Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Hlas Ducha Svatého a jeho vedení

29. 7. 2019 9:34
Duch Svatý je jako vítr, nelze ho zavřít do krabice a nelze ho spoutat. Působení Ducha Svatého v životě rozpoznáváme jako touhu po Božích věcech, kterou Bůh vkládá do srdcí lidí, kteří jsou ochotni Bohu naslouchat, hledat ho a sloužit mu. Jestli je tato touha opravdu od Boha poznáme podle toho zda je v souladu s biblí. Uvedu několik biblických příkladů, tedy příkladů, které jsou podloženy Božím slovem.

1. Touha uctívat Boha. Boha lze uctívat mnoha tvůrčími způsoby, například poezií, hudbou, zpěvem nebo tancem. Ve všech případech se jedná o to, že během našeho hledání Boží blízkosti potřebujeme tvůrčím způsobem vyjádřit své pocity, představy nebo sny. Může se stát, že máte zajimavé sny během spánku nebo představy během dne, které vám příjdou náhle jako blesk z čistého nebe, z ničeho nic a jsou od Ducha Svatého. Tyto obrazy mají určitý symbol, někdy jim rozumíme někdy ne. Obraz, který uvidíte či pocit, který prožijete pak toužíte vyjádřit. Lidé, kteří byli obdarováni kreslením nebo malováním tyto pocity vyjadřují pomocí obrazů. Kdo rád tvoří hudbu, zase hraje pro Pána. Při tomto uměleckém sebevyjádření člověk vyjadřuje vše co bylo vnuknuté Duchem Svatým. Člověk má potřebu se vyjádřit.

2. Touha modlit se, mluvit s Bohem a komunikovat s ním. Existují přinejmenším dva způsoby komunikace s Bohem. Jednak s ním můžeme mluvit tím, že používáme náš vlastní rozum, pak ale také existuje možnost nechat se vést Duchem Svatým při modlitbě v jazycích, při kterých nezapojujete rozum, jen se necháváte unášet Duchem Svatým. Je to podobné jako činnost popsaná v bodu 1) neboť vás to také přibližuje k Bohu a cítíte při tom Boží blízkost.

3. Touha svědčit o Bohu lidem. Při této příležitosti mluvíte s lidma například o svém svědectví a svědčíte o Bohu jak je dobrý a pomáhá lidem. Naplňujete tak Kristovo přikázání, že máme být světlem světa a město ležící na hoře nemůže být skryto. Máme být solí země. Pokud tuto činnost navíc vykonáváte ve skupinkách, nikoliv sami, je v tom zvláštní moc Ducha Svatého, protože Ježíš řekl: Tam kde se sejdou dva nebo tři v mém jménu, tam jsem já uprostřed nich. Pokud se takto necháte vést Duchem Svatým ve službě neobráceným lidem, pak uvidíte i zvláštní nadpřirozenou moc, jak Bůh bude otevírat srdce lidí, se kterými budete mluvit o Ježíši. To vše jde v ruku v ruce s láskou, neboť služba v tomto směru je motivována láskou, nikoliv zákonictvím či náboženskou tradicí.

4. Modlitby za uzdravení a uplatňování Boží moci v tomto směru, které vedou k uzdravení, neboť každá modlitba, kterou vyslovíme podle jeho vůle, Bůh již vyslyšel. Díky této službě neobrácení lidé mohou vidět, že Bůh skutečně uzdravuje a dělá zázraky. Díky zázraku způsobeném v jejich životě lidé přichází k Bohu, z ateistů se stávají věřící lidé. Zde není nutné být nějak obzvlášť vybaven vedením Duchem Svatým (tato služba není o pocitech), není nutné cítit nějakou zvláštní moc, prostě jen spoléháte na Boží slovo a posloucháte Krista v jeho přikázání modlit se za nemocné. Pochopitelně to také kloubíte se službou zvěsti evangelia, při které uplatňujete vedení Duchem Svatým, které se projevuje už v tom, že vám Bůh dal do srdce touhu vyhledat lidi, kterým chcete pomocit.

5. Dále je zde službě kázání na ulici, kdy jste vedeni kázat a podobně je to i s vyučováním a vedením již obrácených lidí.

6. Provádnění křtů ponořením do vody, jak popisují Skutky apoštolské 8:37-38: "Filip tedy řekl: "Jestliže věříš z celého srdce, je to možné." A on odpověděl: "Věřím, že Ježíš Kristus je Boží Syn!" Poručil, aby vůz zastavil, a oba sestoupili do té vody, Filip i komorník, a pokřtil ho."
κατέβησαν ἀμφότεροι εἰς τὸ ὕδωρ: Katebésan eis to 'ydór znamená "sestoupili do vody". I zde je nutné uplatňovat dary Ducha Svatého, neboť jak vidíme, v bibli se křtění provádělo okamžitě poté co člověk uvěřil a rozhodl se pro Ježíše Krista. Z toho důvodu je třeba vyhledat vodu jakmile nám to Duch Svatý dá na srdce. Křty by neměly být plánované a připrované, jak to dělají dnešní církve, zejména ty tradiční, neboť odkládání křtu je herezí (viz Lk 9:62). Duch Svatý se ozývá už v momentě, když si uvědomíme, že dotyčného uvěřivšího je třeba okamžitě pohřbít a vzkřísit křtem ve jméno Ježíše Krista. Proto je třeba najít odvahu a poslechnout Ducha Svatého a jednat.

Zobrazeno 555×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz