Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Vakcíny: Pfizer/Biontech - vedlejší účinky

22. 3. 2021 20:31
Rubrika: Zdraví | Štítky: zdraví , vakcíny

Výpis z amerického systému VAERS při hledání brain hemorrhage (krvácení do mozku) při vakcínách Pfizer/Biontech, Moderna a Johnson & Johnson ve věkových kategoriích 18-29, 30-39, 40-49 let.  Prohledání databáze proběhlo 22. března 2021 pro všechny státy USA - nalezeno 8 událostí.

 

Níže uvedené události neznamenají, že byly v přímé souvislosti s vakcínou, byť tomu tak může být:

 

Moderna

žena, v nemocnici nebyla, 40-49 let.

Spontánní intracerebrální krvácení a smrt 20. 2.21

Hypertenze, morbidní obezita

* * *

Muž, pobyt v nemocnici 1 den, 40-49 let.

Po první vakcíně příštího dne v 9:00 mám bolesti hlavy a silné bušení do ucha. Řekl jsem své ženě (lékaři), co se stalo, doporučila mi jít do ER. Šel jsem na pohotovost, mysleli si, že mám mrtvici, CT vyšetření diagnostikované se subarachnoidálním krvácením. Byl jsem převezen do jiné nemocnice 1 den jsem měl další CT, MRI a byl jsem viděn neurochirurgem. Bylo mi řečeno, že mám otáčející se krvácení v mozku, pocit ztráty na pravé straně a dvojité vidění. Mám naplánovaný mozkový angiogram na únor. 

Vyšetření: CT sken (2), MRI, cerebrální angiogram v únoru

* * *

Žena, pobyt v nemocnici 3 dny, 40-49 let.

30. 1. 2021 se u mě objevila mírná bolest hlavy následovaná akutní změnou vidění. Šla jsem na pohotovost o 24 hodin později poté, co příznaky nezmizely a bylo zjištěno, že mám levou horní kvadrantanopii a krvácení 2,3 cm x 1,9 cm v pravém týlním laloku. Byla jsem přijata do nemocnice a propuštěna dnes 2/3/2021. Moje bolest hlavy se vyřešila, ale nadále mám deficit zorného pole. Druhou dávku přípravku Moderna jsem měla naplánovat na 2.1.2021, ale kvůli své hospitalizaci jsem ji nemohl přijmout. 

Podstoupila jsem mozkovou MRI s kontrastem a bez kontrastu, ukazující výše uvedený nález a žádné další abnormality podle mých lékařů. Měl jsem CT angiogram a cerebrální angiogram, které byly také negativní. Moje laboratorní výsledky byly jiné než mírně vysoký cholesterol. 

* * *

Žena, pobyt v nemocnici neznámo, 18-29 let.

"Mozkové krvácení (zánět, otok); Závratě; Obtíže s koordinací; Obtíže s rovnováhou; Změny vidění v levém oku; Drift v levé paži; Problémy procházející každodenní rutinou; Neurologické příznaky; Byla zmatená; Bolesti hlavy; velmi pocit na zvracení; Spontánní hlášení bylo přijato od konzumenta, kterým byla 25letá bílá pacientka, která dostala vakcínu COVID-19 (mRNA-1273) společnosti Moderna a zaznamenala tyto příhody, velmi nevolno - na zvracení, neurologické příznaky, bolesti hlavy, závratě, potíže s koordinací, potíže s rovnováhou, změny vidění v levém oku, drift v levé paži, problémy, které procházejí každodenní rutinou, zmatení a krvácení v mozku. 

Lékařská anamnéza pacienta, jak ji poskytla osoba hlásící událost zahrnovala alergii na lepek. Výrobky, o nichž je známo, že byly používány pacientem, do dvou týdnů před událostí, zahrnovaly:

ethinylestradiol / fumarát železnatý / norethindron-acetát

6. ledna 2021 v 10:30, před nástupem událostí, pacient dostal první ze dvou plánovaných dávek mRNA-1273 intramuskulárně do levé paže pro profylaxi infekce COVID-19. Dne 6. ledna 2021, po podání vakcíny, se pacient nevolnost/nausea do 8. ledna 2021. Dne 9. ledna 2021 začal mít pacient neurologické příznaky. Začala mít bolesti hlavy, závratě, potíže s koordinací a rovnováhou a změny vidění v levém oku (nespecifikováno). Oznámila, že měla "drift" v levé paži a popsala to jako ", když se snažíte manipulovat s paži, ale nejde to tam, kam chcete." Dne 11. ledna 2021 měl pacient stále neurologické příznaky, problémy s pohybem levé paže, kolize s předměty po celý den a problémy s každodenní rutinou. Dne 12. ledna 2021 byl pacient zkontrolován neurologem a byla naplánována magnetická rezonance (MRI). MRI odhalilo zánět a krvácení v mozku a otok. Pacient byl odeslán na pohotovost a přijat dne 19. ledna 2021. Léčba událostí zahrnovala uhličitan vápenatý pro nevolnost, ibuprofen pro bolesti hlavy a difenhydramin. Opatření přijatá s mRNA-1273 v reakci na tyto události nebyla hlášena. Událost, nausea, byla považována za vyřešenou 8. ledna 2021. Události, neurologické příznaky, bolesti hlavy, závratě, potíže s koordinací, potíže s rovnováhou, změny vidění v levém oku, drift v levé paži a problémy procházející každodenní rutinou, zmatenost a krvácení z mozku bylo považováno za nevyřešené. Sledování přijaté 23. ledna 2021 zahrnovalo podrobnosti o pacientu, anamnézu, laboratorní testy, souběžné léky, hospitalizaci a aktualizované události .; Komentáře reportéra: Tento případ se týká pacientky, u které se vyskytla nezávažná neočekávaná událost závratí, poruchy koordinace, poruchy rovnováhy, poruchy zraku, poruchy pohybu, ztráta osobní nezávislosti při každodenních činnostech a neurologické příznaky a očekávají se nezávažné příznaky případ nevolnosti a bolesti hlavy. Události nauzey se vyskytly 1 den (stejný den) po první dávce mRNA-1273, šarže # neznámá. Událost neurologických příznaků, závratě, poruchy koordinace, poruchy rovnováhy, poruchy zraku, ztráta osobní nezávislosti při každodenních činnostech a porucha pohybu se vyskytly 3 dny po první dávce mRNA-1273, šarže # neznámá. Léčba zahrnovala události, Tums, nauseam, ibuprofen a Benadryl. Na základě aktuálních dostupných informací a časové souvislosti mezi použitím produktu a nástupem událostí nelze vyloučit příčinnou souvislost. “

Datum testu: 20/21/01; Název testu: MRI; Výsledek - Nestrukturovaná data: MRI pozitivní na zánět, krvácení do mozku a otok. Citlivost na lepek (alergie na lepek) Pro tuto událost neexistují žádné další léky. 

* * *

Žena, pobyt v nemocnici neznámo, 30-39 let.

# Pravé parietální / časové subarachnoidální krvácení a pravé intraaxiální krvácení CT mozek (1/12/21): Pravé parietální intraaxiální krvácení směrem k konvexitě o rozměrech 2,3 x 1,1 x 1,7 cm s dekompresí do subarachnoidálního prostoru, mírné pravé převážně časové a parietální subarachnoidální krvácení je pozorováno s minimálním souvisejícím krvácením podél tentoria. Mírné difuzní sulkularizace pravé části mozku s minimálním posunem levé střední linie měřením 2,5 mm (pozn. překl. tj. stlačení mozku vlivem krvácení, angl. "leftward midline shift")

# Hlava trombózy durálního sinu CTA (1/11/21): Zvýšená hustota v horním sagitálním sinu, dolním sagitálním sinu a příčných dutinách na nekontrastních obrazech bez toku viditelného na postkontrastních sekvencích v souladu s trombózou žilního sinu. 

# Levostranná slabost 2 / 2 výše 

# Postup nedávného vyrovnání čelistí 

* * *

Pfizer/Biontech

Muž, pobyt v nemocnici 3 dny, 40-49 let.

Pacient se probudil ve 4 hodiny ráno 14. února 2021 s extrémní bolestí hlavy, nevolností, závratěmi a rozmazaným viděním. Pacient volal 911 a byl převezen do nemocnice ER k nouzovému vyhodnocení. CT vyšetření odhalilo mozkové krvácení. Pacient byl převezen do nemocnice Neuro ICU k okamžité péči. Pacient byl v nemocnici od neděle 14. února - úterý 16. února. Krevní tlak pacienta (který je obvykle dobře kontrolován) se zvýšil na nebezpečnou hladinu a způsobil prasknutí AVM v oblasti tegmentu mozku. Nemocnice se postarala o pacienta a nechala regulovat krevní tlak. Pacient propuštěn v úterý 16. února 2021 s očekáváním úplného zotavení po několika týdnech odpočinku. 

vyšetření: CT skeny, MRI, angiogram, vzorky krve (veškeré podrobnosti jsou k dispozici v nemocnicích). Metformin HCL 1000MG, Levothyroxin 150MCG, Lisinopril 40 MG, Escitalopram 10 MG, Atorvastatin 20MG 

anamnéza: Diabetes, hypotyreóza, vysoký krevní tlak, úzkost

* * *

Žena, pobyt v nemocnici 4 dnů, 40-49 let.

Hemoragická mrtvice, abnormální počet krevních destiček, petechie. Po zjištění krvácení v mozku měl pacient mé! Trojité CT, MRI a angiogram. Po propuštění z krvácení v mozku se u pacienta vyvinula petechie, slabost, dušnost 

CT W / O kontrast (2/9/2021) CT W kontrast (2/10/2021) Lumbální punkce (2/10/2021) MRI W kontrast (2/10/2021) Angjogram (2/10/2021) Laboratorní výsledky (16. 2. a 17. 2. 2121) 

Léky: Multivitamin, Atorvastatin, MorphIne, Oxykodon, Buspar 

Anamnéza: Hypercholesterolemie, úzkost, chronická bolest, sulfa Haldol

* * *

Žena, pobyt v nemocnici 15-30 dnů, 30-39 let.

Vnitřní krvácení do mozku 10 dní po první dávce vakcíny covid; Poškození mozku; zmatená; ztráta paměti; Toto je spontánní hlášení od kontaktovatelného lékaře (pacienta). Tato 39letá pacientka obdržela 1. dávku vakcíny BNT162B2 (PFIZER-BIONTECH COVID-19 VACCINE) intramuskulárně 18 Dec 2020 14:30 v jedné dávce (číslo šarže: EJ1685) pro imunizaci covid-19. Anamnéza a souběžné léky nebyly známy. U pacienta došlo k vnitřnímu krvácení do mozku a poškození mozku 30. prosince 2020 07:30 po první dávce vakcíny covid. Operace mozku byla přijata 29. prosince 2020. 

Události: Zotavuje se. Pacientka byla zmatená a utrpěla ztrátu paměti 30. prosince 2020 07:30. Události vyústily v návštěvu lékaře / jiného zdravotnického pracovníka / kliniky, pohotovosti / oddělení nebo neodkladné péče, hospitalizace, prodloužení stávající hospitalizace (vakcína přijatá během stávající hospitalizace), život ohrožující nemoc (bezprostřední riziko úmrtí na událost), invalidita nebo trvalé poškození. Dny pro hospitalizaci byly 16. Pacient byl léčen při události mozkovou chirurgií kvůli vnitřnímu krvácení do mozku. Pacientka nebyla těhotná. Pacientka neměla před očkováním žádný COVID, po očkování nebyla testována. 

Výsledek: z událostí se zotavovuje.; 

Komentáře odesílatele: Hlášené vnitřní krvácení do mozku a poškození mozku se zmatením a ztrátou paměti pravděpodobně představovaly interkurentní onemocnění a méně pravděpodobně kauzálně souvisí s 1. dávkou BNT162B2 (VAKCÍNA PFIZER-BIONTECH COVID-19). Případ bude znovu posouzen, pokud budou k dispozici další informace. Dopad této zprávy na profil přínosů a rizik produktu Pfizer je hodnocen jako součást postupů Pfizer pro hodnocení bezpečnosti, včetně kontroly a analýzy souhrnných údajů o nežádoucích příhodách. Jakékoli obavy týkající se bezpečnosti identifikované jako součást tohoto přezkumu, jakož i veškerá vhodná opatření v reakci na ně, budou neprodleně oznámena regulačním orgánům, etickým výborům a vyšetřovatelům. 

Pozn. blogu: Tento případ nebyl jasný a nebyla prokázána jasná souvislost s vakcínou, protože není známa anamnéza a jaké léky pacientka brala.

* * *

Přehled krvácení všeho druhu

Vysvětlivky

Ke dnešku 22. března mohlo být v USA naočkováno tak 100 -120 milionů vakcín COVID-19, ale přesné číslo nevím. V tabulce jsou jen ti tři zmínění výrobci. JANSSEN - je vakcína od Johnson & Johnson. J&J se zdá být méně agresivní pro ty pacienty, kteří jsou "choulostivější" ať už jsou to diabetici nebo lidí trpící hypertenzí. Problémem však je, že J&J zatím nemá naočkovaných moc vakcín, je to myslím v rádu desítek tisíc, kdežto u Moderny a Pfizeru jsou to desítky milionů. Pro zachycení takto vzdácných případů jako jsem uvedl výše to nemusí stačit.

Male - pohl. mužské; Female - pohl. ženské; Tatal - celkem. Years - roky. Unknown - neznámé.

Výrobce vakcínyVěkPohlavíUdálostProcento z 38274 nahlášených případů.
JANSSEN6-17 yearsMale10.00%
JANSSEN6-17 yearsTotal10.00%
JANSSEN18-29 yearsFemale320.08%
JANSSEN18-29 yearsMale210.05%
JANSSEN18-29 yearsTotal530.14%
JANSSEN30-39 yearsFemale520.14%
JANSSEN30-39 yearsMale130.03%
JANSSEN30-39 yearsTotal650.17%
JANSSEN40-49 yearsFemale270.07%
JANSSEN40-49 yearsMale130.03%
JANSSEN40-49 yearsTotal400.10%
JANSSEN50-59 yearsFemale410.11%
JANSSEN50-59 yearsMale130.03%
JANSSEN50-59 yearsTotal540.14%
JANSSEN60-64 yearsFemale220.06%
JANSSEN60-64 yearsMale120.03%
JANSSEN60-64 yearsUnknown10.00%
JANSSEN60-64 yearsTotal350.09%
JANSSEN65+ yearsFemale320.08%
JANSSEN65+ yearsMale200.05%
JANSSEN65+ yearsUnknown30.01%
JANSSEN65+ yearsTotal550.14%
JANSSENUnknownUnknown40.01%
JANSSENUnknownTotal40.01%
JANSSENTotal3070.80% 
MODERNA< 6 monthsUnknown10.00%
MODERNA< 6 monthsTotal10.00%
MODERNA6-11 monthsFemale20.01%
MODERNA6-11 monthsTotal20.01%
MODERNA1-2 yearsFemale80.02%
MODERNA1-2 yearsMale110.03%
MODERNA1-2 yearsTotal190.05%
MODERNA6-17 yearsFemale880.23%
MODERNA6-17 yearsMale330.09%
MODERNA6-17 yearsUnknown110.03%
MODERNA6-17 yearsTotal1320.34%
MODERNA18-29 yearsFemale1,5103.95%
MODERNA18-29 yearsMale3720.97%
MODERNA18-29 yearsUnknown80.02%
MODERNA18-29 yearsTotal1,8904.94%
MODERNA30-39 yearsFemale2,6356.88%
MODERNA30-39 yearsMale5571.46%
MODERNA30-39 yearsUnknown170.04%
MODERNA30-39 yearsTotal3,2098.38%
MODERNA40-49 yearsFemale2,5786.74%
MODERNA40-49 yearsMale5841.53%
MODERNA40-49 yearsUnknown120.03%
MODERNA40-49 yearsTotal3,1748.29%
MODERNA50-59 yearsFemale2,2966.00%
MODERNA50-59 yearsMale6621.73%
MODERNA50-59 yearsUnknown140.04%
MODERNA50-59 yearsTotal2,9727.77%
MODERNA60-64 yearsFemale8452.21%
MODERNA60-64 yearsMale3220.84%
MODERNA60-64 yearsUnknown90.02%
MODERNA60-64 yearsTotal1,1763.07%
MODERNA65+ yearsFemale2,1055.50%
MODERNA65+ yearsMale1,4823.87%
MODERNA65+ yearsUnknown90.02%
MODERNA65+ yearsTotal3,5969.40%
MODERNAUnknownFemale3330.87%
MODERNAUnknownMale1970.51%
MODERNAUnknownUnknown1470.38%
MODERNAUnknownTotal6771.77%
MODERNATotal16,84844.02% 
PFIZER\BIONTECH< 6 monthsFemale20.01%
PFIZER\BIONTECH< 6 monthsTotal20.01%
PFIZER\BIONTECH6-11 monthsFemale20.01%
PFIZER\BIONTECH6-11 monthsMale20.01%
PFIZER\BIONTECH6-11 monthsTotal40.01%
PFIZER\BIONTECH1-2 yearsFemale80.02%
PFIZER\BIONTECH1-2 yearsMale20.01%
PFIZER\BIONTECH1-2 yearsUnknown20.01%
PFIZER\BIONTECH1-2 yearsTotal120.03%
PFIZER\BIONTECH6-17 yearsFemale150.04%
PFIZER\BIONTECH6-17 yearsMale70.02%
PFIZER\BIONTECH6-17 yearsTotal220.06%
PFIZER\BIONTECH18-29 yearsFemale1,8864.93%
PFIZER\BIONTECH18-29 yearsMale3921.02%
PFIZER\BIONTECH18-29 yearsUnknown70.02%
PFIZER\BIONTECH18-29 yearsTotal2,2855.97%
PFIZER\BIONTECH30-39 yearsFemale3,3818.83%
PFIZER\BIONTECH30-39 yearsMale8312.17%
PFIZER\BIONTECH30-39 yearsUnknown200.05%
PFIZER\BIONTECH30-39 yearsTotal4,23211.06%
PFIZER\BIONTECH40-49 yearsFemale3,2648.53%
PFIZER\BIONTECH40-49 yearsMale7391.93%
PFIZER\BIONTECH40-49 yearsUnknown180.05%
PFIZER\BIONTECH40-49 yearsTotal4,02110.51%
PFIZER\BIONTECH50-59 yearsFemale2,6967.04%
PFIZER\BIONTECH50-59 yearsMale6631.73%
PFIZER\BIONTECH50-59 yearsUnknown110.03%
PFIZER\BIONTECH50-59 yearsTotal3,3708.80%
PFIZER\BIONTECH60-64 yearsFemale9432.46%
PFIZER\BIONTECH60-64 yearsMale3090.81%
PFIZER\BIONTECH60-64 yearsUnknown130.03%
PFIZER\BIONTECH60-64 yearsTotal1,2653.31%
PFIZER\BIONTECH65+ yearsFemale2,2205.80%
PFIZER\BIONTECH65+ yearsMale1,4673.83%
PFIZER\BIONTECH65+ yearsUnknown270.07%
PFIZER\BIONTECH65+ yearsTotal3,7149.70%
PFIZER\BIONTECHUnknownFemale1,3313.48%
PFIZER\BIONTECHUnknownMale5531.44%
PFIZER\BIONTECHUnknownUnknown5941.55%
PFIZER\BIONTECHUnknownTotal2,4786.47%
PFIZER\BIONTECHTotal21,40555.93% 
CELKEM NALEZENÝCH ZÁZNAMŮ:38,560100.75%  

Porovnejte se chřipkou

Viz odkaz Porovnání vedlejších účinků (krvácení) vakcín proti chřipce (USA) 

Zdá se, že u chřipkových vakcín je méně časté krvácení u žen než zde v případě covid-19 u mRNA vakcínách.

Zobrazeno 830×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz