Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Dávkování vitamínů, minerálů v boji proti Covid-19

26. 2. 2021 21:34
Rubrika: Zdraví | Štítky: COVID-19 , zdraví , vitamíny

Informace pochází od Mudr. Igor Bukovský, z kanálu AKV TV (youtube.com). Níže uvedené údaje jsou tak jak jsem je pochopil a zpracoval podle těch videí.

 

Ideální hladina vitamínu D v krvi je 60 μg/L krve. Norma je mezi 20-80 μg/L. Pacienti, kteří mají hladinu 20μg/L krve nebo, by měli rychle začít doplňovat vitamín D3 a začít dbát o své zdraví, protože takové hodnoty velmi vážně ohrožují jejich zdraví; v případě infekce koronavirem SARS-CoV-2 jste ve velmi vážném ohrožení vašeho zdraví.

 

Jako prevence před onemocněním covid-19 je dobré užívat vyšší než doporučené dávky vitamínu D. Stopové množství rozhodně nestačí. 

 

Ve videích I. Bukovského zaznělo, že v případě, že se dostanete do rizikového kontaktu, např. s osobou nakaženou, je dobré začít brát vysoké dávky D3 preventivně. První týden 10 000 IU[1, 2], druhý týden 7000 IU[3], druhý týden 3000-5000 IU[4].

 

Ohledně vitamínu C. S přihlédnutím k tomu jaký je váš příjem vitamínu C ve vaší stravě, by doporučená preventivní dávka vitamínu C měla být max. 200-500 mg max. třikrát za den. V případě infekce virem SARS-CoV-2 (onemocnění covidem-19) je dobré zvýšit dávku na 1000 mg max. třikrát denně. Vyšší dávky se míjí účinkem, přebytečný vitamín C by byl vyloučen z těla, případně by se snížila schopnost střeva ho absorbovat.

 

Co se týče zinku. Zatímco denní doporučovaná dávka je 11-15 mg, I. Bukovský považuje vysokou dávku za 50-100mg. Zde konstatuji, že z jeho videa (https://www.youtube.com/watch?v=_2GqWex0jVQ) jsem pochopil, že vysoké dávky zinku se mají podávat v případě rizikového kontaktu či onemocnění covidem-19 ve vysoké dávce. V kombinaci se zinkem je dobré užívat také látky které je možné označit jako "jonofóry", umožňují ve vyšší míře vstupit jonům zinku do napadených buněk. "Jednou z těch látek je kvercetin (quercetin). "Když dávkujeme velké dávky zinku, tak současně k tomu doporučujeme alespoň 500 mg kvercetinu nebo jiného jonoforu, například hydroxichlorochin je další jonofor, který urychluje nebo ulehčuje vstup zinku do těch buněk.". Je třeba zohlednit také jestli pacient užívá velké množství cibule nebo jablek.
 

Jaká je preventivní dávka zinku ve videu nezazněla.

 

Bezpečné dávkování podle Mudr. I. Bukovského

 

Dávkování D3 5000 IU po tří měsíce

Upozornění! Při dlouhodobém brání vysokých dávek vitamínu D, je nutné si pravidelně každý měsíc změřit hladinu vápníku (Ca++). Vitamín D výrazně zvyšuje absorpci vápníku. Vápník přitom může způsobit kornatění měkkých tkání jako jsou cévy a při hyperkalcemii hrozí poškození ledvin. Co lékař Dr. Mobeen Syed upozornuje, že vyšší dávky vápníku se mají brát společně s vitamínem K2-MK7 100 μg denně, případně K2-MK4 1000 μg denně[5].

 

Čas 23:48 - Vitamín D dávkování (v kontextu videa o hypertenzi - o vysokém krevním tlaku): "Pokud jste až doteď nebrali vitamín D a nemáte to změření, užívejte 5000 mezinárodních jednotek denně a o tři měsíce později si to nechte vyšetřit. Jak užíváte D vitamín v nějakých nízkých hodnotách zvyšte to na dávky 3000-4000 MJ denně a pokračujte dále. Jak máte vitamín D vyšetřený a máte ho na nízkých hodnotách, sice v normě, ale na nízkých hodnotách (podívejte se na naše videa o D vitamínu), zvyšte si denní dávku, a dosáhněte na ty hodnoty okolo 60-65 mcg/L nebo 160-165-170 nmol/L... Vitamín D patří ke klíčovým regulárorům krevního tlaku... Ale prosím nezapomeňte, že vitamín D současně je pro naše tělo signálem o množství slunečního svěla, proto ho neužívejte večer, ale ráno.". Pozn. nutno použít po jídle, pokud možno tučném. Já ho jím po obědu.

 

Reference poznámky

1. Je dávka 10 000 IU D3 toxická?, Informace o léčivech ke covidu-19

1, 2, 3, 4 - já si jsem téměř istý, že v některém videu Igor Bukovský říkal, že druhý týden se má brát 7000 IU, ale nepovedlo se mi najít zdroj! Pokud já si vzpomínám bral jsem druhý týden 7000 IU, ale zdráv jsem byl do 12 dnů, takže jsem to nakonec nejspíš snížil.

3 - Větu "druhý týden 7000 IU" škrtám, možná jsem se fakt spletl, nejsem si jistý! Ptal jsem se jich jestli to fakt řekl a nedostal jsem k tomu odpověď. Pokud by mi napsal, "Je to nesmysl, tohle jsem nikdy neřekl," tak to okamžitě stahuju. Proto nyní doporučuju řídit se tím co je v tom následujícím videu tj. druhý týden 3000-4000 IU druhý týden.

4 - Igor Bukovský poskytl Návod na dávkování zde:

5. Dr. Mobeen Syad

Zobrazeno 520×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz