Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Co je statistika delta?

29. 3. 2021 11:10
Rubrika: Statistiky | Štítky: statistiky

V jedné studii se objevil pojem delta. Co je delta?

zdroj: https://support.minitab.com/en-us/minitab/18/help-and-how-to/modeling-statistics/regression/supporting-topics/logistic-regression/what-are-delta-statistics/

 

Co jsou statistiky delta pro zobecněné lineární modely?

Zobecněné lineární modely zahrnují binární regresi a Poissonovu regresi. Delta je celková změna hodnoty. Například pokud by nízká teplota v určitý den byla 55 stupňů a vysoká teplota byla 75 stupňů, znamenalo by to deltu 20 stupňů. Často se delta považuje za rozdíl mezi počáteční a koncovou hodnotou, bez ohledu na výkyvy, které mohou mezi těmito body nastat. Například první den v měsíci obsahuje bankovní účet určitou částku peněz. Ačkoli v průběhu měsíce dochází k mnoha vkladům a výběrům, pokud je zůstatek v poslední den měsíce stejný jako v první den v měsíci, mohla by banka požadovat delta zůstatku 0. 

Delta beta 

Delta beta měří změnu regresních koeficientů (pomocí Pearsonových reziduí) z důvodu odstranění konkrétního faktoru / proměnného vzoru. Minitab vypočítá hodnotu pro každý odlišný faktor / kovarianční vzor. Použijte delta beta k detekci faktorových / kovariačních vzorců, které mají silný vliv na odhadované koeficienty. 

Delta beta (standardizovaná) 

Delta beta (standardizovaná) měří změnu regresních koeficientů (pomocí Pearsonových standardizovaných reziduí) z důvodu odstranění konkrétního faktoru / proměnného vzoru. Minitab vypočítá hodnotu pro každý odlišný faktor / kovarianční vzor. Použijte standardizovanou delta beta k detekci faktorových / kovariačních vzorců, které mají silný vliv na standardizované odhadované koeficienty. 

Delta chi-square 

Delta chi-square je změna v Pearsonově chi-square z důvodu odstranění všech pozorování pomocí j- tého faktorového / kovariátového vzoru. Minitab vypočítá hodnotu delta chi-square pro každý odlišný faktor / kovarianční vzor. Pozorování, která nejsou pro model vhodná. mají vysoké hodnoty delta chi-square. 

Delta odchylka 

Odchylka delta měří změnu statistiky odchylky good-of-fit z důvodu odstranění konkrétního faktoru / kovariančního vzoru. Odchylka delty může být velká z důvodu velkého zbytku (deviace nebo Pearson) a / nebo velké páky. Minitab vypočítá hodnotu pro každý odlišný faktor / kovarianční vzor. 

Zobrazeno 317×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz