ziskem funkce.“

 

I když neexistují důkazy ve prospěch zoonotického původu pro SARS-CoV-2, „každá z těchto věcí je sama o sobě přesvědčivá,“ řekl Muller. „Pokud bychom měli jednu z pěti věcí, měli bychom dojít k závěru, že důkazy silně upřednostňují laboratorní původ.“ A nemáme ani jednu z pěti, ale všechny. Muller také sdílel anekdotu, která se stala s jeho kolegou - příběh, který říká, je „stejně děsivý a děsivější než téměř cokoli jiného v mém životě“.

V počátcích pandemie vyzval odborného virologického přítele, aby mu pomohl přečíst literaturu naznačující, že mohlo dojít k úniku z laboratoře. Přítel řekl, že ne, a tak se zeptal, jestli to někdo v jeho laboratoři dokáže. Ale odpověď byla znovu ne. Muller ho tlačil na odmítnutí, na které odpověděl:

 

„Pokud se zjistí, že někdo v mé laboratoři pracuje na hypotéze úniku z laboratoře, Čína nás označí za nepřátele Číny a laboratoř bude na černé listině a my již nebudeme schopni spolupracovat. Spolupracujeme neustále s Čínou. Nikdo si nepodstoupí takové riziko.

 

Myšlenka, že se Číně podařilo zasahovat, prolomit svobodu projevu, svobodu vyšetřování a myšlení Spojených států prostřednictvím této spolupráce, je opravdu děsivá,“ řekl Muller a nazval jej „jedním z nejchladnějších rozhovorů, jaké jsem vedl. v mém životě." Nakonec však pravda zvítězí, dokud dlouho cenzurovaná teorie úniku z laboratoře a důkazy na její podporu budou i nadále prosakovat do mainstreamu.

 

Zdroje a reference

 

1, 2, 4, 5, 6, 7, 12, 13  YouTube 29. června 2021  3 Scientific American 1. června 2020  8 · 9 Zenodo 29. ledna 2021

10    YouTube 13. června 2021

11    GM Watch 17. června 2020

14 The Lancet 19. února 2020 DOI: 10.1016 / S0140-6736 (20) 30418-9

Zobrazeno 591×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz