Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Nasazení ivermektinu v Jižní Africe

11. 3. 2021 15:23

Úryvek z článku: South Africa Allows Use of Parasite Drug in Covid Patients

Datum vydání: 27. ledna 2021 17:53 SEČ

Překlad: google.

 

Lék nebude omezen na pacienty se známými komorbiditami Covid-19, uvedla Semete-Makokotlela.

 

Regulátor již vidí rozšířené používání ivermektinu na rozvíjejícím se černém trhu, protože Jihoafrická republika se potýká s druhou vlnou koronavirových infekcí, která vyústila v prudký nárůst hospitalizací a nedostatek lůžek v kritické péči. Povolení kontrolovaného užívání léčiva pomůže regulačnímu orgánu sledovat jeho užívání a umožní tělu shromažďovat tolik potřebné údaje o bezpečnosti.

Zoufalství

"V tuto chvíli naprosto sdílíme zoufalství všech," řekla předsedkyně regulačního úřadu Helen Rees. "Otázka týkající se ivermektinu a samoléčby se tedy vrací k tomu, co říkají všichni ve vědecké komunitě." A to znamená, že nevíme, jestli to funguje, a nevíme, jestli to nefunguje. Proto potřebujeme získat data. “

 

Úřady v sousedním Zimbabwe rovněž schválily použití ivermektinu k léčbě pacientů s koronaviry poté, co lékaři vyzvali ministerstvo zdravotnictví, aby zrušilo dřívější zákaz dovozu a užívání tohoto léčiva. Lékaři v Zimbabwe používají ivermektin v roztoku s nanosilverem - který se používá jako algicid - a shledali kombinaci jako „prostředek ke změně hry“, uvedla vysoká škola lékařů primární péče v dopise ministerstvu.

 

Rees varoval Jihoafričany, že lidé se samoléčbou „musí být velmi opatrní, protože nemáme žádné informace o kvalitě toho, co užíváte.“

Jasné pokyny pro zavedení programu řízeného přístupu budou vydány v příštích dvou dnech, uvedla Semete-Makokotlela. Existují také plány na pořádání rozsáhlých klinických studií, řekla.

 

* * *

 

Komentář k článku a ke statistice:

 

Jižní Afrika zažívá výrazný ústup nemoci. Jak naznačuje článek, v Africe je invermektin rozšířený. Nejsou tam tak přísná opatření jako u nás, spíš taková mírná podobná těm co byly u nás na jaře v březnu 2020. Statistiky who bohužel nejsou spolehlivé, stejně jako who monitoruje nespolehlivé data z ČR, které odrážejí součet pozitivních, místo toho aby monitorovali podíl pozitivních ke všem testovaným. Jsou to nesmyslná čísla, ale i tak na nich můžeme vidět nějaký útlum. Vlastně ty aktuální čísla neocných se jeví jak kdyby tam skoro žádná nemoc nebyla. Modrá čára ukazuje na datum, kdy vyšel původní článek o ivermektinu v JAR.

 

Zobrazeno 471×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz