Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Co můžete udělat ke zmírnění průběhu nemoci covid-19

1. 2. 2021 20:05
Rubrika: Zdraví | Štítky: COVID-19 , zdraví , imunita

Co můžete u sebe udělat ke zmírnění průběhu nemoci covid-19. Níže uvedené informace vychází od doktora Igor Bokovsky, odborník přes výživu. Tento člověk sleduje nejaktuálnější informace od vědců a lékařů na prestižních univerzitách, které provádí výzkumy a sledují tuto nemoc u pacientů. Toto je stručný přehled, více však doporučuji dohledat informace přímo z jeho videí na youtube.

 

1. Pokud máte nadváhu, začněte hubnout. Dostaňte svůj pas, muži pod 94 cm. Ideálně ~90 cm. Ženy ideálně 80 cm. 

2. Evropská populace trpí dlouhodobě deficitem vitamínu D, který sehrává klíčovou roli při prevenci, zejména při první linii kontaktu s nemocí na úrovni sliznice a také při průběhu. Vitamín, resp. hormon D, snižuje následky (ale jejich aplikaci v případě závažných stavů mohou provádět jen lékaři nitrožilně ve vysokých koncentracích). Jako prevenci (pro pacienty s nedostatkem vitamínu D, tím pádem asi pro všechny lidi, kdo neberou vitamíny jako vnější doplněk) však dr. Bukovský doporučuje brát denní dávky 5000 IU (bezpečná dávka) vitamínu D denně minimálně po dobu 3 měsíců. Načež dále potřebujete lékařské vyšetření, aby se zjistilo, jestli se hladina spravila do normálu nebo ne. U někoho návrat do normálu trvá déle, u někoho to jde rychleji. Nutno podotknout, že Bukovský zmínil, že v případě rizikového kontaktu nebo nakažení, doporučuje brát dávky 7000 až 10000 IU po dobu minimálně 9-14 dnů; možno druhý týden snížit na 5000 IU. (přes to vše však za své zdraví jste zodpovědní vy sami, takže si tyto informace dohledejte v jeho videích, protože já nejsem lékař a nepřebírám odpovědnost za přesnost těchto informací, které se vám snažím zprostředkovat!). Jiným doktorem (O. Šedý) jsem byl informován, že dávka 4000-5000 IU je pro dospělého člověka netoxická (tato informace ke mně dorazila v reakci na můj dotaz, který jsem odeslal při přečtení této stránky: https://www.testvitaminud.cz/.). Byl jsem ubezpečen, že nemusím mít obavu, že bych se předávkoval. Taktéž mi bylo sděleno, že zkoumat výši hladiny vitamínu D má smysl až po několika týdnech.

3. Z dalších videjí s dr. Bukovským, který je mimochodem křesťan, vyplinulo, že další důležité látky jsou vitamín C a minerál zinek. Zinek Bukovský doporučoval v dávce min. 50mg, respektive svým rodičům naordinoval 100mg. A teď si už nepamatuji jestli v době infekce nebo preventivně.

4. Mluvil také o zázvoru.

5. Pokud trpíte hypertenzí, tedy zvýšeným krevním tlakem, je naprosto nezbytné, abyste dostali svůj krevní tak do normálu. Obezita a hypertenze způsobuje velmi výžný průběh onemocnění covid. U hypertenze, jedná se o problém, že cévy ztratí pružnost a při průběhu té nemoci se vytváří sraženiny a poškození nějakého endotelu, který je třeba zahojit, abyste snížili to riziko.

6. Dále jako o prevenci mluvil vyplachování dudiny ústní ústní vodou s alkoholem po té co se vrátíte z rizikového prostředí.

7. Pan Bukovský také upozorňuje, jak důležitý je zdravý spánek a zbavení se stresu. Stres a nedostatek spánku může způsobit poškození na úrovni genů, tzv. telomerů (jakési zakončení chromozómů či co), které hrají roli při rekonvalescenci po covidu-19. Ty telomery umožňují předání energie, kterou mají obstarávat mytochondrie ve svalech. Takže pokud jsou zkrácené, tak může být těžká rekonvalescence (Následky COVID-19 vyriešite s nami ľahšie! Protilátky nie sú nevyhnutné! kolem 20-24. minuty). I. Bukovský také často doporučuje melatonin, což je hormón na spánek, který taktéž působí proti stresu (proti hormonu kortizolu). Já osobně beru na spánek melatonin, protože kdysi jsem byl závislý na hypnotikách, ale melatonin ho nahradí bez vedlejších účinků a bez vytvoření závislosti (tak aspoň mi připadá, že jsem se závislosti zbavil). V tomto videu se také dozvíte co správně jíst.

 

Víc si asi teď nevybavím. Pokusil jsem se napsat informace z paměti co nejpřesněji a podle aktuálních informací také doporučuji, při konzumaci umělých sladidel, nejezte žádné potraviny, které obsahují sacharidy - při pravidelné konzumaci máte za dva týdny vážný zdravotní stav, kdy hrozí vznik cukrovky; když pomineme vytvoření závislosti na sladkém (závislost ve smyslu, že pak chcete vyšší dávky).

Zobrazeno 429×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz