Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Nová studie vyloučila možnost reinfekce SARS-Cov-2

9. 3. 2021 3:00
Rubrika: Zdraví | Štítky: COVID-19 , SARS-CoV-2 , zdraví , imunita

Níže uvedené video, zmiňuje americkou studii s velkým počtem vzorků (přes 3 miliony), ze které vyplývá, že případy reinfekce jsou jen velmi okrajovým jevem. Článek vyšel 24. února 2021.

 

Fakta ke studii:

 

3 milionypo více než 3 měsících:  
vzorkůabsolvování  
protilátkyPCR výsledekPCR [%]podíl PCR [%]
IgGpozitivní120,3
IgGnegativní9,53-4
  hodnotili jako 
  opakovanou 
  reinfekci, 
  protože to 
  chápou jako 
  důkaz 
  infekce 

Viz čas 3:35 videa:

Citace Mudr Igora Bukovského.

"Zvýšená koncentrace protilátek svědčí o překonání infekce příznakovým nebo bezpříznakovým průběhem a jak bude mít takovýto člověk pozitivní PCR výsledek ještě za měsíc, není to důkaz opakované infekce; ve většině případů je to důkaz čistícího se organismu, protože my nedokážeme odlišit, zda ten pozitivní výsledek PCR testu znamená živý virus schopný vyvolávat infekci anebo jsou to zbytky virusu, kterého se tělo zbavuje, anebo je to nově vdechnutý virus, který se dostal na sliznici, ale ty protilátky ho už odrazí, tedy o žádné infekci se nedá mluvit, protože virus se přes tu bariéru ani nedostane. Z toho vyplývá - z obrovských dat vyplývá - že to čím, jsme tu strašení je špička ledovce. Jak se v médiích dočtete, "Mám infekci znovu po třech měsících odkazuje slavná slovenská herečka a je to ještě těžší, nikomu takovou bolest nepřeji!" A "byl jsem znovu nemocný po dvou měsících anebo po čtyřech měsících…" Tak pokud bychom i připustili, že je to tak a, že je to opakovaná infekce, je to velmi ojedinělý jev. I kdy bychom připustili, že pozitivní PCR výsledek znamená infekci, tak z obrovského množství vyšetření protilátek - víc než tří milionů vzorků, vyplývá, že riziko reinfekce je jen 0,3* procenta. Čím nás to tu straší? O co tu zase jde? Kdo tu zas neustále potřebuje šířit ten strach a paniku, že ani překonání infekce nic neznamená? Že to je nějaká vrtkavá imunita? A toto se doopravdy nedá považovat za nějaký bezvýznamný zdroj informací nebo za nějaký údaj, který je možný pokrčit a hodit do koše."
 

Abych citoval výsledek studie:

"Když se vědci podívali na výsledky testu 90 nebo více dní po počátečním testu na protilátky (...), pouze asi 0,3% těch, kteří byli séropozitivní, mělo pozitivní výsledek NAAT - asi desetinu míry u těch, kteří byli séronegativní."

 

Pro případ, že jste přehlédli výše uvedený zdroj studie, uvádím ji ještě jednou:

 

NIH study finds that people with SARS-CoV-2 antibodies may have a low risk of future infection

Zobrazeno 395×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz