Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Alespoň jedna dobrá zpráva co se Ústavního nálezu týče

22. 2. 2021 18:53
Rubrika: Co se děje ve světě | Štítky: COVID-19 , zdraví , právo

Jsem rád, že konečně došlo k rozhodnutí Ústavního soudu ohledně "pandemického zákona", který je protiústavní a diskriminační. Jak jsem psal ve svém předchozím článku (jediní, kdo hlasovali proti domuto diskriminačnímu zákonu bylo SPD). Vůbec mě rozčiluje, jak si tito patokrati můžou dovolit obcházet Ústavu a dělat co chtějí, diskriminovat malé obchody, jako by byli zkorumpovaní a někým placení za takto zlé jednání. Jak někdo může někomu zakazovat pracovat a neodškodnit ho? Z čeho pak mají lidé žít?

 

 

Podle opozice je rozhodnutí důkazem toho, na co poukazují už dlouho. Předseda STAN Vít Rakušan iDNES.cz řekl, že má rozdělení za nelogické, protože hypermarkety být otevřené můžou, kdežto malé obchody ani za přísných hygienických opatření ne. 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-maloobchod-rozhodnuti-ustavniho-soudu-zruseni-reakce.A210222_111854_domaci_brzy

Dále však tam čtu zase zlé zprávy:

Masivní testování ve firmách, zvýšení nemocenské v karanténě, zavedení homeoffice ve státní správě či rozjet očkování obyvatel 80+ a očkování obecně jsou klíčové podle předsedy Pirátské strany Ivana Bartoše.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-maloobchod-rozhodnuti-ustavniho-soudu-zruseni-reakce.A210222_111854_domaci_brzy

A zase jsme u toho homoeoffice. Homooffice je zlo. Rozvrací to rodiny a ničí psychiku lidí, kteří žijí buď doma v izolaci, nebo se svými rodinami. Musí to být extrémně náročné pro zaměstnance na homeofficu, kteří mají děti nebo třeba doma na práci nemají klid. Například hluční sousedé, renovace v sousedním bytě apod. to jsou velmi stresující faktory, které ke zdraví rozhodně nepřispívají. Je hrozné, že ty epidemická opatření nikdo nediskutuje s lékaři jako s psychiatry a psychology. Je to nezodpovědní ničení psychického zdraví lidí a decimování života lidí. Já se jen divím, že jim to prochází, že je nikdo za tohle nepotrestá, nepošle do basy, za to, že statisícům lidem ničí životy. Kolik lidí spáchá sebevraždu, nebo kolik rozvodů tenhle pokus bude mít na svědomí? Kolik zničených živností, kolik propuštěných zaměstnanců atd... Kolik hádek v domácnosti, kolik násilí na ženách, na mužích, na dětech?

 

Závěrem jen doufám, že voliči nezapomenou na to, kdo hlasoval pro přijetí toho protiústavního a diskriminačního "pandemického zákona".

Zobrazeno 235×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz