Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Analýza statistiky za březen (poměr pozitivních k počtu diagnostikovaných)

10. 3. 2021 10:14
Rubrika: Co se děje ve světě | Štítky: COVID-19 , statistiky

Z posledních údajů jednoznačně vyplývá, že počet pozitivně diagnostikovaných vzhledem k celkovému počtu diagnostikovaných stoupá. Je to vidět na červené křivce, kdy za sobotu byl větší podíl pozitivních, sobota pátek pak méně, ale v pondělí a úterý už opět hodně. Modrá křivka znamená klouzavý průměr za posledních sedm dnů, zelená je odhad, jak to bude zítra. Modrá křivka se bude počítat až zítra, ale odhadem, by zelený vrchol měl být umístěný asi v polovině červené čáry.

 

Důležité - čtěte vysvětlivky!

 

Co to znamená? Podle mého názoru příčinou těchto stoupajících čísel není virus samotný, ale restrikce, které drží lidi ve městech a čímž se akumulují na jednom místě. Druhý faktor, který nejspíš přispívá ke zhoršení situace je testování. Pozitivně testovaní se sice oddělí, ovšem za tu dobu než se test provedl už museli nějaké lidi nakazit. Je to falešný pocit bezpečí, co dává lidem pozitivní výsledek. Někdy virus není testem rozpoznatelný. Dále je možnost, že dochází k nakažení už během testů samotných. Virus poletuje ve vzduchu a mezitím co si člověk sundá respirátor ho vdechne.

 

Vysvětlivky ke grafu

 

Zelená "2.3." a modrá "1.3." - udělal jsem zde chybu. Spíš se jedná o konec měsíce únor, ne o začátek března. V těch místech je 6. a 7.3. po odečtení hodnoty 8. jsme tedy v předchozím měsíci!

 

Pro mě však zůstává otázka, za jak dlouho se projeví restrikce provedené v březnu. Protože lidé běžně nechodí na test hned ten den co dostanou horečku nebo je začne bolet hlava. Obvykle vyčkávají, jestli se k tomu něco přidá. Takže i pokud příznaky jsou po 5ti dnech, na PCR test se musíte objednat a navíc pak je třeba také správně zjistit, kdy došlo k nakažení, což mnoho lidé neví přesně!

Zobrazeno 199×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz