Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Křest nemluvňat je nebiblický

11. 7. 2019 12:15
Argument 1.

Děti nepotřebují křest: Matouš 19:14  "Nechte děti a nebraňte jim přicházet ke mně, protože takovým patří nebeské království." ...

Argument 2.

Ježíš nepřišel spasit spravedlivé, ale hříšníky:
Matouš 9:13  Jděte a naučte se, co znamená: `Milosrdenství chci, a ne oběť.´ Nepřišel jsem totiž volat spravedlivé, ale hříšné k pokání.", podobně Mk 2:17

Z toho vyplývají hned dvě věci: 1) děti nejsou hříšné a patří jim nebeské království, aniž by měli křest 2) děti nemohou činit pokání dokud si neuvědomují svůj hřích, z toho vyplývá nutnost hříchu a nutnost pokání před tím než vědomě a dobrovolně příjmete křest. Podobně Marek 1:4 říká, že před odpuštěním hříchů je nutné činit pokání. Podobně Mark 1:15 přímo z Ježíšových úst. Dále Lukáš 13:2-3 Ježíš jim tedy odpověděl: "Myslíte si, že tito Galilejci byli větší hříšníci než všichni ostatní Galilejci, že se jim to stalo? Říkám vám, že ne. A nebudete-li činit pokání, zahynete podobně všichni." - o zabitých židech, jejichž krev Pilát smísil s jejich oběťmi.

Argument 3.

Matouš 3:5 Vycházel k němu tehdy celý Jeruzalém, celé Judsko i celý jordánský kraj, a když vyznávali své hříchy, křtil je v Jordánu. Když však uviděl mnohé z farizeů a saduceů, jak jdou k jeho křtu, řekl jim: "Plemeno zmijí, kdo vám ukázal, jak utéci před přicházejícím hněvem? Proto začněte nést ovoce odpovídající vašemu pokání. A nemyslete, že si můžete říkat: Abrahama máme za otce. Říkám vám totiž, že Bůh je schopen Abrahamovi vzbudit potomky z tohoto kamení.

Jan 1:12-13 Ale všem, kteří ho přijali, dal moc stát se Božími dětmi, totiž těm, kteří věří v jeho jméno, kteří jsou zrozeni ne z krve, ani z vůle těla, ani z vůle muže, ale z Boha.

Oba Janové shodně popisují, že nikdo se nemůže stát Božím dítětem tím že se zrodil z krve či těla. To že se narodíte do křesťanské rodiny z vás ještě nedělá křesťana, ani křest nemluvňat z vás křesťana neudělá. Argument 4.

Dále jsem narazil na blud, že prý Křest je to samé co obřízka (Kol 2:11). Předně pro vyložení Kol 2:11 je třeba rozumět, že být v Kristu znamená nehřešit, neboť kdo hřeší nezná Boha ani ho nepoznal. Zadruhé obřízka je dle židovské tradice určena jen mužům, nikoliv ženám, navíc se týká jen tělesných pomků, plus případných konvertitů. Nemůže být tedy žádným způsobem srovnávána se křtem, taková dedukce je výplod nemocné mysli hříšného člověka. To o čem Pavel píše v Kol 2:11 se týká bytí v Kristu, tedy znání Boha, osobního vztahu s Bohem, zmocnění Duchem Svatým, žití z milosti a úspěšnému vyhýbání se hříchu. Kdo říká, že je křesťan, je pokřtěný ale dál hřeší, není v Kristu a Boží milost se na něho nevztahuje, protože nečinil pokání... Pokání totiž znamená, že musíte napravit své jednání, přestat hřešit (1 Janův 3:6).

Jan 4:23-24 "Ale přichází hodina a již je zde, kdy praví uctívači budou uctívat Otce v duchu a pravdě. Takové totiž Otec hledá, aby ho uctívali. Bůh je Duch a ti, kdo ho uctívají, ho musí uctívat v duchu a v pravdě."

Zobrazeno 939×

Komentáře

radim24

Jinak ale i děti mohou poznat Ježíše, jen potřebují pochopit kdo je Ježíš. https://www.youtube.com/watch?v=a85qbaE7RAQ&list=PL0gVAb8r3Mj99K-tR-96Z28ryjrqzjw4E

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz