Aktuálně se věnuji tématu války na Ukrajině a v Rusku. Najdete tu také téma zdraví a COVID.

Úpadek amerických protestantských církví

25. 3. 2019 11:42

Úpadek protestantských církví v Americe

Církev Kennetha Copelanda v Americe. KennethCopeland je evangelista, který působí skrze televizi (vysílání), která je spojována s Charismatickým probuzením (angl. Charismatic movement). Je to jeden z předních lidí, kteří vyučují "evangelium prosperity". Nedávno měl shromáždění (vysílání) pro mnoho vedoucích, kam si pozval katolického biskupa Tonyho Palmera.

Při tomto setkání mluvil o setkávní v roce 1999, kdy se setkaly/i protestanstká - lutheránská církev a katolická církev a vytvořili dohodu, že jsme všichni ospravedlněni pouhou vírou bez skutků, ale za účelem skutků.

V tomto odvysílaním prohlášení však tvrdil, že již neexistuje důvod k protestu a proto se protestanská církev stává církví katolickou. Jednalo se však o manipulativní prohlášení, protože Martin Luther nepřišel jenom s tímto jedním prohlášením (že jsme všichni ospravedlněni pouhou vírou bez skutků), ale celkem s 95 prohášeními, které si můžete přečíst zde:

http://www.reformace.cz/reformace-c-7/95-tezi-martina-luthera

a sami porovnat nakolik se prohlášení M.Luthera shoduje s teologií katolické církve. Jednalo se tedy o lež. Dále Torben popisuje co se nyní děje v protestnanských církví pod vlivem této manipulace. Vesměs upozorňuje na nebezpečí učení katolické církve jakožto státního náboženství, které proniká do protestanstkých struktur viz 13:25.

Warning To Churches 2018 - Don’t jump on the Catholic, Protestant and one world religion train.

 

Zobrazeno 506×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Štítky

Autor blogu Grafická šablona signály.cz