Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Křty u metodistů

28. 7. 2019 22:20
Rubrika: Nezařazené | Štítky: církve
Jelikož jsem o metodistech až dosud nic nevěděl a zrovna jsem narazil na nějaké informace o této církvi tak jsem si zjišťoval jak to mají s křtama. Bohužel jsem zjistil, že také tato církev (ECM) provádí nebiblický křest nemluvňat. Říkám nebiblický a vlastně myslím heretický. Heretický proto že Ježíš ani apoštolové ohledně křtu novorozeňat nedali žádné instrukce, zato celá bible jasně svědčí o tom, že křty se mají provádět pouze na základě svobodné vůle, na základě svobodného rozhodnutí následovat Boha, činit pokání z hříchů a odvrátit se od zlých skutků. Z tohoto pohledu není možné splnit ani jednu jedinou podmínku u dětí. Křty novorozeňat jsou porušením Ježíšova přikázání "Čiňte pokání a nechte se pokřtít".

Ježíš řekl, že dětem už Boží království patří. Nejvíc mě zaráží to, že si církve, které praktikují křest novorozeňat neuvědomují, že vlastně připravují děti o spasení. Jelikož jim vezmou možnost projít pravým biblickým obrácením, totiž pokáním a křtem v tomto pořadí přesně daném. Lidé tak vyrůstají v mýlném přesvědčení, že jsou spaseni na základě toho, že byli zrozeni do křesťanské rodiny, což je ale fatální omyl. Bible jasně říká, že člověk nedojde spasení na základě tělesného zrození, ale na základě zrození z ducha a z vody:

Jan 1:12-13 "Ale všem, kteří ho přijali, dal moc stát se Božími dětmi, totiž těm, kteří věří v jeho jméno, kteří jsou zrozeni ne z krve, ani z vůle těla, ani z vůle muže, ale z Boha."

Pokrevní příbuzenství, vůle těla nerozhoduje o spasení. Navíc tento verš mluví o víře v jeho jméno. Děti neví o Božím jménu zcela nic. Z tohoto pohledu jsou křty novorozeňat herezí, falešným evangeliem.

Problém takových křtů jak jsem již naznačil je v tom, že člověk neprojde tím skutečným obrácením, které je popsáno v bibli. Jenom pravé obrácení dokáže vysvobodit z prokletí hříchu a z jeho otroctví.

Další věc je to, že kdo chce být pokřtěn jako dospělý musí skládat nějaké sliby. Což také není postaveno na evangeliu a bibli.

Další nebiblická záležitost jsou vzdělávací průpravy před samotným křtem s možností jeho odložení. Toto se v biblických časech nedělo, protože obrácení lidé byli pokřteni ještě ten den nebo tu noc.

Podtrženo, sečteno, jedná se o další antikristovu nauku.

Zobrazeno 526×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz