Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Pacienti s covidem-19 by se neměli příliš zavodňovat

1. 3. 2021 23:27
Rubrika: Co se děje ve světě | Štítky: COVID-19 , zdraví

Upozornění pro pacienty s covidem-19. Zejména před zhoršením stavu, příliš velké množství vody v těle vede později k překrvení a natečení zejména v plicích a ke zhoršení dýchání...

 

"Předpokládaný mechanismus

Tento článek předpokládá, že ve srovnání s lidmi, kteří přežijí COVID-19, lidé, kteří zemřou na COVID-19, mají v plicích hromadící se příliš mnoho tekutin, částečně kvůli chronické suboptimální hydrataci před infekcí COVID-19. Chronická hyper tonikum stres způsobuje celou řadu metabolických a fyziologických úpravami v celém organismu [14] , které mění intracelulární kompozici a reakci na následné hypo -osmotic výzvu. Infekce spouští zánětlivou reakci, která signalizuje zadržování vody v těle a dilataci cév, čímž vytváří relativně hypotonické podmínky."

Zdroj: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7467030/

 

Anglicky: Hypothesized mechanism

"This paper hypothesizes that, compared to people who survive COVID-19, people who die from COVID-19 have too much fluid accumulating in their lungs, in part because of chronic suboptimal hydration before infection with COVID-19. Chronic hypertonic stress causes a wide variety of metabolic and physiologic adaptations throughout the body [14], which alter intracellular composition and response to subsequent hypo-osmotic challenge. Infection triggers an inflammatory response which signals body water retention and vessel dilation, creating relatively hypotonic conditions."

 

Původní zdroj informace, odkud jsem se to dověděl (čas 44 minuta):

https://www.youtube.com/watch?t=2630&v=1vB7S15t5pE

 

Zobrazeno 229×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz