Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Čínská vakcína od společnosti Sinopharm s deaktivovaným virem

28. 7. 2021 15:48
Rubrika: Zdraví | Štítky: zdraví , COVID-19 , vakcíny , mRNA

Společnost Sinopharm dne 30. prosince oznámila, že studie třetí fáze vakcíny ukázaly, že měla o 79% nižší účinnost - nižší než u Pfizer a Moderna. 

* * *

zdroj: https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/sinopharms-covid-19-shot-induces-weaker-antibody-responses-delta-study-2021-07-21/ 

 

Vakcína proti COVID -19 společnosti Sinopharm indukuje slabší protilátkové reakce na Delta -study. Varianta Delta, která se poprvé objevila v Indii koncem loňského roku, se od té doby stala dominantní verzí viru na celém světě a stojí za nedávným nárůstem infekcí hlášených v mnoha zemích, včetně Británie, Indonésie, Spojených států a Jižní Koreje. Bylo zjištěno ve více než 90 zemích po celém světě. Vakcína od společnosti Sinopharm, formálně China National Pharmaceutical Group, také ukázala výraznější 10násobné snížení hladin protilátek proti variantě Beta, které se poprvé objevilo v Jižní Africe, ukázala studie zveřejněná v pondělí před vzájemným hodnocením.

 

Vědci uvedli, že nezjistili žádný významný rozdíl v hladinách protilátek proti dvěma variantám z krevního séra očkovaných osob ve srovnání se sérem těch, kteří byli přirozeně infikováni.

 

To naznačuje, že vakcína Sinopharm může být schopna vyvolat reakce založené na protilátkách proti těmto dvěma variantám podobným hladinám pozorovaným po přirozené infekci, uvedly noviny.

 

Dvoudávková vakcína je v Číně jednou z nejpoužívanějších vakcín COVID-19 a společnost Sinopharm souhlasila s poskytnutím až 170 milionů dávek celosvětovému systému sdílení vakcín COVAX do poloviny roku 2022. 

Zobrazeno 370×

Komentáře

čajomlík

A vaří se to taky z živých dětských ledvin, nebo mají nastaven eticky přijatelný výrobní postup, používající třeba Ujgury nebo tak něco?

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz